Fotbal intern

Florentin Matei a semnat cu FCSB. Anunțul oficial al clubului

04.01.2019 | 15:44
Florentin Matei a fost anunțat oficial drept noul jucător al FCSB

FCSB a făcut primul transfer al iernii. FANATIK.RO a scris că Gigi Becali îl va aduce pe Florentin Matei la echipă în această perioadă de mercato, iar patronul FCSB a confirmat că “Messi de România” semnează cu FCSB.


UPDATEFCSB a anunțat oficial transferul lui Florentin Matei. Mesajul postat de clubul roș-albastru pe facebook:

„Bine ai venit, Florentin Matei!

FCSB anunță că a semnat un contract cu Florentin Matei, care a evoluat ultima dată pentru Al Ittihad Kalba, din Emiratele Arabe Unite. Mijlocașul în vârstă de 25 de ani, care a fost juniorul echipei noastre și a evoluat chiar în două partide oficiale din Liga 1, la finalul sezonului 2009-2010, va purta tricoul cu numărul 70. Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!

Mai jos puteți citi o declarație oferită de jucător pentru www.fcsb.ro, după semnarea contractului: “Mă bucur pentru că m-am întors acasă după atâția ani. Consider că este o mare provocare pentru mine și puteți fi siguri că voi da tot ce am mai bun pentru echipă. Sper să am evoluții bune și îmi doresc foarte mult să luăm campionatul”

FLORENTIN MATEI

Florentin Matei este un jucător născut pe 15 aprilie 1993 la Bolintin-Vale și care a fost considerat unul dintre marile talente ale fotbalului românesc. A făcut junioratul la FCSB, pentru care a evoluat și în două partide la echipa de seniori, la finalul sezonului 2009-2010. A fost împrumutat, în sezonul 2010-2011, la Unirea Urziceni, după care a fost declarat liber de contract. A mai trecut, în cariera, pe la Cesena, Volyn Lutsk, HNK Rijeka, Astra Giurgiu și Al Ittihad Kalba. Alături de Rijeka a devenit campionul Croației și câștigătorul Cupei Croației.”


“Florentin Matei semnează cu FCSB. E gata. L-am făcut”, a fost anunţul patronului Gigi Becali pentru digisport. Fotbalistul este în postură de jucător liber de contract după ce şi-a reziliat contractul cu Al Ittihad Kalba. FANATIK.RO a scris şi despre salariul pe care Florentin Matei îl va avea la FCSB, propunerea lui Gigi fiind de 15.000 de euro lunar.

Gigi Becali la conferinta de presa a prezentarii noului antrenor al FCSB, desfasurata la Palatul din Aleea Alexandru din Bucuresti
Gigi Becali la conferinta de presa a prezentarii noului antrenor al FCSB, desfasurata la Palatul din Aleea Alexandru din Bucuresti

Florentin Matei a semnat cu FCSB! “Dacă ăsta ajunge fotbalist, eu îmi tai capul”

Mihai Teja a spus încă de la prezentare că vrea să construiască la FCSB o echipă de posesie şi prin transferul lui Florentin Matei face primul pas în această direcţie. Poreclit “Messi de România”, Matei este unul dintre puţinii mijlocaşi de creaţie din fotbalul românesc.

Interesant este faptul că Florentin Matei a mai fost la FCSB, însă Gigi Becali a renunţat la serviciile sale în anul 2011: “Hai să vedem dacă l-am scăpat prea uşor pe Florentin Matei. Cînd l-am luat pe Matei am zis că o să ajungă mare jucător, îi dădeam 35.000 de euro pe lună. Dacă ăsta ajunge fotbalist eu îmi tai capul. Nu s-a născut fotbalist, el s-a născut să jongleze mingea. Eu l-am văzut pe Matei, l-a băgat Stoichiţă un meci, două să-l vedem.

Hagi, la 16 ani, era super fotbalist. Dar, hai, nu Hagi, că Hagi era geniu, gîndiţi-vă la altul.Matei nu are nici forţă, nici viteză. Eu am învăţat de la Piţurcă asta, dacă are forţă şi viteză, la celelalte mai lucrăm. Florentin Matei e moale, nu o să ajungă fotbalist”, declara Gigi Becali la acea vreme.

Florentin Matei a jucat în carieră la FCSB, Unirea Urziceni, Cesena, Volyn Luţk, Rijeka, Astra Giurgiu şi Al Ittihad Kalba. După 9 ani, mijlocaşul se întoarce la FCSB, club alături de care speră să câştige titlul.