Sporturi

Flavius Biea urcă în ring la gala de la Bucureşti! Lucian Bute îi ţine pumnii

Pugilistul Flavius Biea va participa la o gală importantă de box, ce va avea loc pe 14 octombrie în Bucureşti, la Circul de Stat. Boxerul, în vârstă de 26 de ani, urcă în ring după un an şi...
04.10.2016 | 21:38
Flavius Biea urca in ring la gala de la Bucuresti Lucian Bute ii tine pumnii

Pugilistul Flavius Biea va participa la o gală importantă de box, ce va avea loc pe 14 octombrie în Bucureşti, la Circul de Stat. Boxerul, în vârstă de 26 de ani, urcă în ring după un an şi jumătate, perioadă în care boxerul a urcat în ring doar în Canada, în trei meciuri.

Flavius Biea se antrenează la Timişoara pentru cel de-al 11-lea meci la categoria profesionişti, unde va boxa cu un sportiv din Rusia. Programul galei ce cuprinde 6 dispute. Dintre toate meciurile pe care le-a avut până acum, Flavius Biea a câştigat toate cele 10 lupte disputate la profesionişti, dintre ele la KO. Pugilistul e află pe locul 200 în clasamentul mondial al categoriei uşoare din 2200 de boxeri. Dacă va ieşi învingător după gala de pe 14 februarie, Flavius Biea va ajunge în top 120 de boxeri din lume.

Cea mai importantă luptă în cadrul galei se dă pentru centura IBF Intercontinentală la categoria pană, unde românul Viorel Simion îşi apără titlul în faţa spaniolului Andoni Gago. Tot pe acest afiş se mai află un alt pugilist cunoscut, Bogdan Dinu.
Flavius Biea s-a născut la Arad şi s-a format ca boxer la Timişoara, unde s-a antrenat cu unchiul său, Gheorghe Biea. Cele mai importante succese au venit în perioada junioratului, atunci când boxerul a cucerit un titlu european şi unul mondial. Pugilistul Flaviu Biea a început cariera de sportiv în 1997, atunci când a luat şi prima diplomă în box. În 2002, când Dinu Bogdan ieşise campion mondial, Flavius spera să ajungă la fel ca şi el, iar succesul nu a întârziat să apară. În 2005, trei ani mai târziu, Flavius a ajuns component al lotului naţional de box antrenat de Titi Tudor (fostul antrenor lui Doroftei) şi de către unchiul său, Biea Gheorghe, unde a câştigat titlul de campion national de box la juniori, după care a devenit campion european la juniori în Ungaria şi campion mondial (Liverpool Anglia) . Flavius era cel mai promiţător boxer amator din Romania. În 2006, Flavius a ieşit campion european la juniori în Albania şi vice campion mondial în Turcia, medalii care l-au clasat în 2006 pe loc 1 şi a fost considerat cel mai bun boxer din România pentru cotegoria sa.
În 2007, Flavius a devenit campion european de tineret în Polonia, iar în 2008 a participat la campionatul european de seniori din Anglia. În timpul pregătirilor pentru olimpiada din 2012 a fost învins la puncte de Gheorghe Ionut (medaliat cu bronz în 2004 la Olimpiada de la Beijing). După această înfrângere, Flavius a plecat în Anglia, unde a boxat două meciuri la semi-profesionisti. În 2013 a revenit în ţară după ce Mihai Leu l-a convins să boxeze într-o gală organizată de clubul E.C.Boxing, club unde activa Cristi Ciocan, campion european la profesionişti.

În 2013, în cadrul galei Galei Evil Fight Night din 22 februarie (meciul de debut la profesionişti), la categoria welter, Flavius a câştigat din prima rundă după primele 60 de secunde. Pe 23 august, în cadrul altei ediţiii din Gala Evil Fight Night, boxerul a avut patru meciuri la profesionişti. După această experienţă, pugilistul a plecat în Germania, în Hamburg, unde a susţinut un 1 meci câştigat prin KO. A revenit în ţară pentru a boxa pentru titlu naţional la profesionişti.
În 2014, Flavius a fost ajutat de către Cristi Ganescu şi Lucian Bute să ajungă în Canada, unde a susţinut 3 meciuri. Acum se pregăteşte de la Gala de la Bucureşti şi este antrenat de unchiul său şi de către antrenorul Mercea Ştefan. Flavius Beia a fost în anii 2004-2005–2006-2007 campion european la box la categoria 63 de kilograme.