Fotbal intern

Mircea Rednic pregătește tunul verii: transferă de la FCSB-ul lui Gigi Becali! EXCLUSIV

Autori: Andrei Trifan, Cristi Coste | 18.04.2019 | 19:25
Mircea Rednic e aproape de a-l convinge pe Florentin Matei să se bată la titlu în tricoul lui Dinamo

Mircea Rednic declară după fiecare partidă că în sezonul viitor Dinamo va avea ca obiectiv titlul de campioană. Antrenorul „câinilor” nu doar vorbește despre acest aspect, dar muncește asiduu în culise, alături de fiica sa Luana și ceilalți oameni din club, pentru formarea echipei de titlu. FANATIK a aflat că unul dintre jucătorii pe care e aproape să-l aducă la Dinamo este Florentin Matei, mijlocașul celor de la FCSB, intrat în dizgrația lui Gigi Becali!

Florentin Matei transfer de la FCSB la Dinamo?! E tunul lui Mircea Rednic!

Mircea Rednic îl place foarte mult pe mijlocașul care abia a împlinit 26 de ani, transferat de Becali astă-iarnă cu eticheta de „mare bombă”. Dar patronului FCSB i-au fost de ajuns câteva meciuri pentru a decreta, așa cum ne-a obișnuit, că Matei nu este ce aștepta el.

FANATIK a dezvăluit că lista de 6 jucători de care Becali vrea să scape la vară îi are în frunte pe Florentin Matei și Adrian Stoian, lucru confirmat ulterior de șeful roș-albaștrilor. Acesta le-a transmis impresarilor jucătorilor să le caute deja echipe pentru finalul de sezon. Mircea Rednic s-a activat rapid și e aproape să dea lovitura și să-l convingă pe Matei să semneze cu Dinamo!

Florentin Matei, transfer de la FCSB la Dinamo! Lovitura lui Mircea Rednic
Florentin Matei a venit în ianuarie 2019 la FCSB mai mult la dorința lui Gigi Becali decât a antrenorului Mihai Teja

Mircea Rednic îi pregătește un salariu de 10.000 de euro cu bonusuri

Florentin Matei câștigă în acest moment 15.000 de euro lunar la FCSB, cu care a semnat pe 4 ianuarie 2019 și are contract până în vara lui 2022. Sunt șanse pur teoretice ca el să continue și din sezonul următor, iar Dinamo e o variantă foarte palpabilă.

Dinamo încearcă să-l aducă pe Matei și, din informațiile FANATIK, i-ar fi înaintat, prin intermediul agenților, și propuneri financiare pentru a-l convinge. Pe mijlocaș îl așteaptă un salariu lunar de 10.000 de euro, plus bonusuri de goluri, assist-uri, obiectiv. Este o propunere bună în cazul lui Dinamo, care dorește, indiferent pe cine transferă, ca Dan Nistor, căpitanul „haitei” să rămână cel mai bine plătit jucător, cu 12.000 de euro lunar plus bonusuri!

De ce s-a întors Florentin Matei la echipa lui Gigi Becali

FANATIK a realizat acum câteva săptămâni un reportaj exclusiv cu părinții lui Florentin Matei, care locuiesc la 60 de kilometri de București. Costel, tatăl lui Florentin, a povestit toate momentele importante ale carierei fiului său, pornind de la primul pas la Steaua până la revenirea acum la roș-albaștri.

El a acceptat să vină acum la Steaua liber de contract când cei de la Ferencvaros îi ofereau 40 de mii de euro pe lună salariu și o primă consistentă la semnătură! Florentin a dorit să repare treaba din trecut și să fie toată lumea liniștită, să nu fie din nou un eșec. E o presiune prea mare pe el, pe Stoian, pe Hora. Ei trei au venit liberi de contract să pună umărul să ajute Steaua. Nu trebuie loviți cu ciocanul că nu au jucat un meci bine. Mi se pare forțat”, spune Costel Matei.

Florentin Matei, transfer de la FCSB la Dinamo! Lovitura lui Mircea Rednic
Gigi Becali a declarat în mai multe rânduri în ultima vreme că s-a păcălit în cazul lui Matei și acesta e liber să plece

„Când a venit acasă, prin octombrie, după ce a rupt contractul cu arabii, am avut o discuție cu el. M-a întrebat dacă am vreun sfat. Eu i-am zis să rămână în România. «Dacă te mai sună domnul Becali, eu zic să vii la Steaua și să lași străinătatea. Să încerci altceva». Eu, ca părinte, cred că e foarte dificil pentru el să se impună momentan din punct de vedere fizic. El e pe lângă joc. Vrea, dorește să intre în joc, dar nu prea e primit. Nu știu cum să mă exprim ca să fiu bine înțeles. El se demarcă, vrea pe combinații, dar nu sunt deocamdată automatisme” – Costel Matei, tatăl lui Florentin

Tatăl lui Florentin Matei e dinamovist convins și nu s-ar opune mutării!

Un atu important pentru cei de la Dinamo ca să-l aducă pe Florentin Matei este și tatăl jucătorului. Costel Matei a recunoscut fără ocolișuri că este simpatizant al culorilor alb-roșii, astfel că nu ar avea nimic împotrivă ca băiatul său să plece de la FCSB la Dinamo.

Eu am crescut de copil cu Dinamo, toată strada mea de aici, de la țară, a ținut cu Dinamo. Eram toți dinamoviști. Dar nu am avut nicio problemă să îl duc pe Florentin la Steaua, l-am dus cu sufletul deschis. Eu am vrut să îi fac pe băieții mei fotbaliști. Cel mare avea 7 ani și eu am făcut cu ei, individual, vreo doi ani. Pe la 8 ani, l-am dus pe Florentin la Steaua. Prima dată am fost cu el la Dinamo, pentru că eu eram dinamovist. Și acum sunt dinamovist, nu stelist”, mai povestește părintele mijlocașului de la FCSB.

Lui Mihai Teja i s-a interzis să-l mai folosească pe Florentin Matei

Pare clar că Matei nu va mai continua la FCSB din sezonul următor. Un ultim detaliu care sugerează acest lucru este și cel mai recent meci al echipei lui Mihai Teja, remiza albă de la Cluj cu campioana CFR. Proscrișii Florentin Matei și Adrian Stoian au prins banca de rezerve, dar nu au jucat niciun minut.

Florentin Matei, transfer de la FCSB la Dinamo! Lovitura lui Mircea Rednic
Florentin Matei le-a dat lovitura câinilor pe când era la Astra, golul lui din meciul direct trimițând Dinamo în play-out

Este consecința faptului că Gigi Becali a dat ordin ca aceștia să mai intre pe teren doar dacă nu mai este nimeni valid pentru a juca. Altfel spus, „ăștia mai intră doar dacă se termină fotbaliștii”. FANATIK a dezvăluit acum câteva zile discuția dintre Becali și Mihai Teja, iar tehnicianul respectă cu strictețe doleanțele omului care-l plătește.

  • 26 de ani a împlinit Florentin Matei pe 15 aprilie, mijlocașul fiind cotat la 1 milion de euro
  • 7 echipe are jucătorul născut la Bolintin Vale în CV: Steaua, Unirea Urziceni, Cesena, Volîn Luțk, Rijeka, Astra Giurgiu și Ittihad Kalba
  • 6 meciuri a jucat Florentin Matei pentru echipa lui Becali de la revenire: 5 în sezonul regulat și o repriză în play-off la eșecul de acasă cu Viitorul
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!