Sport

Florentin Pera, mesaj de încredere înaintea meciurilor decisive ale României la Euro: “Trebuie să dăm 100% pe ambele faze de joc!”. Exclusiv

Florentin Pera a vorbit pentru FANATIK înaintea meciurilor decisive ale României la Euro. Selecţionerul aşteaptă ca fetele lui să dea totul în confruntarea cu Muntenegru.
14.11.2022 | 20:05
Florentin Pera mesaj de incredere inaintea meciurilor decisive ale Romaniei la Euro Trebuie sa dam 100 pe ambele faze de joc Exclusiv
Secvenţă din meciul România - Spania, de la Campionatul European de handbal feminin. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România joacă marţi, de la ora 19:00, meciul cu Muntenegru, crucial pentru calificarea în semifinale la Campionatul European de handbal feminin. “Tricolorele” sunt la mâna lor pentru un loc între primele patru.

Florentin Pera, mesaj de încredere înaintea meciurilor decisive ale României la Euro: “Trebuie să dăm 100% pe ambele faze de joc”

Selecţionerul României, Florentin Pera, a transmis un mesaj de încredere prin intermediul FANATIK înaintea meciului cu Muntenegru, câştigătoarea grupei D:

ADVERTISEMENT

Întâlnim o echipă cu un joc extrem de echilibrat atât defensiv cât și ofensiv, o echipă cu moral foarte bun care a venit cu maximum de puncte din grupă și cu siguranță dorește să bifeze încă o victorie, ceea ce ar reprezenta o șansă mare pentru Muntenegru să ajungă în semifinale.

De cealaltă parte echipa noastră conștientizează toate aceste amănunte și faptul că o victorie ne-ar menține în lupta pentru fazele superioare ne motivează, totodată trebuie să dăm 100% pe ambele faze de joc, astfel încât speranța la un rezultat pozitiv să devină certitudine la finalul jocului”, a declarat selcţionerul pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Golul Biancăi Bazaliu ne menţine cu şanse la semifinale

“Tricolorele” au învins Spania cu 28-27, reuşita Biancăi Bazaliu de la 15 metri fiind faza turneului final. Cu acest gol, speranţele României pentru semifinale rămân intacte şi handbalistele noastre au nevoie de două victorii pentru a ajunge acolo.

Dar programul nu le avantajează pe “tricolore”. România joacă într-un interval mai mic de 24 de ore cu Muntenegru şi Germania. Selecţionata antrenată de Florentin Pera are nevoie de două victorii pentru a merge mai departe.

ADVERTISEMENT

Rezultatele din grupele principale au venit ca o mănuşă pentru echipa tricoloră, care, deşi a intrat cu zero puncte, este acum la mâna ei pentru a se califica în semifinalele turneului final.

România a jucat semifinale de Euro ultima dată în 2018

Dacă va învinge Muntenegru, România va acumula patru puncte şi va evolua în meciul decisiv pentru semifinale cu Germania, programat miercuri, de la ora 16:30. Dacă nu vor învinge Muntenegru, “tricolorele” pierd orice şansă de a intra în “careul de aşi”.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când naţionala feminină de handbal feminin s-a calificat în semifinalele unui turneu final a fost la Euro 2018. Atunci, România a încheiat pe locul patru, Cristina Neagu suferind o accidentare horror în ultimul meci din grupele principale.

  • 4 puncte are nevoie România în ultimele două meciuri pentru a se califica în semifinale
  • 7 goluri a dat Crina Pintea în meciul cu Spania, fiind cea mai bună marcatoare a României
ADVERTISEMENT