Sport

Florentin Pera propune o finală SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București: „Sunt de acord cu un meci decisiv”

10.04.2020 | 15:42
Florentin Pera propune o finala SCM Ramnicu Valcea  CSM Bucuresti Sunt de acord cu un meci decisiv
ADVERTISEMENT

Florentin Pera, antrenorul SCM Râmnicu Vâlcea, consideră că actualul sezon din „Liga Florilor” este compromis și propune o finală între echipa sa și CSM București.

Florentin Pera propune o finală SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București

Pandemia de coronavirus a avut efect negativ asupra desfășurării tuturor activităților sportive din lume, inclusiv handbalul. Florentin Pera consideră că actualul sezon e compromis și nu crede că mai poate fi terminat.

ADVERTISEMENT

„Cred că mai devreme de 1 iunie nu se poate juca. Dar trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte. Multe echipe au jucătoarele acasă, în străinătate. Când se întorc în România, va trebui să intre în carantină timp de 14 zile.

Ne-am gândit să le aducem mai repede, dar situația e foarte complicată. Să fim obiectivi, nu se întrevede un start prea rapid! Nu cred că vom juca prea curând, deși toată lumea e foarte nerăbdătoare”, a spus Florentin Pera.

ADVERTISEMENT

„Până când să terminăm, până la întâi iulie? Sub nicio formă! Gândește-te că noi mai avem de jucat 7 meciuri de campionat, trei în Cupa României, dacă ne calificăm în “sferturi”, apoi mai e “dubla” cu Metz din Liga Campionilor.

Fetele de la echipa națională au și patru meciuri în calificările pentru Euro 2020. Sunt 15-16 meciuri într-o lună, crezi că e posibil? Dacă începi campionatul, trebuie să-l duci la bun sfârșit.

ADVERTISEMENT

Că au mai fost voci care spuneau să mai jucăm o etapă. Cum vine asta? Ori joci până la capăt, ori deloc!”, a continuat antrenorul lui SCM Râmnicu Vâlcea.

„Sunt de acord cu un meci decisiv pentru titlu!”

Florentin Pera consideră că un meci decisiv pentru titlu e cel mai indicat pentru desemnarea campioanei: „Cea mai bună decizie și cea mai corectă, spun eu, ar fi să nu se dea titlul!

ADVERTISEMENT

S-a înghețat campionatul în multe țări și în 80 la sută din cazuri nu s-a stabilit o campioană. La noi ar fi și greu, se poate întâmpla orice. Suntem la egalitate de puncte cu CSM, poate să spună cineva că vreuna dintre echipe nu se va mai încurca? 

Eu, repet, aș vrea să încheiem acest campionat pe teren, dacă se poate. Mai mult, dacă federația stabilește, aș fi de acord și cu un meci de baraj cu CSM. O finală de campionat, dar atunci învingătoarea trebuie să fie declarată campioană”.

„La retrogradare, lucrurile sunt mai simple, din punctul meu de vedere. Deja avem un loc liber prin retrogradarea Brașovului. Trebuie văzut ce echipe își doresc cu adevărat promovarea.

Și, la o adică, se poate face, pentru un sezon, și o ligă de 16 formații. Dar atunci campionatul ar trebui să înceapă la 1 august, nu mai târziu.

Eu sper să se găsească soluțiile cele mai bune, ar trebui consultați și președinții de cluburi, înainte ca federația și Consiliul de Administrație să ia o hotărâre”, a mai spus Florentin Pera.

ADVERTISEMENT