Sport

Florentin Pera, car de nervi după România – Muntenegru 34-35: “Nu vreau să spun mai multe acum!”

Florentin Pera a fost foarte nervos la finalul meciului pierdut la limită cu Muntenegru, scor 34-35. Selecţionerul s-a abţinut, totuşi, să comenteze arbitrajul.
15.11.2022 | 22:57
Florentin Pera car de nervi dupa Romania  Muntenegru 3435 Nu vreau sa spun mai multe acum
Florentin Pera şi Daciana Hosu, la o conferinţă de presă. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a pierdut orice şansă de calificare în semifinale după 34-35 cu Muntenegru. “Tricolorele” au fost la un pas de o nouă victorie mare, dar ultimele minute mai neinspirate şi deciziile aberante de arbitraj au înclinat balanţa în partea cealaltă.

Florentin Pera, car de nervi după România – Muntenegru 34-35: “Nu vreau să spun prea multe acum pentru că sunt foarte nervos”

Selecţionerul Florentin Pera a fost foarte nervos la conferinţa de presă de la finalul meciului. Cristina Neagu a atacat arbitrajul, iar selecţionerul s-a abţinut cu greu să nu spună ceva în acest sens:

ADVERTISEMENT

„Vreau să felicit echipa Muntenegrului, dar și să spun că sunt foarte mândru de jucătoarele mele. Au luptat până la final.

Pentru mine, jucătoarele mele au câștigat acest meci! E opinia mea, nu vreau să spun prea multe acum pentru că sunt foarte nervos. Asta este viața în sport, încercăm acum să fim concentrați la meciul următor.

ADVERTISEMENT

Nu multe echipe înscriu 34 de goluri contra Muntenegrului, dar am avut problemele în apărare. Asta este situația, trebuie să ne gândim la meciul următor”, a spus Pera la finalul meciului.

Cristina Neagu, declaraţii incendiare: “Aceste fete care ne-au arbitrat nu ar trebui să arbitreze pe nimeni!”

Cristina Neagu a avut o reacţie virulentă împotriva arbitrelor din Austria, Ana Vranes şi Marlis Wenninger, care au avut câteva decizii de neînţeles pe parcursul meciului:

ADVERTISEMENT

„E al nu știu câtelea meci de la Europeanul care se desfășoară în acest fel. Nu mă interesează că se va spune acum că așa suntem noi românii, că vorbim despre arbitraj atunci când pierdem. Dacă nici acum nu-ți dai seama că eram echipa care merita să câștige, înseamnă că nu ești român sau nu îți pasă de sport! S-a văzut clar pe teren.

Chiar vreau să văd ultima fază. Sunt 99,99% convinsă că jucătoarea din Muntenegru a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri. Dar bineînțeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci de ale noastre. Eu nu am ce să spun.

ADVERTISEMENT

Azi am luptat din primul în ultimul minut. Echipa a fost senzațională. Meritam să câștigăm. Aceste fete care ne-au arbitrat nu ar trebui să arbitreze pe nimeni!

“Arbitrii nu vor niciodată să vadă fazele pe monitor. Și nu înțeleg de ce”

Pe mine nu mă scot arbitrii din ritm. Eram foarte obosită, a fost al 5-lea meci. În permanență am jucat la supraveghere sau om la om. Eu cred că am făcut un efort supraomenesc jucând și în apărare. 

Nu mă scot arbitrii din ritm, dar s-a văzut că din primul minut au arbitrat în felul acesta. Nu am nicio treabă cu Muntenegru, iubesc Muntenegru. Nu e vina fetelor. Dar am fost echipa mai bună.

Eu tot cred că la ultima fază, Itana Grbic a făcut dublu dribling înainte să obțină 7 metri. Arbitrii nu vor niciodată să vadă fazele pe monitor. Și nu înțeleg de ce. Era un meci extrem de important. Consider că nu e corect“, a spus Neagu la finalul meciului.

România va juca ultimul meci din grupele principale miercuri, de la ora 16:30, împotriva Germaniei.

ADVERTISEMENT