Fotbal international

Florentino Perez este în cădere liberă la Real Madrid! Fanii îi reproşează plecările lui Zidane şi Cristiano Ronaldo

13.09.2018 | 17:53
Florentino Perez este in cadere libera la Real Madrid Fanii ii reproseaza plecarile lui Zidane si Cristiano Ronaldo

Popularitatea lui Florentino Perez este în cădere liberă. Declaraţia făcută de curând de către fostul antrenor al galacticilor, francezul Zinedine Zidane, faptul că nu peste mult timp va reveni din nou pe bancă, îl pune pe preşedintele lui Real Madrid într-o postură din ce în ce mai neplăcută în raport cu suporterii extrem de nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă la cel mai galonat club din Spania.

Vara viitoare vor avea loc alegeri prezidenţiale la Real Madrid şi ceea ce până în urmă cu un an părea o ipoteză imposibilă acum are toate şansele să se transforme în realitate, în sensul în care Florentino Perez să nu câştige un nou mandat. Acum un an o asemenea variantă părea doar o glumă, însă ceea ce s-a întâmplat în ultimele 12 luni la Madrid i-au şubrezit teribil poziţia actualului preşedinte.  Mai ales dacă Zidane va prelua curând pe Manchester United, cum se aude cu insistenţă atât în Regatul Unit al Marii Britanii, cât şi în Franţa şi Spania, situaţia lui Perez chiar va deveni delicată.

Florentino Perez, în cădere liberă la Real Madrid. Decizia lui Zidane poate fi lovitura decisivă

Pentru că fanii sunt din ce în ce mai convinşi asupra faptului că atât Zinedine Zidane cât şi Cristiano Ronaldo au părăsit Santiago Bernabeu din cauza lui Florentino Perez. Şi suporterii lui Real au mult mai mare consideraţie pentru cei doi, care au avut o contribuţie uriaşă la succesele echipei din ultimii doi ani, iar Ronaldo în cei nouă ani staţi la Madrid decât toate manevrele conducătorului clubului.

Când a plecat de la Real în vară, la câteva zeci de ore după ce câştigase al treilea trofeu Champions League consecutiv, Zinedine Zidane anunţase că îşi va lua un an sabatic, după modelul practicat înaintea sa de Pep Guardiola şi de Luis Enrique. Asta ar fi însemnat că un an nu se va implica în fotbal în mod oficial. Însă recenta sa declaraţie arată că francezul e din nou gata de o provocare majoră: “Cu siguranță mă voi întoarce în în curând la antrenamente, pentru că îmi place asta și asta am făcut toată viața”.

Real Madrid a ratat toate ţintele de mercato în vară

O asemenea decizie a lui Zidane îi pică teribil de prost lui Florentino Perez, care a motivat ieşirea din scenă a francezului prin faptul că acesta i-ar fi spus că se simte extrem de extenuat şi ar avea nevoie de o pauză lungă, pentru refacere. Ori preluând pe Manchester United la doar câteva luni după plecarea de la Real Zidane ar demonstra că între el şi Perez a existat un conflict şi că preşedintele a minţit în ceea ce a declarat despre francez.

Florentino Perez, în cădere liberă la Real Madrid. Zinedine Zidane e gata să revină în fotbal, după ce Perez a spus că francezul e obosit şi va sta un an. Relaţia Perez-Zidane se răcise mult în ultima vreme. Foto
Florentino Perez, în cădere liberă la Real Madrid. Zinedine Zidane e gata să revină în fotbal, după ce Perez a spus că francezul e obosit şi va sta un an

Dacă mai luăm în calcul şi faptul că Florentino Perez a ratat toate ţintele mari ale verii (Neymar, Lewandowski, Harry Kane, Hazard, Rodrigo) şi a făcut transferuri deloc spetaculoase, cu excepţia portarului belgian Thibaut Courtois, este clar că se anunţă o vară 2019 foarte fierbinte pentru actualul preşedinte de la Real Madrid, iar şansele sale de a obţine un nou mandat scad de la o zi la alta, pentru că în primul rând şi-a pierdut credibilitatea în faţa fanilor, capitol la care stătea până în această vară foarte bine.