Sport

Flavius Stoican crede că eliminarea lui Filip a fost decisivă în CFR Cluj – Dinamo 4-1: ”Avem jucători care au excese de zel”

Antrenorul Flavius Stoican l-a taxat pe Steliano Filip după eliminarea din meciul cu CFR Cluj. Tehnicianul dinamovist nu a reușit să-l surprindă pe Dan Petrescu deși echipa lui a deschis scorul.
06.03.2022 | 20:14
Flavius Stoican crede ca eliminarea lui Filip a fost decisiva in CFR Cluj  Dinamo 41 Avem jucatori care au excese de zel
ADVERTISEMENT

Dinamo a început entuziast duelul cu CFR Cluj. A deschis scorul în minutul 4 și s-a prăbușit în repriza a doua în care a evoluat cu un om mai puțin după eliminarea lui Steliano Filip.

Flavius Stoican: ”Dorința și atitudinea să nu ne ia mințile”

”Câinii” s-au prezentat pe terenul campioanei CFR Cluj ca o echipă obligată de trecut să nu accepte poziția din clasament. Primele minute au fost echilibrate, pe fondul tradiționalelor tatonări.

ADVERTISEMENT

La primul balon expediat pe spațiul porții, băieții lui Flavius Stoican au reușit să deschidă scorul. Gazdele au egalat abia în minutul 39, același în care Steliano Filip a încasat primul avertisment.

Cel acuzat de fani că ar fi ”mărul stricat” din vestiarul ”câinilor” i-a aplicat un cot în figură lui Bordeianu, în minutele adiționale ale primei reprize și a fost eliminat.

ADVERTISEMENT

Dinamo a resimțit din plin lipsa unui om pe teren astfel că, repriza a doua a fost un doar galop de sănătate pentru campioana CFR Cluj. Ardelenii au înscris repede, la cinci minute de la reluarea jocului, prin Gabriel Debeljuh, care avea să reușească dubla după alte opt minute și chiar un hatrick curat cu golul din minutul 76.

”E greu împotriva CFR-ului și 11 contra 11, dar cu un om în minus. Faptul că CFR a profitat de avantajul omului în plus se datorează experienței lor, pentru că CFR a profitat la maximum de omul în plus.

ADVERTISEMENT

Noi trebuie să învățăm din lucrurile astea, prea ușor pierdem jucători. Trebuie să fim echilibrați. Dorința și atitudinea să nu ne ia mințile și să facem astfel de greșeli pentru că ne costă. Până la acel cartonaș roșu am închis bine culoarele.

Trebuie să fim atenți și echilibrați, să mergem pe atitudine, pe determinare, pe dorință, dar cuvântul de ordine trebuie să fie echilibru, pentru că avem și astfel de jucători care au excese de zel”, a declarat Flavius Stoican, la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Dinamo, condamnată să lupte pentru evitarea retrogradării

În urmă cu cinci ani, probabil nici cei mai pesimiști fani nu-și imaginau că echipa lor va ajunge în situația de a lupta pentru evitarea retrogradării. Rezultatele o țin pe Dinamo rămâne în zona retrogradării directe, chiar dacă în urma ei sunt două echipe care aparent au probleme mult mai mari decât ale ”câinilor”.

Însă, Academica Clinceni dă semne că a depășit momentul crizei financiare. A adus jucători și a arătat în multe momente din ultimele meciuri, că are capacitatea de a lupta până la capăt.

Pe de altă parte Dinamo, este echipa cu cele mai multe goluri încasate în acest sezon. Poarta ”câinilor” a fost perforată de nu mai puțin de 66 de ori în cele 30 de meciuri disputate în sezonul regulat.

2,2 goluri per meci a încasat Dinamo în sezonul regulat din Casa Pariurilor Liga 1

ADVERTISEMENT