Sport

Florentin Pera, noul selecționer al naționalei de handbal feminin a României: ”Obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice din 2024”

Florentina Pera, care și-a reziliat înțelegerea cu ȚSKA Moscova, este înlocuitorul lui Adi Vasile în funcția de selecționer al echipei naționale de handbal feminin a României.
09.08.2022 | 15:15
Florentin Pera noul selectioner al nationalei de handbal feminin a Romaniei Obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice din 2024
Florentina Pera, care și-a reziliat înțelegerea cu ȚSKA Moscova, este înlocuitorul lui Adi Vasile în funcția de selecționer al echipei naționale de handbal feminin a României. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat încă de la sfârșitul lunii iunie că Pera este favorit să vină la cârma primei reprezentative, după ce Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a respins propunerea numirii Marianei Tîrcă.

Selecționerul naționalei de handbal feminin este Florentin Pera

După ce și-a rezolvat problemele cu ȚSKA Moscova, acolo unde mai avea un an de contract, Florentina Pera va deveni selecționerul naționalei de handbal feminin a României, fiind alesul antrenorilor din campionatul intern.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani, a fost votat de 13 antrenori din Liga Florilor, singurul care s-a abținut fiind chiar fostul selecționer Adi Vasile, aflat pe banca formației CSM București. Pentru a prelua oficial funcția, Pera mai trebuie doar să fie validat de Consiliul de Administrație al FRH.

”Echipa națională reprezintă pentru mine o mare onoare dar și o mare responsabilitate. Vin la echipa națională cu sufletul deschis, gândul și dorința de a forma un climat prorice performanței,.

ADVERTISEMENT

Totodată voi pune accent pe unitatea grupului care să aibă ca elemente de bază munca, disciplina și spiritul de sacrificiu pentru culorile echipei naționale”, a declarat Pera, pentru gsp.ro, după numirea ca selecționer.

Burcea vine secund la națională

Florentin Pera, care a fost secundul lui Gheorghe Tadici la prima reprezentativă între 2012 și 2015, și-a setat ca obiectiv principal calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris.

ADVERTISEMENT

”Obiectivul pe termen scurt este de a valorifica la maxim potențialul jucătoarelor și de a forma o echipă competitivă care să lupte pentru fiecare minge până la ultima picătură de energie indiferent de adversar. Sunt un antrenor care se dedică 100% la fiecare meci și acest lucru vreau sa îl transmit și să îl văd pe teren la toate jucătoarele.

Eu consider că valoarea grupului învinge valoarea individuală și datorită acestui fapt voi urmări să îmbunătățim jocul colectiv la nivelul așteptărilor propriilor suporteri. Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a mai spus Pera.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Florentin Pera îl va avea ca secund pe Bogdan Burcea, cel care a fost selecţioner un an, între ianuarie 2020 şi ianuarie 2021, conducând naţionala României la Campionatul European din Norvegia. În staff se va mai afla și Mihai Rohozneanu, fost handbalist la Reşiţa şi Dobrogea Sud.

ADVERTISEMENT