Sport

Florentin Petre a rememorat derby-urile dintre Dinamo și Rapid: „Până și înjurăturile ne încărcau. Exista o plăcere nebună! Exclusiv

Florentin Petre, fost mijlocaș la Dinamo, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre derby-ul pe care „câinii” îl vor avea cu Rapid.
23.10.2021 | 12:20
Florentin Petre a rememorat derbyurile dintre Dinamo si Rapid Pana si injuraturile ne incarcau Exista o placere nebuna Exclusiv
Florentin Petre a rememorat derby-urile dintre Dinamo și Rapid: „Până și înjurăturile ne încărcau. Exista o plăcere nebună! Exclusiv
ADVERTISEMENT

Derby-ul Dinamo – Rapid se va juca sâmbătă, de la ora 20:30. În prezent, Dinamo se află pe locul 15 din Liga 1, cu șapte puncte obținute după 12 meciuri jucate, iar Rapid se poziționează pe locul 6, cu 21 de puncte.

Florentin Petre a rememorat derby-urile dintre Dinamo și Rapid

Fostul fotbalist susține că, în copilărie, a fost de foarte multe ori în galeria Rapidului, deoarece tatăl său era un fan înfocat al formației din Giulești. Însă, ca fotbalist, Florentin Petre s-a consacrat la rivala Dinamo.

ADVERTISEMENT

Acesta și-a amintit cu emoție de derby-urile dintre Dinamo și Rapid, pe care le-a trăit atât ca suporter, cât și ca jucător. Fostul mijlocaș al „câinilor” spune că meciurile dintre cele două echipe, din Capitală, au ceva aparte, deoarece suporterii fac o atmosferă deosebită.

„E un meci la care mă gândesc cu un zâmbet larg, pentru că știu foarte bine ce înseamnă un meci Dinamo – Rapid. Am trăit atâtea jocuri dintr-astea… fanii sunt senzaționali atât la Rapid, cât și la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Au o istorie aparte total diferită de Dinamo – Steaua. Parcă exista o plăcere nebună de a aștepta derby-ul acesta. La Dinamo – Steaua, era o energie puternică și, din punct de vedere profesional, te simțeai sută la sută pregătit.

Tatăl meu a fost rapidist, iar, în fiecare sâmbătă, când eram copil, mă ducea pe Giulești și aveam posibilitatea să văd tribunele pline, când ei încă jucau în liga a 2-a. Era ceva ieșit din comun când se juca Dinamo – Rapid.

ADVERTISEMENT

Florentin Petre: „Până și înjurăturile ne încărcau!”

Când am început să joc, de multe ori am avut momente când, în timpul jocului, stăteam și mă uitam în tribună și vedeam ce spectacol frumos pot să facă cele două galerii. Și culorile se îmbină altfel, vișiniul ăla cu alb și, în partea cealaltă, roșu cu alb.

Până și înjurăturile, pe care și le adresau între ele galeriile, ne încărcau, pentru că exista tensiunea și plăcerea aceea nebună de a-i vedea pe suporteri cum își susțin jucătorii”, a declarat Florentin Petre, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Florentin Petre: „Rapid are cel mai bun cuplu de fundași centrali din țară!”

Cât despre derby-ul de sâmbătă, Florentin Petre spune că se așteaptă la un meci spectaculos și își dorește cu ardoare ca Dinamo să se impună, deoarece are nevoie urgentă de puncte.

Totodată, fostul fotbalist a punctat faptul că Dragoș Grigore – Cristian Săpunaru este cel mai bun cuplu de fundași centrali din România.

„Din punctul meu de vedere, Rapid are cel mai bun cuplu de fundași centrali din țară, mă refer la Grigore și Săpunaru. Când ai doi jucători ca aceștia în vestiar, e normal să ai și rezultate, pentru că sunt jucători cu un puternic impact atât emoțional, cât și disciplinar, din toate punctele de vedere.

Mă aștept la un joc frumos, să fie un spectacol frumos atât pe teren, cât și în tribună. Dar parcă, mai mult ca niciodată, îmi doresc să câștige Dinamo, pentru că au nevoie de puncte, de moral. Au nevoie de un restart care să îi pună pe linia de plutire și să spere că, pe viitor, lucrurile se vor așeza”, a mai spus Florentin Petre.

ADVERTISEMENT