Sport

Flavius Stoican n-a schițat niciun zâmbet la a treia „descălecare” ca antrenor al lui Dinamo. Încordat și cu „colții” strânși non-stop!

Flavius Stoican și Florin Răducioiu au fost prezentați azi de președintele Iuliu Mureșan. Noul „Mister” al lui Dinamo nu a schițat niciun zâmbet într-o oră de planuri și promisiuni optimiste cu fălcile încleștate.
05.01.2022 | 22:00
Flavius Stoican na schitat niciun zambet la a treia descalecare ca antrenor al lui Dinamo Incordat si cu coltii stransi nonstop
Prezentare cu „colții” strânși. „Câinele” Flavius Stoican n-a mijit nicio urmă de zâmbet în timpul prezentării ca antrenor al lui Dinamo
ADVERTISEMENT

Vreme frumoasă, caldă și însorită, de primăvară în plină iarnă, scălda Parcul Sportiv Dinamo miercuri la prânz. Frig la limita înghețului în sufletele suporterilor dinamoviști. DDB-ști sau nu. Cei mai mulți îl regretă pe Mircea Rednic și nu se așteaptă ca Flavius Stoican, noul „Mister” din „Groapă”, să salveze pe Dinamo de la retrogradare.

În aceste condiții, președintele Iuliu Mureșan, contestat din ce în ce mai „vocal” de suporteri după „alungarea” lui Rednic, a prezentat noua conducere tehnică a lui Dinamo, antrenorul Flavius Stoican și team-managerul Florin Radu Răducioiu.

ADVERTISEMENT

Flavius Stoican n-a schițat niciun zâmbet la a treia „descălecare” ca antrenor al lui Dinamo. Încordat și cu „colții” strânși non-stop!

Când a ajuns la locul faptei, Flavius Stoican era încruntat, părea foarte preocupat de ceea ce urma, nu numai miercuri, la conferința de presă. I-au descrețit fruntea câțiva suporteri care i-au urat succes și l-au asigurat de încrederea lor. Personală, nu în numele marii mase de fani a lui Dinamo.

După strângeri de mâini și fotografii, antrenorul a intrat la vestiare, a mai discutat preț de cinci, zece minute cu președintele și team-managerul, s-a „echipat” de conferință și a apărut în fața presei.

ADVERTISEMENT

La costum, cravată, două cute de încruntare, ușoară, între sprâncene, față imobilă, încordat, fără urmă de zâmbet. Așa a și încheiat prezentarea oficială după vreo oră de planuri, promisiuni, întrebări și răspunsuri, majoritatea protocolare, după aproape o oră.

Mimica lui Flavius Stoican a fost foarte… hai să-i spunem sumară pe tot parcursul conferinței de presă de la Dinamo. Serioasă, fără grimase, imobilă facial parcă. Încordare maximă.

ADVERTISEMENT

Agenda „secretelor” lui „Mister” Flavius Stoican

Noul „Mister” a avut în față o agendă pe care a deschis-o când a dat detalii președintele Mureșan despre rezilierile încheiate și cele imediat următoare. Și care nu vizează doar lotul de jucători, așa cum v-a informat în exclusivitate FANATIK.

A început să deseneze, parcă împotriva tensiunii care începe să-l apese odată întrat în „hora câinilor”. De fapt nu desena, scria ceva, își nota gânduri, idei izvorâte din discursul „șefului” probabil…

ADVERTISEMENT

Cele două cute dintre sprâncene i s-au accentuat lui Flavius Stoican în momentul în care Iuliu Mureșan a spus că este foarte greu să găsească jucători care să vină la Dinamo în condițiile dificile de acum, chiar dacă salariile sunt plătite la zi. Deocamdată doar Răzvan Patriche este noutatea certă la Dinamo și FANATIK v-a prezentat, în exclusivitate, primele sale gânduri în tricoul alb-roșu.

Ordin de zi pe „haită”: încredere și camaraderie în lot, discuții individuale cu toți jucătorii și optimism „că n-au alții loturi mai bune decât Dinamo”

După ce Iuliu Mureșan și-a exprimat încrederea în el, Flavius Stoican și-a expus viziunea despre ce speră să facă la Dinamo, insistând pe câteva direcții primordiale: restaurarea unui climat de încredere și camaraderie în lot, discuții individuale cu toți jucătorii pentru stabilirea locului în sistemul de joc în care pot da cel mai bun randament și… optimism.

Optimism bazat pe faptul că „în ciuda diferenței de puncte, nu este diferență de valoare între lotul lui Dinamo și loturile echipelor cu care ne batem să ne salvăm de la retrogradare decât, poate, în favoarea noastră”.

Flavius Stoican și-a expus planurile pe un ton grav, dar calm, liniar, cu o mare hotărâre și o încredere de nezdruncinat în sine și în jucători… chiar și în Steliano Filip care i-a spus că vrea să rămână la Dinamo… Discurs al noului „Mister” între profesionalism și paradă…. nici nu avea cum să procedeze altfel decât afișând această încredere maximă…

…Având în vedere valoarea lotului dinamovist și improbabilitatea de a mai primi cine știe ce întăriri în perioada foarte scurtă care a mai rămas până la reluarea campionatului, pe 21 ianuarie, în deplasare, cu FC Argeș.

Neconcordanța dintre antrenor și președinte în legătură cu Sorescu a fost rezolvată „diplomatic” de primul

După ce a urmărit cu o față la fel de  „împietrită” în seriozitate și discursul noului team-manager, Florin Radu Răducioiu, „Mister” Stoican a răspuns întrebărilor, la fel de calm chiar când acestea au insistat pe o neconcordanță în declarații cu Iuliu Mureșan privind viitorul lui Deian Sorescu, președintele vorbind de plecarea acestuia, antrenorul de rămânerea la Dinamo.

A rezolvat-o „diplomatic” Stoican, el spunea că Sorescu rămâne, Mureșan că are o ofertă de „afară” și poate pleca: „Sigur că orice jucător de la Dinamo poate pleca oricând va avea o ofertă benefică atât pentru el, dar și pentru club”.

„Conversația” paralelă cu agenda din fața sa a continuat în momentul în care Florin Răducioiu a fost întrebat dacă poate aduce, prin cunoștințele sale din Italia, jucători din „Cizmă” care să ajute pe Dinamo prin joc, nu prin CV… Atunci și-a mai notat Flavius Stoican ceva, ca să nu uite în imensul noian al problemelor pe care a riscat să le preia pe piept.

Florin Raducioiu, Flavius Stoican, Iuliu Muresan la prezentare
Florin Rădicioiu, vorbește și Flavius Stoican notează. Noua conducere tehnică de la Dinamno a intrat „în pâine”

Destindere sub sloganul „Dinamo, dacă noi te iubim, tu n-ai să mori niciodată!”. Și primul zâmbet. Tot cu „colții” strânși!

La sfârșitul conferinței de presă, ofițerul de presă Johnny Culina a scos o eșarfă primită de la un vechi dinamovist din Sinaia, „Patină”, așa e cunoscut între suporteri, iar Florin Rădicioiu, Flavius Stoican și Iuliu Mureșan s-au fotografiat sub crezul de „câine până la moarte” al fanilor: „Dinamo, dacă noi te iubim, tu n-ai să mori niciodată!”.

Florin Raducioiu, Flavius Stoican, Iuliu Muresan cu fular Dinamo
Florin Răducioiu, Flavius Stoican și Iuliu Mureșan și-au însușit, cel puțin la prima vedere, crezuk suporterilor lui Dinamo

La acest moment, la această poză „trasă” la foc automat de aparatele fotoreporterilor, „Mister” Flavius Stoican a părut că se destinde din încordarea care-l încorsetase. N-a zâmbit, dar au dispărut cutele dintre sprâncene, și-a descrețit fruntea…

Primul zâmbet i l-am „furat” lui Stoican după prezentare, afară, între câțiva suporteri. Și acela a fost, însă, tot cu „colții” strânși…

Flavius Stoican
Flavius Stoican a zâmbit a bia după prezentarea sa ca antrenor la Dinamo. Tot cu „colții” strânși…
  • „Oamenii nu mai au răbdare nici dacă vine Mourinho. Gândul nostru trebuie să fie doar la fotbal. Fotbal, fotbal și numai fotbal” – Flavius Stoican
  • 45 de ani a împlinit Flavius Stoican pe 24 noiembrie 2021, născut în 1976, la Vânju Mare, județul Mehedinți
  • 57 de meciuri a stat Flavius Stoican pe banca tehnică a lui Dinamo în calitate de antrenor principal, în două perioade: 23 septembrie 2013 – 12 noiembrie 2014 (25 victorii, 10 egaluri, 12 înfrângeri) și 12 martie 2015 –  6 mai 2015 (2 victorii, 3 egaluri, 5 înfrângeri)
ADVERTISEMENT
"O căciulă de bani!". Suma uriașă strânsă din cerșit, în doar 3 ore, de un escroc din Constanța care pretindea că e bătrân și bolnav
"Părul din urechi îl fac cu flacăra!" Milionarul român nu s-a ferit să recunoască: "Dau cu bricheta - pac!"
VIDEO. Momentul în care mascații au intrat peste liderii Clanului Caranilor. Interlopii au...
VIDEO. Momentul în care mascații au intrat peste liderii Clanului Caranilor. Interlopii au fost ridicați direct de la petrecere
A fost groaznic! Ce a scris Rona Hartner, în testament, chiar înainte să...
A fost groaznic! Ce a scris Rona Hartner, în testament, chiar înainte să moară. La divorţ pierduse deja o avere
Planul B pentru Ucraina, pe modelul celor două Germanii: țara intră în NATO,...
Planul B pentru Ucraina, pe modelul celor două Germanii: țara intră în NATO, dar pierde ce au cucerit rușii
Aici si-a trait Rona Hartner ultimele clipe. Imagini nemaivazute cu vila de pe...
Aici si-a trait Rona Hartner ultimele clipe. Imagini nemaivazute cu vila de pe malul apei....
A MURIT marea prezentatoare TV! Era însărcinată. Tragedie în televiziune
A MURIT marea prezentatoare TV! Era însărcinată. Tragedie în televiziune
Ce pârtii vor fi deschise pentru minivacanța de Sfântul Andrei - 1 Decembrie
Ce pârtii vor fi deschise pentru minivacanța de Sfântul Andrei - 1 Decembrie
Încă o veste teribilă în showbiz. După Rona Hartner, acum a murit și...
Încă o veste teribilă în showbiz. După Rona Hartner, acum a murit și ea. Vedeta avea 38 de ani și era însărcinată
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile: „Situația a fost absolut penibilă și...”
Cine sunt cei trei pacienți care au murit la spitalul din Murgeni. „Este...
Cine sunt cei trei pacienți care au murit la spitalul din Murgeni. „Este o tragedie care acum umbrește totul și ne lovește cumplit”
Prințul Harry a făcut testul ADN. Cine este, de fapt, adevăratul tată al...
Prințul Harry a făcut testul ADN. Cine este, de fapt, adevăratul tată al Ducelui de Sussex: „Are ochii lui...”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!