Fotbal international

Florentino Perez ştie să şi vândă. Cât a încasat în nouă ani la Real Madrid

Autor: Sorin Dumitrescu | 12.07.2018 | 22:59
Florentino Perez ştie să şi vândă. A vândut în nouă ani jucători de 551 milioane euro

Florentino Perez este un cumpărător de lux, dar totodată ştie să şi vândă. Real Madrid a achiziţionat aproape anual câte un nume greu pe sume mari, dar în cei nouă ani de când a revenit la conducerea clubului Florentino Perez a încasat o sumă consistentă, dovadă că preşedintele lui Real are abilităţi de negustor şi încă unul foarte iscusit.

În cei nouă ani de când Perez a revenit în fruntea clubului din Madrid au intrat în conturi nu mai puţin de 551 de milioane de euro, adică puţin peste jumătate de miliard. Perez a dat bani serioşi pe Cristiano Ronaldo, 91 de milioane în 2009, pe Gareth Bale, 101 milioane în 2013, dar vânzările nu arată deloc rău, echilibrând într-un fel balanţa clubului.

Florentino Perez ştie să şi vândă. Lovitura a dat-o acum cu Cristiano Ronaldo la Juventus

Cei mai mulţi bani au fost aduşi de cedarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus, în schimbul a 105 milioane de euro. Vânzarea lui Angel Di Maria la Manchester United, pentru 75 de milioane de euro, este un exemplu foarte bun. La fel şi transferul lui Alvaro Morata la Chelsea, în schimbul a 66 de milioane de euro, sumă care, în funcţie de performanţe, poate urca până la 80 de milioane.

Florentino Perez ştie să şi vândă. Gonzalo Higuain nu voia sa plece de la Real şi a fost vândut împotriva voinţei lui la Napoli
Florentino Perez ştie să şi vândă. Gonzalo Higuain nu voia sa plece de la Real

De la Real Madrid au mai plecat Mesut Ozil (47 milioane de euro),Gonzalo Higuain (39 milioane de euro), Danilo (30 de milioane de euro) sau Arjen Robben (25 milioane de euro). În majoritatea cazurilor, jucătorii au fost vânduţi pentru sume mai mari decât cele plătite la achiziţionarea lor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!