Sport

Flavius Stoican știe prima lui problemă după ce i-a luat locul lui Mircea Rednic la Dinamo: „Fanii nu mă primesc cu petale de trandafir”

Flavius Stoican este conștient de situația de la Dinamo și nu se așteaptă ca fanii să îl primească foarte bine la echipă, dar le promite că nu vor regreta venirea lui.
23.12.2021 | 21:29
Flavius Stoican stie prima lui problema dupa ce ia luat locul lui Mircea Rednic la Dinamo Fanii nu ma primesc cu petale de trandafir
Flavius Stoican știe prima lui problemă după ce i-a luat locul lui Mircea Rednic la Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Noul antrenor al lui Dinamo, mutare care a fost dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, a vorbit și despre jucătorii pe care Mircea Rednic i-a exilat la echipa a doua și consideră că sunt fotbaliști valoroși.

Totuși, dacă nu se vor ridica la nivelul așteptărilor antrenorului, Flavius Stoican a spus că își va asume și că îi va da afară de la Dinamo pe acei jucători care nu sunt conectați la nevoile echipei.

ADVERTISEMENT

Flavius Stoican, conștient de situația de la Dinamo

Flavius Stoican este conștient de situația de la Dinamo, dar este convinsă că va reuși să îi atragă pe fani alături de echipă, chiar dacă aceștia au fost nervoși după numirea sa la echipă:

Discuțiile au început acum două zile, m-a sunat domnul președinte și mi-a zis să vin la Dinamo. M-a surprins! Din punctul meu de vedere, echipa se poate redresa. Dacă e nevoie de mine și oamenii mă doresc, eu spun da, îmi place fotbalul.

ADVERTISEMENT

Este complicat, peste tot e complicat, dar merg pe ideea că omul sfințește locul, așa simt eu. Dacă e nevoie de schimbări, de implicare a oamenilor de lângă mine, a jucătorilor, eu sunt omul care o fac.

Atât timp cât oamenii se îndepărtează de echipă, iar eu nici nu am ajuns să îmi pun amprenta pe jocul echipei… e destul de complicat dacă oamenii se retrag”.

ADVERTISEMENT

„Indiferent de situație, eu vreau alături de jucători să oferim fotbal. Ne vom antrena la capacitate maximă, jucătorii sunt principalii actori.

Ei nu trebuie să uite că fotbalul se joacă din pasiune, trebuie să uită toate problemele din ultima perioadă și să joace fotbal.

ADVERTISEMENT

Eu sunt omul care îmi asum tot, nu o să spun că am găsit Dinamo în nu știu ce situație, eu îmi voi asuma, nu Torje, nu Matei, nu Filip.

Dacă băieții ăștia nu vor să joace fotbal, va fi treaba lor, eu îmi voi asuma tot, restul e can-can. Ce se duc ei după să vorbească cu suporterii nu mă interesează, fac tot ce ține de mine”, a mai spus Flavius Stoican, la TV TelekomSport.

„Mi s-a garantat liniște! Cine nu vrea să rămână, poate să plece!”

Flavius Stoican a continuat și a avut un mesaj direct pentru jucătorii lui Dinamo, despre care a spus că dacă există fotbaliști care nu își doresc să mai rămână la echipă, vor fi liberi să plece, pentru a nu încurca pe nimeni.

Totuși, antrenorul este convins că Dinamo are un lot bun și că se poate salva de la retrogradare: „Am simțit niște lucruri și domnul Mureșan vrea să facă bine lui Dinamo, vorbește cu anumiți sponsori, vrea să aibă o relație normală cu oamenii care vor să fie alături de echipă.

Mie mi-a garantat liniște și doar de asta am nevoie. Oamenii care vor veni la stadion sunt oamenii care vor veni pentru că le va plăcea cum joacă echipa. Toată energia mea e spre acești băieți, toți trebuie să tragem la aceeași căruță.

Eu trebuie să am o discuție cu jucătorii, să știu ce vor ei. Dacă ei vor să joace fotbal la Dinamo și dacă pot să arate calitățile lor pe teren… e bine, dacă nu, ne strângem mână și ne luăm la revedere.

E mai ușor să distrugi decât să construiești și merg pe premiza că toți cei care sunt sub contract cu Dinamo, vor cu adevărat să fie la acest club”.

„Eu voi face o analiză completă, vreau să iau referințe de la toți, de la foștii antrenori… de la toți. Cine nu vrea, sănătate și atât, nu trebuie să faci lucruri dacă nu ai pasiune și dorință.

Eu consider că jucătorii ăștia au valoare, nu cred că se uită fotbalul… joacă Gabi Tamaș fotbal foarte bine la 37 de ani. Problema e cât de conectat ești la fotbal.

O să vezi cât de mult o să se schimbe echipa, atunci când jucătorii conștientizează că fotbalul e viața lor. Eu cred că o să ne salvăm!”, a mai spus Flavius Stoican.

ADVERTISEMENT