Life

Floarea pe care nu e bine să o ai în casă. E superbă, însă parfumul lor poate deveni toxic

Chiar dacă poate părea inofensivă la prima vedere, această floare ascunde un pericol toxic pentru animalele din casa ta.
29.05.2024 | 22:29
Floarea pe care nu e bine sa o ai in casa E superba insa parfumul lor poate deveni toxic
Flori toxice pentru animale de companie. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Există anumite flori de care trebuie să fim foarte atenți, deoarece pot conține substanțe toxice pentru animaluțele noastre de companie.

Floarea pe care nu e bine să o ai în casă. Parfumul poate fi intoxicant

Chiar dacă par inofensive, multe plante pe care le aducem în casă pot reprezenta un real pericol pentru animalele de companie. Dacă sunt ingerate din greșeală, ele pot provoca afecțiuni digestive și neurologice grave.

ADVERTISEMENT

Medicii veterinari se confruntă frecvent cu situații în care sănătatea animalelor de companie este pusă în pericol din cauza unor flori banale. De aceea, este esențial să cunoaștem care plante sunt toxice. Azaleea este doar unul dintre numeroasele exemple.

Un caz asemănător a fost prezentat la Observatorul de pe Antena 1. Zaha este pisica în vârstă de 3 ani care a fost victima unei intoxicații din cauza florilor de azalee. Cum a avut loc întâmplarea nefericită?

ADVERTISEMENT

„Odată am primit o azalee şi am poziţionat-o într-un loc în care de obicei nu ţinem plante. Zaha a fost foarte curioasă. A luat o gură din două frunze. Ne-am speriat pe moment. Am reuşit să ajung la un doctor, foarte aproape, i-a pus nişte picături în ochi, care îi provoace regurgitare.

După care a urmat un tratament pentru o perioadă de 4 zile, până şi-a revenit”, a declarat Lorin, proprietarul pisicii, pentru observatornews.ro

ADVERTISEMENT

Azaleele reprezintă o amenințare serioasă pentru animalele de companie, în special pentru câini și pisici. Ingestia chiar și a unei mici părți din această plantă poate provoca simptome grave, cum ar fi vărsături, diaree, stare de comă sau chiar stop cardiac.

Florile de primăvară, grad ridicat de toxicitate pentru câini și pisici

Florile de primăvară, precum crinul, laleaua, narcisa, zambila, bujorii, liliacul, pot fi foarte toxice pentru prietenii noștri necuvântători. Alte plante la fel de nocive sunt ficusul, crăciuniţa, feriga și iedera.

ADVERTISEMENT

„Florile de primăvară sunt cele mai des întâlnite cu potenţial toxic. Crinul, laleaua, narcisa, zambila, toate pot să producă iritaţii digestive. Legat de pisici, cel mai frecvent întâlnim intoxicaţii cu crini. Crinul este toxic din toate punctele de vedere.

Inclusiv apa în care stă crinul devine toxică şi induce insuficienţă renală acută. Simplul mirosit al crinilor de pisică poate să ducă la otrăvirea acesteia”, a declarat Alexandru Matei, medic veterinar, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României