News

Florentin Pandele are televiziune națională. Metropola TV a primit undă verde din partea CNA

07.01.2021 | 13:54
Florentin Pandele are televiziune nationala Metropola TV a primit unda verde din partea CNA
Gabriela Firea a inaugurat Metropola TV
ADVERTISEMENT

Florentin Pandele, primar de Voluntari și soț al Gabrielei Firea, are începând de azi televiziune națională cu acceptul CNA.

Consiliul Național al Audiovizualului din România a aprobat trecerea televiziunii Metropola TV, deținută de CL Voluntari, de la televiziune regională la televizune națională.

ADVERTISEMENT

Solicitarea a venit la doar cinci luni de când postul TV și-a obținut licența, însă membrii CNA au fost sceptici în primă fază.

Florentin Pandele are televiziune națională, aprobată de CNA

Reprezentanții postului TV și-au motivat decizia și susțin că s-au dezvoltat rapid, fiind pregătiți să difuzeze inclusiv sport și alte producții.

ADVERTISEMENT

Șapte membri au votat pentru acordarea licenței naționale, în timp ce Dorina rusu a fost împotrivă. Cristina Pocora nu a participat la vot, conform paginademedia.ro.

Producția proprie a postului va crește de la 50% la 75%, iar cea care aparține altor producători va scădea de la 50% la 25%. Potrivit sursei citate, programele culturale vor dispărea complet de pe acest post TV, iar cele educative au scăzut la 6% de la 25%.

ADVERTISEMENT

Postul Metropola TV se va vedea la RCS-RDS, Vodafone, Telekom, Orange, INES-IP TV și NextGen. Robert Gheorghe, membru în Consiliul Local Voluntari, în ședința CNA, și-a modificat cererea oficială: „Această televiziune, indiferent ce va urma peste 4 ani, peste 8 ani, peste 12 ani, această televiziune dacă are în spate o societate sănătoasă și care dorește să informeze comunitate se va dezvolta. Noi nu vrem să rămânem o televiziune locală.

Am citit foarte mult legea și am citit punctele pe care le trebuie să le îndeplinim ca să devenim televiziune națională și noi le-am îndeplinit”.

ADVERTISEMENT

„Sigur că votul de azi e dat pe promisiuni, așa cum în general se face pentru proiecte noi sau pentru schimbări radicale de licență. Probabil că eu nu voi mai fi în CNA, dar cred că sunteți conștienți că viitoarea majoritate din CNA nu nu mai că va sta cu ochii pe dumneavoastră să vadă dacă vă respectați promisiunile.

Deci sfatul meu este să vi le respectați și să faceți în timpul pe care vi l-ați propus să faceți ceea ce v-ați propus, astfel încât încrederea votului de astăzi să fi meritat”, a răspuns Radu Herjeu, reprezentant CNA.

Televiziunea se va concentra pe meciurile echipelor sportive din Voluntari, așa cum o face și postul radio Sport Total FM. „Am rămas la Sport Total FM pentru că e singurul loc din presa românească unde nu mi s-a spus vreodată ce trebuie să spun pe post. Trebuie să fim același post de radio echilibrat, trebuie să ne gândim și la ce se întâmplă în Voluntari.

Sunt peste 2,000 de copii care fac sport și să ne gândim la o emisiune acestor evenimente sportive din Voluntari. Vrem să obținem cât mai multe licențe la nivel național. Cei de la Voluntari ne-au promis acest lucru, în care evident își doresc să continuăm împreună”, a explicat Narcis Drejan, redactor șef al postului radio, deținut tot de Primăria Voluntari.

ADVERTISEMENT
Tags: