Fotbal intern

Florentin Petre, strigăt de durere pe Facebook pentru situația în care a ajuns Dinamo: ”Clubul și-a pierdut strălucirea și asta doare”

10.01.2020 | 20:53
Florentin Petre strigat de durere pe Facebook pentru situatia in care a ajuns Dinamo Clubul sia pierdut stralucirea si asta doare
ADVERTISEMENT

Odinioară, în fotbalul românesc, când spuneai ”Dinamo”, spuneai automat ”candidată la titlu”, ”candidată la cupele europene. În prezent, Dinamo a ajuns o echipă de mijlocul clasamentului, de play-out. Unul dintre jucătorii care au scris istorie în ”Ștefan cel Mare”, Florentin Petre, deplânge actuala situație în care au ajuns ”câinii”.

Florentin Petre, strigăt de durere pe Facebook pentru situația în care a ajuns Dinamo: ”Clubul și-a pierdut strălucirea și asta doare”

Ajuns la 43 de ani, Florentin Petre, actual antrenor de la Dacia Unirea Brăila, a scris un mesaj emoționant pe contul personal de Facebook. Fosta extremă a lui Dinamo a vizitat stadionul din ”Ștefan cel Mare” pentru prima dată după trei ani și a fost năpădit de amintiri.

ADVERTISEMENT

Florentin Petre a publicat pe site-ul de socializare un mesaj similar unui strigăt de durere, o durere legată de actuala situație în care a ajuns echipa sa de suflet, alături de care a scris istorie.

”S-au făcut trei ani de când n-am trecut pe la stadionul din Ștefan cel Mare, acolo unde mi-am lăsat parte din inimă și viață. Anii cei mai frumoși acolo-mi sunt! Îmi amintesc clipele frumoase începând cu drumul de-acasă: Berceni…Obor….

ADVERTISEMENT

Era o onoare pentru mine să dau tot ce pot; nu mi s-a părut niciodată că efortul, uneori peste măsură, e o treabă de care să mă plâng. DINAMO mi-a fost mod de viață, stadionul mi-a fost căminul iar antrenorii cu care am lucrat mi-au fost ca niște părinți, rude, frați mai mari de la care am avut ce să învăț”

”Mă chinui amarnic să nu-mi pice vreo lacrimă”

Florentin Petre este considerat unul dintre simbolurile celor de la FC Dinamo București, după ce a evoluat 12 ani la formația din Ștefan cel Mare, în perioada 1994-2006. Emoțiile l-au cuprins acum pe fostul fotbalist.

ADVERTISEMENT

”Au trecut anii…copiii mei au crescut, eu am trecut prin multe și timpul nu mi-e prielnic, ca oricărui om care nu poate controla drumul firesc al vieții. Mă uit de sus și văd stadionul și mă chinui amarnic să nu-mi pice vreo lacrimă.

De ce n-am trecut trei ani să-l văd?! Cât era să fi călcat pe-acolo, în semn de respect?! Azi nu mi-ar fi fost atât de profundă nostalgia. Valuri au venit spre mine, amintirile! Doare! Trecerea anilor doare. Dinamo și-a pierdut strălucirea și asta doare. Tinerii nu sunt leii care am fost noi și asta doare.

ADVERTISEMENT

Cine să se mai dedice cum am făcut-o noi? Și dacă nu e nimeni, cine-i de vină? E o culpă comună acolo, nu? Vremurile, societatea, educația…
Eu îl aud pe nea Cornel: ”Hai, Florentineee, hai că se poate mai mult!”

Mai bine plec. Nu pot să nu plâng. Mi-e bine că m-am întors în timp. Mi-e ca o terapie. Sentimentul asta nu mi-l ia nimeni, niciodată!”, a scris Petre pe pagina personală de Facebook.

În perioada petrecută în ”Ștefan cel Mare”, Petre  a câștigat trei titluri, cinci Cupe și o Supercupă a României. A înscris 43 de goluri în 259 de meciuri în Liga 1, fiind un idol pentru fanii ”câinilor”.

ADVERTISEMENT
Tags: