Sport

Florentino Perez atacă dur UEFA şi vrea în continuare Superliga Europei: “Trebuie să le reamintim cine este Real Madrid”

Președintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a avut o ieșire publică dură la adresa forului fotbalistic continental, UEFA, tema principală a acestui atac fiind proiectul Superligii Europei.
20.11.2021 | 14:47
Florentino Perez ataca dur UEFA si vrea in continuare Superliga Europei Trebuie sa le reamintim cine este Real Madrid
Florentino Perez a atacat dur UEFA
ADVERTISEMENT

Reacția lui Florentino Perez era cumva așteptată, madrilenii fiind unii dintre principalii susținători ai înființării Superligii Europei la fotbal.

Punctul culminant al discursului public semnat de Florentino Perez a fost atunci când acesta a spus: ”Trebuie să le reamintim celor de la UEFA cine este Real Madrid”.

ADVERTISEMENT

Cei din sală au răspuns cu aplauze la această afirmație și au intonat refrenul ”regi ai Europei, noi suntem regii Europei”.

Florentino Perez, discurs fulminant după ce a atacat UEFA: “Datele raportate conduc spre ideea că fanii ne abandonează”

Florentino Pérez a explicat că “Superliga nu este doar o competiție nouă. Este mult mai mult. Este vorba despre schimbarea dinamicii fotbalului. Este libertate. A fost concepută astfel încât cluburile europene să își poată gestiona propriile ligi internaționale. Scopul este de a proteja fair-play-ul financiar și astfel să împiedice cluburile să primească un sprijin financiar mare. Superliga înseamnă, de asemenea, solidaritate și angajament de a crea o infrastructură în fotbal. Este respectul pentru competiții naționale”.

ADVERTISEMENT

Președintele madrilen a continuat susținerea proiectului său astfel: ”Acordurile stabilite de cluburile fondatoare respectă în mod evident competițiile naționale. Datele raportate conduc spre ideea că fanii ne abandonează. Canalele de divertisment fac tinerii să se îndepărteze de fotbal. De exemplu, Chelsea și Real Madrid, două echipe istorice, nu se întâlniseră deloc până în sezonul trecut. O altă formație de tradiție, Ajax Amsterdam, semifinalistă în Liga Campionilor, a fost nevoită apoi să joace un tur preliminar. Astfel de lucruri nu se vor întâmpla în Superliga Europei”.

Marile cluburi europene, responsabile de viitorul fotbalului

Florentino Pérez a precizat că “marile cluburi ale Europei au responsabilitatea de a avea grijă de viitorul fotbalului. Noi, nu UEFA, suportăm toate costurile și riscurile operaționale“.

ADVERTISEMENT

Superliga Europeană este un proiect care are la bază 12 cluburi europene importante, care au înființat o societate privată, cu nucleul în jurul celor de la Real Madrid. UEFA a refuzat orice dialog cu grupul de inițiativă amenințând cluburile cu excluderea din competiții, iar pe jucători cu imposibilitatea de a mai evolua pentru echipele lor naționale.

Nu este acceptabil ca președintele UEFA să-l insulte pe președintele unuia dintre cele mai importante cluburi din istorie. Asemenea amenințări și presiuni nu au avut niciun efect asupra a trei cluburi care împreună au câștigat de 20 de ori Liga Campionilor. Aceste cluburi lucrează pentru ca fotbalul să continue să intereseze noile generații”, a mai adăugat Florentino Perez, conform Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Florentino Perez a reamintit că ilustrul său predecesor la cârma Realului, Santiago Bernabeu, a fost printre cei care au susținut înființarea Cupei Campionilor Europeni, fapt pentru care, la vremea respectivă, a primit multe critici.

Perez a mai informat că justiția spaniolă a înaintat cazul în care Real Madrid a reclamat UEFA, Curții Europene de Justiție.

Pe Florentino Perez l-a mai deranjat și faptul că la UEFA sunt afiliate țări care geografic nu fac parte din Bătrânul Continent, ori că țări precum Andorra și San Marino au drept de vot egal cu Germania sau alte forțe ale fotbalului european.

Este esențial ca toate cluburile să se poată autofinanța din participarea la astfel de competiții. Superliga dorește un fotbal mai competitiv și cu o susținere mai puternică”, a conchis Florentino Perez în discursul său anti-UEFA.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume