Sport

Florentin Pera vrea cu CSM Bucureşti în sferturile Ligii Campionilor: “Ar fi benefic pentru handbalul românesc!”

26.02.2020 | 18:35
Florentin Pera vrea cu CSM Bucuresti in sferturile Ligii Campionilor Ar fi benefic pentru handbalul romanesc
ADVERTISEMENT

Florentin Pera, antrenorul celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, a vorbit pe larg despre problemele din lotul echipei sale, despre următoarele meciuri din Liga Campionilor și despre perspectiva construirii unei săli de sport noi la Vâlcea. Pera a recunoscut că un duel Vâlcea – CSM București în sferturile Ligii Campionilor ar fi benefic handbalului românesc, pentru că așa o echipă din România ar avea garantat locul în Final 4.

Problemele de lot îi dau bătăi de cap lui Florentin Pera

Antrenorul celor de la Râmnicu Vâlcea speră ca echipa sa să-și rezolve în scurt timp problemele medicale. Oltencele au momentan 9 jucătoare cu probleme de sănătate, majoritatea răcite, și nu pot evolua cu motoarele turate. Drept dovadă, modesta echipă a Universității Cluj a înscris 26 de goluri la Vâlcea meciul trecut, în campionat.

ADVERTISEMENT

„Nu a fost chiar un meci de antrenament cu Universitatea Cluj, e cea mai grea perioadă a anului. Ne confruntăm cu o serie de probleme de sănătate. Am nouă jucătoare cu probleme, ne gândeam să amânăm meciul de azi, însă avem program foarte încărcat. Am renunțat și la antrenament că nu am cu cine să fac antrenament.

Nu am avut mai mult de trei jucătoare care să fie apte 100%. Îmi doresc să se recupereze măcar 80% ca să putem obține un rezultat pozitiv în Liga Campionilor, cu Savehof. Suntem într-o situație grea, vom avea nevoie de public sâmbătă”, a explicat Pera.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera vrea un duel cu CSM București în Ligă

Antrenorul a mărturisit că și-ar dori un duel cu CSM București în sferturile Ligii: „Îmi doresc în sferturi Esbjerg, pentru că Metz are foarte multă experiență și Rostov are obiectiv câștigarea Ligii Campionilor. Poate și CSM București ar fi o variantă ideală, ținând cont că le cunoaștem foarte bine. Măcar așa o echipă românească va fi în Final 4.

Un astfel de meci ar fi benefic pentru handbalul românesc. Ele pleacă în acest an favorite la toate trofeele, au buget de trei ori mai mare ca noi. Salarii de 3-4 ori mai mari, probabil totul se va decide în meciul direct. Momentan șansele noastre scad cu 30% din cauza problemelor de sănătate. Avem obiectiv podiumul, suntem în grafic, chiar dacă prima șansă o are CSM București. În Liga Campionilor avem rezultate peste așteptări. Sunt ceva discuții în acest sens, se dorește o sală mai mare la Vâlcea, e și o cerință ca să joci în Liga Campionilor pe viitor. Acest lucru nu poate decât să ne mulțumească.

ADVERTISEMENT

Dacă ajungem în Final 4 ar fi o minune, trebuie să fim realiști. Noi ne-am prezentat mult peste așteptări, suntem aici după șapte ani. E greu să joci pe trei fronturi, avem meciuri din trei în trei zile. Asta ne-a ajutat anul trecut să câștigăm titlul, pentru că nu aveam meciuri în Ligă. Sigur, dacă vom avea un lot mai mare și mai echilibrat, vom face față pe toate fronturile”.

În încheiere, Pera a comentat noile reguli impuse de FRH și este bucuros că există deja jucătoare care și-au prelungit contractul cu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

„Yuliya Dumanska GLIBKO și Iryna Glibko și-au prelungit contractul, mai sunt jucătoare care își vor prelungi contractul. Ne vom contura lotul în funcțiile de noile reguli impuse de federație. Personal cred că trebuie să avem o strategie clară, atât pentru echipa națională, dar și pentru echipele de club care vor performanță”, a concluzionat antrenorul

Diana Ciucă nu are preferințe în Liga Campionilor

Ciucă Diana, portarul oltencelor, nu are nicio preferință atunci când vine vorba de următorul adversar al echipei sale în Liga Campionilor.

„Nu se pune problema să ne gândim dacă adversarul e mai slab sau nu, acum se simte o stare de oboseală pe final de campionat. Fetele au avut acea răceală de care știe toată lumea. Nu avem emoții în Liga Campionilor cu Savehof, vrem să batem. E incredibil ce pot face fanii noștri, cum te simți cu o sală plină în spate. Nu am nicio dorință pentru un viitor adversar, mi-aș dori să nu mai jucăm cu nimeni și să avem trofeul”, a explicat, amuzată, jucătoarea de handbal.

  • 17-23 a fost scorul din meciul tur al disputei dintre Savehof și Vâlcea
ADVERTISEMENT