Florentin Pandele îl atacă pe CTP pentru mesajele despre biserică : ”Îmi este silă și scârbă de el”

Robert Cristea   
în HotNews
30/10/2020, 22:38
Florentin Pandele îl atacă pe CTP pentru mesajele despre biserică : ”Îmi este silă și scârbă de el”
Florentin Pandele îl atacă pe CTP pentru mesajele despre biserică : ”Îmi este silă și scârbă de el”. Sursa foto: hepta.ro

Florentin Pandele a avut o reacție dură, vineri seară, la adresa lui Cristian Tudor Popescu (CTP). Primarul din Voluntari este enervat de declarațiile jurnalistului despre Patriarhul Daniel și românii care se închină la moaște.  

”Cine-i dă dreptul acestui individ să ne jignească tot timpul?”, a spus Pandele într-o emisiune de la Antena3.

Recent, CTP a avut mai multe atacuri la adresa BOR. A fost vorba și de un articol “Satană în sutană”, contestat din plin de reprezentanții biseriicii.

Florentin Pandele, despre CTP: ”De ce trebuie tu să sădești ură și dezbinare”

“L-am ascultat și eu pe torționarul verbal. Cel care ne numește vite pe noi, credincioșii ortodocși. Acest om care vorbește cu atâta ura, el da sentințe. Este violent verbal față de toată lumea. El își permite orice”, a spus Pandele într-o intervenție telefonică la Antena 3.

“Aș vrea să îl jignesc dar mi-e că se supără cineva din familie. Am o dorința să îl jignesc. Sunt un creștin ortodox practicant numai de 10 ani de când m-am căsătorit cu Gabi Firea. Dacă se întâmpla să fie înainte de acum 10 ani, ce era la gura mea acum, nu îl spală nici Dunărea.

Cine-i dă dreptul acestui individ să ne jignească tot timpul? Cine îi da dreptul acestui individ să îi jignească pe cei 8000-10000 de pelerini care pleacă din Voluntari organizat?(…) Îmi este silă și scârbă de el”, a declarat primarul Voluntariului.

“De ce trebuie tu să mă jignești? De ce trebuie tu să sădești ură și dezbinare, într-un moment în care suntem atât de amărâți. În care suntem ținuți în casă, în care copiii noștri nu mai merg la școală, în care copii învață online, în care români nu mai au locuri de muncă, în care ne așteaptă alegeri? (…) De ce trebuie să se distrugă în mine și în tineri acest simțământ de patriotism național?” – a adăugat Florentin Pandele.

Cristian Tudor Popescu (CTP) a stârnit mai multe reacții nervoase după declarațiile din ultima vreme.

  •  “Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?”, a spus CTP criticând Biserica Ortodoxă pentru organizarea pelerinajului la Sfintele Moaște ale Sf. Dumitru.
Închide ×