Sport

Flavius Stoican anunță noi transferuri la Dinamo: „Suntem în discuții, am ochit țintele”. Doi jucători au fost izolați de restul lotului

Dinamo continuă să se întărească în această perioadă de mercato. Flavius Stoican a anunțat posturile pe care conducerea va trebui să le acopere în cel mai scurt timp posibil.
20.01.2022 | 17:31
Flavius Stoican anunta noi transferuri la Dinamo Suntem in discutii am ochit tintele Doi jucatori au fost izolati de restul lotului
ADVERTISEMENT
20-01-2022
15:30

Probleme mari de lot pentru Dinamo înaintea meciului cu FC Argeș

Dinamo va disputa primul meci al anului, în deplasare, cu FC Argeș. Dacă gazdele vizează o clasare în primele șase, la finalul sezonului regulat, Dinamo luptă pentru evitarea retrogradării, iar noul tehnician, Flavius Stoican se confruntă cu mari probleme de lot.

Apărătorii Deniz Giafer și Ionuț Amzar nu vor face deplasarea la Pitești. Fotbaliștii au acuzat simptome de răceală și au fost izolați de lot. În acest moment nu se știe dacă s-au infectat cu noul coronavirus, sau este vorba de o simplă răceală. Cei doi se alătură, astfel, listei de jucători indisponibili pentru duelul din Trivale.

Steliano Filip, Plamen Iliev, Mihai Eșanu și Andreas Mihaiu sunt ceilalți fotbaliști care nu au fost incluși de Stoican în lotul pentru meciul de la Pitești. Primii doi nu mai vor să continue la Dinamo, iar Eșanu și Mihaiu sunt accidentați și vor reveni la antrenamente peste câteva săptămâni.

Rămas și fără golgheterul Deian Sorescu, care a fost cedat în Polonia, la KS Raków Czestochowa, pentru 800.000 de euro plus alte bonusuri ce ar putea duce suma totală la peste un milion de euro, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Flavius Stoican așteaptă noi transferuri la Dinamo. Vizate sunt cu precădere (dar nu numai) posturile din compartimentul ofensiv.

Încă patru transferuri la Dinamo. Flavius Stoican a anunțat posturile care trebuie întărite în această iarnă

Potrivit tehnicianului adus în locul lui Mircea Rednic în încercarea de a salva echipa de la retrogradare, în Ștefan cel Mare vor ajunge cât de curând un atacant care să-i facă concurență lui Ivanovski și să-l suplinească în eventualitatea în care va fi suspendat (n.r. a strâns deja trei cartonașe galbene), precum și un mijlocaș ofensiv.

ADVERTISEMENT

Deși l-au adus pe Thomas Chesneau, un goalkeeper francez împrumutat de la Concordia Chiajna, „câinii” mai au nevoie de o soluție între buturi, așa că pista Figueiredo este în continuare de actualitate. Cu atât mai mult cu cât portughezul tocmai și-a reziliat contractul cu CFR Cluj – informație dezvăluită în exclusivitate de site-ul nostru – și poate semna cu orice echipă.

Trebuie să fim foarte atenți la cei care voi veni. Nu e ușor. Trebuie să fim atenți la calitățile pe care le arată pe teren. Avem multe imagini în care sunt prezentate doar calitățile lor, așa că trebuie să vedem meciuri întregi pentru a vedea și cum reacționează când pierd mingea. Ridică mâinile sau se duc în apărare?

ADVERTISEMENT

Ne mai trebuie un atacant, pentru că Ivanovski are 3 galbene. Dacă e avertizat cu FC Argeș, atunci nu va juca împotriva celor de la FCSB. E important să mai vină un vârf. Mai vreau un mijlocaș ofensiv, un mijlocaș defensiv și un portar.

Da, se negociază cu Cristiano Figueiredo. Suntem în discuții cu mai mulți jucători, am ochit țintele. Dar avem un plafon salarial. Dacă un jucător vrea 10-15.000 de euro, atunci mergem la al doilea jucător de pe listă”, a declarat Flavius Stoican la conferința de presă premergătoare duelului cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Transferurile făcute de Dinamo în această iarnă:

  • Răzvan Patriche (Academica Clinceni)
  • Marius Tomozei (UTA Arad)
  • Igor Jovanovic (Suduva)
  • Balthazar Pierret (Boulogne)
  • Thomas Chesneau (Chiajna)
  • Alin Buleică (Viitorul Pandurii Târgu Jiu)

Steliano Filip și Plamen Iliev, situații fără ieșire: „Nu vreau să-mi mai consum energia”

În altă ordine de idei, tehnicianul a părut resemnat la gândul că nu va mai reuși să-i convingă pe Steliano Filip și Plamen Iliev să pună umărul la salvarea echipei. Dacă fundașul și-a exprimat public dorința de a pleca, pe motiv că nu mai poate face față criticilor venite din partea fanilor, goalkeeperul bulgar a căzut în dizgrație încă din perioada în care pe banca tehnică se afla Mircea Rednic. Ambii au fost lăsați în afara lotului pentru primul meci din acest an, programat vineri, 21 ianuarie, la ora 20:00, pe arena „Nicolae Dobrin” din Pitești.

ADVERTISEMENT

Steliano și Iliev nu sunt luați în calcul pentru meciul cu Argeș. Nu cred că vor face parte din lot pe mai departe. Energia mea vreau s-o consum pe jucătorii despre care cred că pot face treaba la Dinamo.

Am încercat și am sperat că-i pot aduce la un nivel mental în care să meargă mai departe la Dinamo. Se pare că nu se poate. Nu vreau să-mi mai consum energia. Energia și atenția vreau să fie asupra celor cu care vom pleca de mâine la drum”, a explicat Flavius Stoican.

Ce le-a transmis Deian Sorescu foștilor colegi înaintea plecării în Polonia

Deși fanii l-au criticat în nenumărate rânduri și chiar i-au pus la îndoială atașamentul pentru culorile clubului, Deian Sorescu s-a despărțit în lacrimi de foștii colegi, nu înainte de a-i ruga să-i promită că vor face totul pentru a evita retrogradarea. Dinamo ocupă la această oră penultima poziție în clasamentul Ligii 1.

Când a plecat de la Dinamo, vorbele lui către colegi au fost ‘Vă rog frumos, încercați să scoateți Dinamo și pentru mine’. Și-a luat la revedere de la Ema Dolha și i-au dat lacrimile. Faptul că și-a luat la revedere cu lacrimi în ochi spune multe despre caracterul lui. Este un băiat care a suferit pentru Dinamo”, a dezvăluit Flavius Stoican, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Dinamoviștii vor să spele rușinea cu FCSB: „Nu contează unde se joacă, important e să fim 100%”

După duelul cu FC Argeș, „câinii” vor înfrunta eterna rivală FCSB, în primul derby al anului și vor cu tot dinadinsul să spele rușinea din tur, când au pierdut la scor de tenis, 0-6, pe Arena Națională. În ciuda problemelor, Stoican nici nu concepe ca elevii săi să nu-și vândă scump pielea, cu atât mai mult cu cât vor evolua în fața propriilor suporteri.

Fiţi convinşi că vom face tot ce îmi stă în putinţă, atât eu cât şi jucătorii, să ne ridicăm la nivelul celor de la FCSB. Nu contează unde se joacă, este important ca noi să fim 100% din toate punctele de vedere.

Contează starea de spirit şi încrederea, dar până la meciul cu FCSB ne dorim ca jocul cu FC Argeş să ne dea un plus de încredere. Contează cum îl abordăm şi nu vreau să găsim un alibi că suntem doar 17, că suntem tineri. Ei sunt favoriţi, sunt pe locul 8, sunt în cărţi, noi suntem în căutări”, a conchis tehnicianul.

ADVERTISEMENT