Florian Bodog și-a anunțat decizia printr-o postare pe pagina sa de Facebook. Social democratul a precizat că i-a informat pe președintele PSD și pe liderul filialei Bihor a partidului că nu va mai candida pentru un nou mandat.
Social democratul a fost senator al României timp de trei mandate și ministru al Sănătății în guvernele Grindeanu și Tudose. Florian Bodog este chirurg la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor și decan al Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea.
„Astăzi (miercuri n.r.), i-am informat pe Marcel Ciolacu, președintele PSD și pe Aurel Mohan, președintele PSD Bihor, cu privire la decizia mea de a nu mai candida pentru un nou mandat în Senatul României.
Consider că proiectul de modernizare a Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea – amplu, complex și de durată – este unul extrem de important pentru Universitatea din Oradea, dar și pentru întreg județul Bihor. Tocmai de aceea, de acum înainte, ca decan al facultății, mă voi dedica realizării acestui proiect.
De asemenea, îmi voi continua munca de profesor universitar, precum și activitatea de chirurg la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.
După 12 ani în Senatul României las în urmă o activitate de care sunt mândru și despre care voi mai scrie. Le mulțumesc tuturor bihorenilor care m-au susținut în această perioadă, celor care mi-au transmis recomandări sau critici, tuturor colegelor și colegilor cu care am colaborat.
Rămân în continuare fidel valorilor social-democrate și solidar cu echipa PSD. Sunt convins că, împreună, vom reuși să câștigăm alegerile din acest an și să construim o țară în care fiecare român să trăiască bine și în siguranță!”, a scris Florian Bodog.
Pe 30 august 2021, fostul ministru a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual
Procurorii anticorupție îl acuză pe Florian Bodog că, în calitate de ministru, ar fi permis unei persoane angajate pe postul de consilier personal să încaseze salariul timp de un an, fără a se prezenta la serviciu sau a desfășura activitățile stipulate în contract. De asemenea, el ar fi semnat mai multe documente în locul consilierului respectiv, relatează Capital.
Pe 8 octombrie, dosarul a fost dezbătut în cadrul unei ședințe de judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar judecătorii au decis să amâne pronunțarea pentru data de 22 octombrie.