Sport

Florentin Pera, interviu pentru FANATIK înainte de meciul care DECIDE titlul la handbal feminin: “Mi-ar fi plăcut ca CSM Bucureşti să lase măcar 1000 de fani! Păcat că au decis aşa”. EXCLUSIV

10.03.2020 | 20:43
Florentin Pera interviu pentru FANATIK inainte de meciul care DECIDE titlul la handbal feminin Miar fi placut ca CSM Bucuresti sa lase macar 1000 de fani Pacat ca au decis asa EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Derby-ul Ligii Naţionale de handbal feminin dintre CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea se va disputa miercuri, de la 18:30 în Sala Polivalentă din Capitală. Cele două echipe sunt în luptă directă pentru titlu, vâlcencele având trei puncte avans şi un meci mai puţin disputat. Aşa că, în mare măsură titlul din acest an în Liga Naţională se va decide miercuri la Polivalentă. 

Florentin Pera, interviu pentru FANATIK înainte de meciul care DECIDE titlul la handbal feminin! Antrenorul campioanei, dezamăgit că se joacă fără fani

Confruntarea trebuia să fie o sărbătoare a handbalului, însă confruntarea se va disputa cu porţile închise după măsurile luate de autorităţile statului pentru a combate coronavirusul. Secretarul de stat al MAI, Raed Arafat a anunţat că “se interzic activităţile ce includ mai mult de 1.000 de persoane până pe data de 31 martie”, iar Primăria Capitalei a decis ca meciurile de pe teren propriu ale echipei CSM Bucureşti să se dispute fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera, antrenorul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea a prefaţat pentru FANATIK confruntarea cu CSM Bucureşti spunând că este dezamăgit de faptul că derby-ul campionatului se va juca fără spectatori şi a criticat decizia de a se juca fără spectatori, în condiţiile în care ar fi putut asista măcar 900 de fani la acest meci. Antrenorul campioanei României consideră că CSM Bucureşti are prima şansă, însă promite că echipa sa va lupta pentru ultima secundă şi spune că nu şi-a luat o secundă gândul de la titlu.

“CSM Bucureşti este favorită! Au un buget de trei ori mai mare decât al nostru”

Bună ziua, domnule Pera. Urmează derby-ul pentru titlu cu CSM București. Cum vedeți această întâlnire?

ADVERTISEMENT

– Cei de la CSM București pornesc ca favoriți în această confruntare. Să nu uităm că au niște jucătoare extraordinare, un buget de trei ori mai mare decât al nostru, e normal să fie considerată echipa favorită. Noi avem niște absențe importante pentru acest derby…

Alicia Fraga Fernandez, Mireya Gonzalez… 

– Da. Alicia Fraga Fernandez nu va putea evolua și nu cred că o vom avea pregătită nici pe Mireya Gonzalez. Are șanse mici să se refacă, mai ales că nu a putut să joace cu Gyor în weekend. Dar, la fel ca și anul trecut, avem arme să contracarăm CSM București și cu siguranță ne vom juca șansa. În sezonul trecut am demonstrat că putem să ne batem de la egal la egal și cu siguranță asta se va întâmpla și miercuri la București.

ADVERTISEMENT

“Este păcat că s-a luat această decizie și că un asemenea meci se va juca fără spectatori”

Vă avantajează sau nu faptul că se joacă fără spectatori după decizia autorităților de a combate coronavirusul?

– Păi era vorba că putem aduce până la 1000 de fani în tribune…

Da, dar clubul CSM București a dat un comunicat prin care anunță că se va juca fără spectatori…

ADVERTISEMENT

– Ok. CSM-ul a decis asta.

Primăria… 

– Mi-aș fi dorit să jucăm măcar în formula restrânsă de 1000 de fani în tribune. Este păcat că s-a luat această decizie și că un asemenea meci se va juca fără spectatori. Aveam și noi dreptul la 10% din bilete și cred că ar fi fost foarte frumos să avem măcar 100 de spectatori de la Vâlcea.

“Ar fi fost bine să se joace cu fani, chiar dacă mai puțini, în semn de respect pentru cei care și-au cumpărat bilete și așteptau acest meci”

Înainte de această decizie ați avut toate cele 400 de bilete vândute…

– Ar fi fost bine să se joace cu fani, chiar dacă mai puțini, în semn de respect pentru cei care și-au cumpărat bilete și așteptau acest meci. Întradevăr, noi aveam 400 de bilete vândute pentru meciul cu CSM București, dar dacă ei au ales să se joace fără fani, asta e, este decizia lor. Este păcat că un asemenea meci se va juca cu tribunele goale.

Ați reușit să obțineți calificarea între cele mai bune 8 echipe din Europa. Vă convine Metz în sferturile de finală din Champions League?

– La prima vedere mi-ar fi convenit mai mult un duel cu Esbjerg, dar nu poți să știi la acest nivel. Metz este marea favorită, trebuie să fim realiști. Este câștigătoare de grupă, campioana Franței, jucătoare și antrenor de calibru. Presiunea este pe ele. Bineînțeles că noi vom lupta și vrem să obținem un rezultat bun pe teren propriu care să ne dea speranțe la retur.

“Am speranţe

Înțeleg din câte îmi spuneți că visați să jucați un Final Four și să eliminați Metz…

– Va fi foarte greu. Dar, presiunea nu este pe noi. Noi ne-am depășit obiectivul la prima participare în Ligă sub noua denumire, după o pauză de 7 ani, deci jucăm fără presiune. Ne dorim foarte mult un rezultat bun acasă, să reușim să facem un joc bun. Am speranțe pentru că am jucat bine și la Gyor. Am dat 29 de goluri în deplasare, plus am mai avut 10 șanse clare. Dacă reușim să jucăm așa și să ne fructificăm mai bine șansele, avem speranțe la o victorie acasă.

La calificare credeți că aveți șanse?

– Trebuie să recunoaștem că sunt șanse mici. Metz își propune cu siguranță să ajungă din nou în Final Four, iar noi ne propunem să facem două meciuri foarte bune. Din acest punct de vedere, presiunea este pe ele și vom încerca să punem şi mai mari probleme.

  • 43 de puncte are SCM Râmnicu Vâlcea, liderul Ligii Naţionale
  • 20-19 a fost scorul la meciul tur dintre SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti

 

 

ADVERTISEMENT