Sport

Florentin Pera va antrena ȚSKA Moscova! Detaliile unei mutări bombă pentru handbalul românesc. Exclusiv

Florentin Pera va fi antrenorul celor de la ȚSKA Moscova. FANATIK vă prezintă detaliile celei mai spectaculoase mutări a anului în handbalul românesc.
29.05.2021 | 20:47
Florentin Pera va antrena TSKA Moscova Detaliile unei mutari bomba pentru handbalul romanesc Exclusiv
Florentin Pera va antrena ȚSKA Moscova! Detaliile unei mutări bombă pentru handbalul românesc. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, va prelua echipa ȚSKA Moscova. Tehnicianul în vârstă de 41 de ani o va înlocui din vară pe Olga Akopian, cea care a asigurat intermediatul după ce danezul Jan Leslie va fi dat afară.

Florentin Pera va antrena ȚSKA Moscova! Contract pe doi ani pentru tehnicianul român

FANATIK vă prezintă detaliile celei mai spectaculoase mutări din acest an în handbalul românesc. Din informațiile noastre, tehnicianul a semnat un contract valabil doi ani cu echipa campioană a Rusiei.

ADVERTISEMENT

Înțelegerea a fost parafată în mare secret în urmă cu o lună și jumătate, însă oficialii rușilor au cerut ca nicio informație să nu “transpire” în spaţiul public până la finalul campaniei din EHF Champions League, care îşi desfăşoară în acest weekend semifinalele şi finala.

ŢSKA Moscova tocmai a fost eliminată în semifinale de Vipers Kristiansand cu 30-33 şi va juca meciul pentru medaliile de bronz împotriva lui Gyor. Unguroaicele au pierdut surprinzător cu Brest, 25-27.

ADVERTISEMENT
Florentin Pera va antrena ȚSKA Moscova! Detaliile unei mutări bombă pentru handbalul românesc. Exclusiv
Florentin Pera şi Gheorghe Tadici. Sursa foto: sportpictures.eu

ŢSKA Moscova, forţă a handbalului european!

Din vară, Florentin Pera va prelua echipa rusă, informaţie publicată iniţial de Puterea.ro. Clubul are ambiţii uriaşe şi a devenit în timp record o forţă a handbalului feminin european, echipa fiind înfiinţată în 2019.

De altfel, în actuala stagiune ŢSKA Moscova nu numai că a participat pentru prima dată în Final Four ca debutantă în Liga Campionilor, ci ca debutantă într-o competiţie europeană.

ADVERTISEMENT

Echipa rusă are o susţinere puternică de la președintele Federației Ruse, Sergey Shishkarev, nimeni altul decât patronul grupului DELO, sponsorul principal al Champions League. Iar obiectivul trasat este câştigarea Ligii Campionilor în trei ani de la înfiinţare.

Răbdarea nu e punctul forte al ruşilor! Jan Leslie, dat afară după calificarea cu ŢSKA Moscova

Asta înseamnă că Florentin Pera are ca obiectiv câştigarea Champions League la finalul stagiunii viitoare. Atenţie! Răbdarea nu este punctul forte al conducerii lui ŢSKA Moscova, danezul Jan Leslie fiind demis de la cârma echipei după dubla din play-off-ul Ligii cu Krim Ljubljana, deşi ŢSKA a obţinut calificarea.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, Florentin Pera şi ŢSKA Moscova s-au duelat în EHF Champions League. Însă, CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut ambele confruntări: 20-30 la Moscova şi 24-34 în Sala Traian. Rusoaicele au încheiat pe locul doi în grupă.

Goran Kurtes va prelua SCM Râmnicu Vâlcea!

ŢSKA Moscova a eliminat dramatic în sferturile de finală din Liga Campionilor pe CSM Bucureşti. “Tigroaicele” au câştigat în tur 32-27, însă avansul de 5 goluri a fost răsturnat în Rusia unde ŢSKA s-a impus cu 24-19 şi a mers mai departe graţie numărului mai mare de goluri marcate în deplasare.

SCM Râmnicu Vâlcea va fi condusă de fostul secund al lui Florentin Pera, Goran Kurtes, ajutat de către Ildiko Kerekes. Echipa vâlceană este în acest moment pe locul trei în Liga Naţională, după CSM Bucureşti şi Minaur.

  • 41 de ani are Florentin Pera
  • 2 ani contract va avea Pera la ŢSKA Moscova
ADVERTISEMENT