Sport

Florentin Petre, înainte de Dinamo – U Cluj: „Dacă vor întoarce rezultatul vor deveni eroi. Dacă nu, cineva va trebui să răspundă pentru tot parcursul ăsta” Exclusiv

Florentin Petre, fostul mare căpitan al lui Dinamo, a prefațat în exclusivitate pentru FANATIK meciul de totul sau nimic de la barajul cu Universitatea Cluj.
29.05.2022 | 17:29
Florentin Petre inainte de Dinamo  U Cluj Daca vor intoarce rezultatul vor deveni eroi Daca nu cineva va trebui sa raspunda pentru tot parcursul asta Exclusiv
Florentin Petre a transmis un mesaj important jucătorilor înainte de Dinamo - U Cluj. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Florentin Petre a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK înainte de barajul dintre Dinamo și Universitatea Cluj și a explicat ce trebuie să facă jucătorii lui Dusan Uhrin pentru a rămâne în Casa Pariurilor Liga 1.

Florentin Petre e convins că suporterii lui Dinamo vor crea o atmosferă senzațională: „Îmi pare rău că nu pot fi pe stadion”

Florentin, prezent la ultimul meci pe stadionul „Ștefan cel Mare”?

– M-a invitat și pe mine Răzvan Zăvăleanu dar am făcut o ruptură la fotbal cu copiii și nici nu pot să conduc. Sunt la Piatra Neamț. Nici nu pot să merg foarte bine. S-a întâmplat acum două zile.

ADVERTISEMENT

Mai speri la salvare?

– Toată lumea e tensionată, au de recuperat două goluri, dar s-au mai văzut meciuri și momente în toată istoria fotbalului când s-au revenit de la scoruri chiar mult mai mari. Am încredere în ei, în calitatea lor individuală, cât și ca grup. Sunt jucători cu meciuri la echipa națională și cu experiență.

Sper din tot sufletul să facă un meci mare și să rămână în Liga 1. Concentrarea și atitudinea trebuie să fie la maximum. E ca un meci important pentru titlu sau în cupele europene. Chiar nu e nicio diferență. Singurul la care trebuie să se gândească e ce pot să facă pe teren pentru a câștiga la scorul pe care și-l doresc.

ADVERTISEMENT

Îți aduci aminte ultima oară când a fost stadionul plin la Dinamo?

– Au fost multe momente, la derby-urile cu Steaua și Rapid sau în cupele europene când stadionul a fost plin. La fel și  când jucam pe Stadionul Național. Îmi pare rău că nu o să pot să fiu pe stadion și o să fie o atmosferă specială. Important e să joace bine și să dea gol repede.

Cine sau ce poate decide meciul în favoarea lui Dinamo?

– Doar grupul! Când ai un grup puternic și execuția personală va veni printr-un efort comun. Trebuie doar să existe o execuție de excepție a unui jucător pentru a face diferența. Dar până acolo cei care construiesc au datoria să ofere posibilitatea unor astfel de execuții. De aici pleacă totul.

ADVERTISEMENT

Dacă ai fi în vestiar înainte de meci, ce le-ai transmite?

– Mesajul meu că au fost multe situații dificile la Dinamo. Când joci un meci important, atitudinea și caracterul trebuie să iasă la suprafață. Trebuie să lupte cu tot ceea ce au mai bun, să demonstreze că sunt jucători de calitate care merită să joace în Liga 1. Să fie uniți, să existe comunicare, pentru că de acolo pleacă tot, atitudine de învingător și determinare. Să alerge până le ies ochii din cap, pentru că în fotbalul de azi partea fizică este foarte importantă.

Crezi că Dinamo stă mai bine din punct de vedere fizic?

– E greu de spus. Și Universitatea Cluj a dat dovadă de o pregătire fizică foarte bună. Va interveni calitatea individuală sau de grup a jucătorilor. U Cluj are jucători buni și au investit o grămadă de bani, au salarii foarte bune. Ely Fernandes e o absență importantă pentru ei.

ADVERTISEMENT

Dinamo în Liga 2? Dusan Uhrin a transmis că rămâne și în acest caz…

– Nici nu vreau să mă gândesc la asta. Trebuie să ai atitudine de învingători și majoritatea jucătorilor trebuie să știe ce înseamnă acest club și istoria glorioasă pe care o are. Fiecare antrenor face și încearcă tot posibilul pentru a-și încuraja jucătorii înainte de un astfel de meci.

A avut o muncă foarte grea până acum și nu e deloc ușor să preiei un astfel de grup de jucători. Îl respect pentru acest gest și sacrificiu pe care l-au făcut. Sper să își îndeplinească obiectivul și să simtă atât de bine jucătorii încât să joace și să salveze echipa.

Mai contează gazonul la astfel de meciuri. Se anunță ploaie torențial….

– Chiar nu mai contează! La un meci ca ăsta intervin alte lucruri mult mai importante. E dorința de a câștiga și de a te adapta la orice se întâmplă pe teren. Doar calitatea și dorința fac diferența.

Suporterii i-au amenințat pe jucători înainte de meci…

Dacă vor întoarce rezultatul vor deveni eroi. Dacă nu, cineva va trebui să răspundă pentru tot parcursul ăsta al echipei. Nu știu dacă au dreptul să facă asta, pentru mine e cel mai important să îi susțină în timpul meciului.

  • 3-0 e scorul de care Dinamo are nevoie pentru a rămâne în Liga 1
ADVERTISEMENT