Fotbal intern

Florentin Petre e pesimist: „Va fi greu pentru Dinamo să scape de retrogradare!”

30.05.2020 | 19:30
Florentin Petre e pesimist Va fi greu pentru Dinamo sa scape de retrogradare
Florentin Petre se teme că Dinamo nu va putea evita retrogradarea în liga secundă
ADVERTISEMENT

Florentin Petre, fost jucător emblematic al „câinilor roșii”, suferă enorm din cauza situației în care a ajuns clubul său de suflet în acest moment. El este pesimist în ceea ce privește modul cum Dinamo va încheia actualul sezon din Casa Pariurilor Liga 1, fiindu-i teamă că nu s-ar putea evita retrogradarea în eșalonul secund.

Florentin Petre nu are încredere în Dinamo că ar putea evita retrogradarea

Cu două înfrângeri din tot atâtea meciuri disputate în play-out și cu doar 3 puncte avans față de primul loc retrogradant, Dinamo va avea viață grea în play-out după reluarea partidelor din Casa Pariurilor Liga 1. Florentin Petre este conștient de acest lucru, dar speră că echipa sa de suflet nu va ajuge în situația să evolueze la anul în Liga 2.

ADVERTISEMENT

„Va fi destul de complicat pentru Dinamo să scape de retrogradare, situația, din ce văd, nu este deloc roză. Sper din toată inima să treacă peste acest moment. Este un moment foarte dificil pentru istoria acestui club. Mă afectează foarte tare ce se întâmplă la club, dar parcă m-am obișnuit” a spus Florentin Petre într-un interviu acordat TVR.

Singura rază de speranță ar fi faptul că la Dinamo a fost numit antrenor Adrian Mihalcea. Florentin Petre îl consideră un antrenor foarte bun, care poate scoate echipa din criza actuală, dar spusele sale ar putea fi subiective, deoarece pe cei doi îi leagă atât o prietenie foarte strânsă, cât și o relație de rudenie.

ADVERTISEMENT

„Adi a prins o perioadă complicată și nu merita să treacă prin această situație. Este finul meu, i-am botezat cele două fetițe… nu știu dacă în ultima perioadă a mai făcut vreun copil… El merită mult mai mult și îmi doresc să-i meargă bine, atât lui cât și lui Danciu.

Dacă ar fi să-i fac un cadou… Aș da puțin timpul înapoi și l-aș lăsa să mă antreneze pe mine și pe cei din generația mea: Niculescu, Dănciulescu, eu, Marius Niculae.

ADVERTISEMENT

Dacă ne antrenăm puțin, jucăm 45 de minute fără probleme. Mă gândesc la el ca la fratele meu și îmi doresc să aibă noroc. Eu și generația în care am jucat am câștiga la pas campionatul!”, a mai spus fostul jucător al „câinilor”.

„Trebuie bani mulți ca să ții Dinamo pe linia de plutire”

Deși este unul dintre jucătorii care au făcut istorie la Dinamo, Florentin Petre nu a aderat încă la proiectul suporterilor și nu și-a făcut card de membru DDB, așa cum au procedat mulți dintre foștii mari fotbaliști dinamoviști. El aplaudă eforturile fanilor de a menține clubul pe linia de plutire, dar spune că nu se va implica până când echipa va avea un alt proprietar, iar lucrurile se vor stabiliza.

ADVERTISEMENT

„O să dau bani în momentul în care lucrurile se vor schimba. Eu încă am de luat bani de la Dinamo. Când o să iau acești bani o să mă înscriu în acest proiect. Imediat! Când lucrurile se vor stabiliza și Dinamo va fi clubul altcuiva, atunci o să fiu și eu împăcat și voi susține fără nicio problemă.

Văd că, deocamdată, clubul este susținut de suporteri. Vreau să le mulțumesc pentru ce au făcut. Sunt curios cât ține. Plătești o lună sau două, dar la Dinamo îți trebuie mulți bani ca să ții echipa pe linia de plutire”, și-a argumentat Florentin Petre decizia de a nu se alătura deocamdată proiectului de susținere a clubului propus de suporteri.

  • 259 de meciuri, în care a marcat 43 de goluri, a adunat Florentin Petre în tricoul lui Dinamo între 1994 și 2006
ADVERTISEMENT