Fotbal intern

Florentin Petre este noul antrenor de la Dacia Unirea Brăila! Pe cât a semnat

27.08.2018 | 18:27
Florentin Petre este noul antrenor de la Dacia Unirea Braila Pe cat a semnat

Florentin Petre este noul antrenor de la Dacia Unirea Brăila. Mutarea a fost anunţată pe site-ul oficial al clubului.

Noul antrenor de la club a semnat un angajament valabil pentru următoarele două sezoane, iar agentul acestuia, Anamaria Prodan, a intermediat mutarea.

Florentin Petre este noul antrenor de la Dacia Unirea Brăila

“Florentin Petre a semnat cu Dacia Unirea Brăila! Noul antrenor al clubului nostru este născut pe 15 Ianuarie 1976, la București, fiind unul dintre cei mai importanți fotbaliști din România! A evoluat în cariera sa in peste 400 de meciuri, considerat unul dintre cei mai iubiți jucatori ai clubului Dinamo București – unde a fost legitimat 12 ani! Florentin se înscrie, de asemenea, si pe lista fotbaliștilor cu peste 50 de prezențe în echipa națională a României, pentru care a și marcat de 6 ori! Bine ai venit, Florentin Petre! Mult succes”, au afişat oficialii clubului din Brăila.

Florentin Petre este noul antrenor de la Dacia Unirea Brăila. Imagine de la parafarea contractului
Florentin Petre este noul antrenor de la Dacia Unirea Brăila. Tehnicianul a parafat contractul

Florentin Petre s-a născut pe 15 ianuarie 1976 şi a jucat de-a lungul carierei de fotbalist la FC Dinamo Bucureşti, UTA Arad, ŢSKA Sofia, Terek Groznâi şi Victoria Brăneşti. A cucerit 11 trofee: 3 titluri de campion al României cu FC Dinamo Bucureşti (1999 – 2000, 2001 – 2002, 2003 – 2004), un campionat al Bulgariei, cu ŢSKA Sofia (2007 – 2008), o Supercupă a Bulgariei (2006 – 2007) şi cinci Cupe ale României cu FC Dinamo Bucureşti (1999 – 2000, 2000 – 2001, 2002 – 2003, 2003 – 2004, 2004 – 2005). Ca antrenor, Florentin Petre a activat ca secund la echipa a doua a lui Dinamo, apoi a mai fost secund la FC Braşov şi Luceafărul Oradea. La Foresta Suceava a fost pentru prima dată antrenor principal, unde a activat în perioada octombrie 2017 – iunie 2018).

Noul club al lui Florentin Petre a avut o etapă ruşinoasă în Liga 2. În cadrul etapei a patra, Dacia Unirea Brăila a fost învinsă cu scorul de 7-0 de Academica Clinceni.

Supărarea lui Petre

Florentin Petre vorbea recent despre fiul său Patrick, jucător care şi-a încetat contractul cu FC Dinamo Bucureşti şi a mers la FC Politehnica Iaşi. Noul antrenor de la Dacia Unirea Brăila regretă că mijlocaşul nu a fost suficient de apreciat la formaţia din Ştefan cel Mare şi merita să i se acorde mai multă încredere: ”Patrick ar fi făcut faţa de cel puţin trei ani de zile, fără niciun fel de probleme. Iar în momentul de faţă, cu siguranţă putea să joace lejer în noua echipă a lui Dinamo. Se descurca foarte bine, ţinând cont că a avut o perioadă mai puţin bună în ultima parte a campionatului. A avut şi o problemă medicală.

El încă este în recuperare. Trage de el, munceşte foarte mult, cum a făcut-o în toţi aceşti ani, dar trebuie să vină cineva să îi dea încredere şi să aibă lejeritatea jocului şi a calităţii lui pe care o are, şi să demonstreze, în primul rând. Dar cel mai important pentru el era să vină un antrenor să îi spună ce are de făcut. Şi cu siguranţă Patrick va juca un fotbal de calitate”, a declarat Florentin Petre.

Meciul de debut al lui Florentin Petre pe banca celor de la Dacia Unirea Brăila va avea loc pe 1 septembrie, pe teren propriu, în faţa celor de la Sportul Snagov.