News

Florentin Pandele intervine în scandalul abuzurilor din azile. Atac dur la adresa purtătorului de cuvânt al BOR: „Am crezut că este postarea unui membru USR”

Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea și primarul din Voluntari, a avut o reacție în urma scandalului ororilor din azile.
07.07.2023 | 12:43
Florentin Pandele intervine in scandalul abuzurilor din azile Atac dur la adresa purtatorului de cuvant al BOR Am crezut ca este postarea unui membru USR
Florentin Pandele, despre abuzurile din azile. Colaj Fanatik/Sursa foto: Facebook/ Captura Observator News
ADVERTISEMENT

Florentin Pandele intervine în urma scandalului pe tema abuzurilor care aveau loc în azilele de bătrâni. Primarul localității Voluntari, acolo unde a fost descoperită situația, a reacționat. Pandele i-a luat apărarea soției sale, Gabriela Firea, minstrul Familiei și Egalității de Șanse.

Florentin Pandele intervine în scandalul ororilor descoperite în azilele din Voluntari

Edilul susține că nici el, nici soția sa, nu știau despre ororile care se petreceau. Amintim că investigații jurnalistice ale Centrului de Investigații Media și Buletin de București au dezvăluit faptul că cei care conduceau azilele aveau legături cu angajații instituțiilor care ar fi trebuit să răspundă de centrele respective.

ADVERTISEMENT

Mai mult, sora Gabrielei Firea, Nela Vica Andrieș, a condus Asistența Socială din Voluntari în timpul în care s-ar fi produs abuzurile. Ministrul Familiei a negat că ar avea vreo legătură cu acest caz și a susținut că ar fi vorba de înscenări puse la cale de adversarii politici.

Totodată, Florentin Pandele spune că nu cunoștea situația. „Nu aveam nicio cunoștință. Dacă aș fi știut, cu siguranță aș fi întreprins ceva. Nu avem atribuții în acest sens nici eu și nici celelalte departamente care sunt în subordinea primarului, dar cu siguranță aș fi anunțat instituțiile statului abilitate în acest sens”, a declarat primarul din Voluntari, pentru Europa FM.

ADVERTISEMENT

„Dacă aș fi știut, cu siguranță aș fi luat măsuri”

Soțul Gabrielei Firea mai spune că nu ar fi intrat în atribuțiile Direcției de Asistență Socială din Voluntari verificarea acestor centre. Pandele a punctat că la el nu au ajuns informații cu privire la ororile care aveau loc în cămine, iar dacă ar fi aflat, ar fi luat măsuri.

„Sunt convins că dacă aș fi aflat o asemenea nenorocire care se întâmpla acolo – și lucrurile acestea se găsesc în cercetare, instituțiile abilitate ale statului asta fac acum, Parchetul, DIICOT-ul și vor scoate adevărul la suprafață și-mi doresc să fie scos adevărul la suprafață. Dacă aș fi știut, cu siguranță aș fi luat măsuri”, a transmis Pandele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, primarul din Voluntari a criticat dur reacția purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu, cu privire la acest subiect. Acesta susține că după ce a citit postarea reprezentanului BOR, a crezut „că este postarea unui membru USR”.

„Am citit postarea purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe. Credeți-mă am crezut că este postarea unui membru USR. Îmi aduc aminte când Gabriela Firea era primarul general al Capitalei. În litera și spiritul legii erau aprobate fonduri pentru bisericilor, fonduri pentru construirea catedralei Mântuirii Neamului, se lansase că nouă ne plac spațiile mici”, a declarat Florentin Pandele, într-o altă intervenție telefonică, la România TV.

ADVERTISEMENT

Primarul din Voluntari susține că Patriarhul Daniel ar trebui să ia măsuri în ceea ce îl privește pe purtătorul de cuvânt al BOR. „Dacă nu ia atitudine, înseamnă că este de acord cu ceea ce spune purtătorul de cuvânt al BOR”, a adăugat Florentin Pandele.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!