Comisia juridică din Senat a blocat urmărirea penale a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
17/09/2019, 13:35
Comisia juridică din Senat a blocat urmărirea penale a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog
Florian Bodog scapă de urmărirea penală după ședința comisiei juridice din Senat *foto: pressone.ro

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual scapă deocamdată de cercetări. Asta după ce comisia juridică a Senatului a adoptat marți un raport de respingere a solicitării procurorilor de a începe urmărirea penală. Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) solicitase Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Senatul a blocat urmărirea penală a lui Florian Bodog

„Astăzi am procedat la audierea domnului senator Bodog în cadrul cererii de efectuare a urmăririi penale solicitate de Parchetul General. A fost o audiere în care domnul Bodog şi-a prezentat punctul de vedere. A răspuns la întrebările mai multor senatori. A clarificat din punctul de vedere al domniei sale lucrurile care trebuiau clarificate şi în final a fost supus votului. Au fost nouă colegi prezenţi, cinci voturi au fost împotrivă, două voturi pentru şi două abţineri.

Plenul este suveran în această cerere, dar în Comisia juridică nu a fost întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil. Noi vom întocmi un raport în care vom explica solicitarea Parchetului. Apărarea domnului senator şi faptul că în urma votului au fost întrunite doar două voturi pentru urmărirea penală”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, la finalul audierii, potrivit Mediafax.

Florian Bodog scapă de urmărirea penală după ședința comisiei juridice din Senat
Florian Bodog scapă de urmărirea penală după ședința comisiei juridice din Senat *foto: adevarul.ro

De ce este acuzat Florian Bodog, fost ministru al Sănătății

Cererea procurorilor vine după ce Florian Bodog a fost acuzat de abuz în serviciu, după ce a obținut pentru sine sau pentru altcineva un folos necuvenit, în formă continuată, dar și pentru fals intelectual în formă continaută, în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018 în care a fost ministru.

De asemenea, DNA a anunțat că a început o investigație după ce există suspiciuni că Bodog ar fi făcut demersuri ca o persoană să fie angajată în funcția de consilier personal și să își încaseze drepturile salariale pentru 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligat prin contractul de muncă și fișa postului.

Închide ×