Sport

Florentin Pera rămâne la ŢSKA Moscova, în ciuda războiului dintre Rusia şi Ucraina: “Nu am dreptul să-i dezamăgesc şi să-i las într-o situaţie dificilă!”

Florentin Pera a ales să rămână la ŢSKA Moscova într-o perioadă în care mulţi sportivi şi antrenori care activează în Rusia au ales să îşi rezilieze contractele. Antrenorul a explicat pe larg decizia.
30.03.2022 | 14:28
Florentin Pera ramane la TSKA Moscova in ciuda razboiului dintre Rusia si Ucraina Nu am dreptul sai dezamagesc si sai las intro situatie dificila
Florentin Pera, antrenorul echipei ŢSKA Moscova
ADVERTISEMENT

Handbalul din Rusia a fost puternic afectat de decizia lui Putin de a invada Ucraina. EHF a eliminat echipele ruseşti din competiţiile europene, iar majoritatea stranierilor din campionat au decis să îşi rezilieze contractele cu echipele de handbal.

Florentin Pera rămâne la ŢSKA Moscova, în ciuda războiului dintre Rusia şi Ucraina

Rostov Don, rivala lui ŢSKA Moscova a rămas fără antrenorul Per Johansson şi starurile: Eduarda Amorim sau Grace Zaadi, în timp ce de la echipa lui Florentin Pera a plecat Ana Gros, care s-a întors în Slovenia, la Krim.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera a luat decizia de a rămâne la ŢSKA Moscova şi a vorbit despre această decizie într-un interviu acordat site-ului rus, kp.ru, spunând că niciodată nu a renunţat când  a dat de greu:

“De-a lungul carierei mele, nu am cedat niciodată în momentele dificile. Nu este stilul meu să renunţ la jumătatea unui loc de muncă şi să plec doar pentru că lucrurile nu merg aşa cum te aştepţi. M-am confruntat cu diverse dificultăţi, fie că a fost vorba de epidemii sau de întârzieri la plata salariilor de câteva luni.

ADVERTISEMENT

“Îmi respect obligaţiile din contract faţă de club şi sunt hotărât să-mi continui munca la ŢSKA”

Dar acesta nu este un motiv să renunţi. Aici, la ŢSKA, din prima zi toţi au fost foarte amabili cu mine şi au încercat să facă totul pentru a mă putea concentra exclusiv pe munca mea, fără a fi distras de niciun factor extern.

Este foarte important pentru mine ca familia mea să fie lângă mine, să se simtă confortabil aici şi să le placă să fie în Rusia. Îmi respect obligaţiile din contract faţă de club şi sunt hotărât să-mi continui munca la ŢSKA.

ADVERTISEMENT

“Cred că nu am dreptul să-i dezamăgesc şi să le las într-o situaţie atât de dificilă”

În plus, simt o mare responsabilitate faţă de jucătoare. Cred că nu am dreptul să-i dezamăgesc şi să le las într-o situaţie atât de dificilă. Toate sunt mari profesionsite care confirmă acest lucru în fiecare zi prin munca lor la antrenamente şi este o mare onoare pentru mine să fiu antrenorul lor.

Separat, aş dori să le mulţumesc fanilor noştri, care susţin echipa foarte energic. Chiar sper că în curând le vom putea mulţumi cu trofeele câştigate”, a declarat antrenorul lui ŢSKA Moscova.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera a semnat cu doi ani cu ŢSKA Moscova!

Florentin Pera a preluat echipa moscovită la începutul acestui sezon. El a făcut pasul de la SCM Râmnicu Vâlcea la ŢSKA Moscova, având ca obiectiv calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor.

Românul a calificat echipa în play-off-ul competiţiei, acolo unde trebuia să întâlnească CSM Bucureşti, dar forul european a decis să excludă ţările din Rusia din competiţiile europene în acest sezon.

  • 42 de ani are Florentin Pera
  • 2019 este anul în care Pera a câştigat titlul în Liga Naţională de handbal cu echipa din Râmnicu Vâlcea

 

ADVERTISEMENT