Sport

Florentin Pera, disperat de problemele României înainte de meciurile decisive cu Muntenegru și Germania: „Nu avem un lot echilibrat”

Selecționerul Florentin Pera acuză din plin problemele medicale înainte de meciurile cu Muntenegru și Germania de la Campionatul European.
13.11.2022 | 17:19
Florentin Pera disperat de problemele Romaniei inainte de meciurile decisive cu Muntenegru si Germania Nu avem un lot echilibrat
România e pe ultimul loc în grupe la Campionatul European cu 2 puncte. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

România păstrează în continuare șanse de calificare în semifinalele Campionatului European de handbal feminin, însă naționala ar putea rămâne fără una dintre cele mai importante jucătoare.

Florentin Pera, îngrijorat înainte de meciurile cu Muntenegru și Germania: „Nu avem un lot echilibrat”

Selecționerul României a vorbit despre probleme de lot și starea de oboseală a jucătoarelor sale înainte de meciurile decisive cu Muntenegru și Germania: „Problema este că pe anumite jucătoare trebuie să le schimbăm. Nu avem un lot echilibrat din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Nu avem jucătoare care să facă ambele faze de joc și suntem nevoiți în anumite momente să facem schimbări pentru a ne menține sistemul de apărare. Sigur că trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte”, a mai explicat antrenorul „tricolorelor”.

Noi probleme medicale pentru Crina Pintea: „A fost foarte rău răcită”

După ce FANATIK a aflat că pivotul a fost aproape să rateze turneul final din cauza unei accidentări la șold, Pera a dezvăluit că jucătoarea are noi probleme medicale: „Crina Pintea nici nu s-a antrenat, nici măcar nu a fost la masă. Acum dau din casă, a fost foarte rău răcită, nu a avut forța necesară să lupte după atâtea meciuri și cu oboseala și cu răceala”.

ADVERTISEMENT

O altă jucătoare de bază se confruntă de asemenea cu o accidentare: „De asemenea, cum bine știți, Lorena Ostase are fisură la deget și nu s-a antrenat cu apărătorii centrali. Ne-am confruntat cu o serie de probleme. Într-adevăr, nu am avut o repliere cum ne-am dorit, însă au fost și anumiți factori care au dus la acest lucru”.

România a mers în Campionatul European și fără alte nouă jucătoare din cauza faptului că erau nevaccinate împotriva COVID-19, lucru subliniat din nou de selecționer: „Noi am venit cu un lot decimat de probleme, dar cred că datorită acestui fapt Dumnezeu ne-a ajutat pentru că indiferent de problemele cu care ne-am confruntat, ne-a ajutat și am depășit așteptările oricui ținând cont de toate aceste probleme”.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera, mesaj mobilizator pentru jucătoarele sale: „Trebuie să trecem peste dureri, trebuie să ne mobilizăm”

Și alte jucătoare au fost lovite de gripă și alte probleme, însă Florentin Pera sună adunarea și le transmite un mesaj clar: „În continuare sunt câteva jucătoare răcite. Mai este o jucătoare cu probleme la umăr, să vedem. Am discutat cu stafful medical, sper să se poată antrena.

Trebuie să trecem peste dureri, trebuie să ne mobilizăm, să menținem tonusul și atmosfera foarte bună din jurul echipei”, a concluzionat Florentin Pera.

ADVERTISEMENT

România joacă pe 15 noiembrie, ora 19:00 cu Muntenegru, în timp ce partida cu Germania se joacă la o zi distanță: 16 noiembrie, ora 16:30. Ambele partide se dispută la Skopje, capitala Macedoniei de Nord.

ADVERTISEMENT