ADVERTISEMENT
Sport

Florentin Pera, gata să atace fazele superioare ale Ligii Campionilor: “Orice gol contează. Ne luptăm pentru sferturi!” Ce spune despre programul infernal al echipei din Vâlcea. EXCLUSIV

Autor: Marian Popovici | 27.01.2020 | 16:11
Florentin Pera, gata să atace fazele superioare ale Ligii Campionilor:
Florentin Pera, gata să atace sferturile Ligii Campionilor Orice gol contează. Ne luptăm pentru sferturi! Ce spune despre programul infernal al echipei din Râmnicu Vâlcea. FOTO: Florentin Pera in meciul de handbal feminin dintre SCM Ramnicu Valcea si CSM Bucuresti, contand pentru Liga Florilor, desfasurat in Sala Traian din Ramnicu Valcea,

SCM Râmnicu Vâlcea a început foarte bine parcursul din grupele principale din EHF Champions League. Campioana României a învins cu 31-16 Krim Ljubljana şi este în grafic pentru calificarea în sferturile de finală. Florentin Pera, antrenorul SCM-ului, a analizat pentru FANATIK prestaţia echipei sale în meciul cu Krim şi a vorbit despre perioada aglomerată care urmează pentru echipa vâlceană.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera, gata să atace sferturile Ligii Campionilor! Antrenorul e încântat de prestaţia echipei în victoria cu Krim

În meciul împotriva lui Krim Ljubljana, SCM Râmnicu Vâlcea a arătat o altă faţă în Liga Campionilor, faţă de anul trecut, lucru recunoscut şi de antrenorul echipei: “Întradevăr, anul trecut am avut şi puţin ghinion în meciurile de pe teren propriu cu Buducnost şi Brest, două dintre cele mai bune echipe ale continentului. Mă bucur de victoria obţinută împotriva lui Krim şi mă bucur de faptul că jucătoarele nu s-au oprit.

Exact asta le-am şi spus la pauză, să nu slăbească ritmul. Pentru că este o luptă în trei pentru locul 4, care duce în sferturi şi fiecare gol contează. De aceea mă bucur că ne-am păstrat concentrarea şi am reuşit să jucăm la nivel maxim timp de 60 de minute. Am avut o defensivă foarte bună şi atacul a fost la înălţime, mai puţin în debut când am avut câteva emoţii pe fază ofensivă. 

ADVERTISEMENT

Însă, jucătoarele şi-au revenit după primul time-out şi au ştiut ce este de făcut. Obiectivul nostru în acest an a fost atins, grupele principale, însă acum suntem aici, în această poziţie şi vrem să ne calificăm între primele 8 echipe de pe continent”, a spus Pera pentru FANATIK.

Savehof, adversar direct pentru calificare: “Trebuie să avem grijă la linia de 9 metri a adversarelor”

Florentin Pera a analizat meciul cu Savehof din weekend, crucial pentru calificarea în sferturile Ligii Campionilor: “Va fi un meci foarte important în configuraţia finală a grupei. Savehof este o echipă care pierde greu şi asta s-a văzut şi la Buducnost, unde a fost un joc foarte strâns. Trebuie să avem grijă la linia de 9 metri pentru că au jucătoare foarte bune acolo. De asemenea, suedezele au o tranziţie foarte rapidă apărare-atac şi trebuie să contracarăm şi acest lucru” 

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea va juca în perioada următoare şi cu Gyor, în grupele principale ale Ligii Campionilor, iar tot ce va obţine din aceste confruntări împotriva campioanei Europei va fi un bonus, după cum explică antrenorul echipei: “Există deja un mare interes la noi pentru meciul cu Gyor. Vă daţi seama, este campioana Europei, cea mai bună echipă de pe continent şi cred că va fi o sărbătoare la Vâlcea. 

În primul rând ne propunem să obţinem puncte cu Savehof şi Krim, adversarele noastre pentru locul 4, iar dacă vom reuşi să scoatem ceva împotriva lui Gyor, va fi un bonus. Pe teren propriu am avut ghinion cu Buducnost şi Brest, iar cu o evoluţie bună împotriva lui Gyor putem obţine un rezultat bun”, a explicat Pera.

ADVERTISEMENT

Urmează o perioadă infernală cu meciuri pe trei fronturi: “Important este să avem toate jucătoarele la dispoziţie. Putem să facem faţă în toate competiţiile”

Pentru echipa lui Florentin Pera urmează o perioadă foarte aglomerată cu meciuri pe trei fronturi: campionat, Cupa României şi Liga Campionilor: “Pentru noi este important să avem toate jucătoarele sănătoase. Ne-am planificat pregătirea ca să fim în formă maximă în momentul în care încep şi meciurile din Ligă.

Mă bucur că am reuşit şi că echipa arată un tonus foarte bun. Ne aşteaptă o perioadă infernală cu meciuri pe toate fronturile. Vrem şi în campionat să ţinem ritmul şi să reuşim calificarea în sferturi în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Va urma o perioadă cu meciuri din trei în trei zile, dacă încă o dată vă spun, cel mai important pentru noi este să avem jucătoarele sănătoase”, a spus Pera pentru FANATIK.

SCM Râmnicu Vâlcea este pe locul doi în Liga Naţională, la egalitate de puncte cu CSM Bucureşti, dar cu un meci mai puţin disputat. Echipa lui Florentin Pera va juca duminică, pe 2 februarie, pe terenul lui Savehof, în al doilea meci din grupele principale ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT
  • 40 de ani are Florentin Pera
  • 2 puncte are SCM Râmnicu Vâlcea în grupele principale din Liga Campionilor

 

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1