News

Florian Bodog, în vizorul DNA. Procurorii cer aviz pentru anchetarea fostului ministru al Sănătății

04.07.2019 | 19:33
Florian Bodog in vizorul DNA Procurorii cer aviz pentru anchetarea fostului ministru al Sanatatii

Procurorii DNA cer aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, actual senator! Oamenii legii îl acuză pefostul ministru că ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale timp de un an fără să fi presat niciun serviciu și fără ca măcar să se fi prezentat la locul de muncă!

DNA cere avizul pentru anchetarea fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog

Procurorii susțin că persoana respectivă ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau de aproape 78.000 de lei! Procurorul general a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală în cazul unui fost ministru, în prezent senator, pentru infracțiunile de abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunțat Parchetul General. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre fostul ministru al Sănătății Florian Bodog.

Și DNA a anunțat că desfășoară “o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului”.

DNA cere avizul pentru anchetarea lui Florian Bodog
DNA cere avizul pentru anchetarea lui Florian Bodog

Consiliera nu ar fi fost nici măcar o zi la locul de muncă

Potrivit DNA, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul, deși știa că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.

Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului.