News

Florian Bodog, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc fostului ministru al Sănătății

DNA anunță trimiterea în judecată a lui Florian Bodog. FANATIK vă spune ce acuzații i se aduc fostului ministru al Sănătății
30.08.2021 | 14:22
Florian Bodog trimis in judecata de DNA Ce acuzatii i se aduc fostului ministru al Sanatatii
ADVERTISEMENT

Într-un comunicat transmis luni, 30 august, Direcția Națională Anticorupție anunță că procurorii au dispus trimiterea în judecată a bărbatului. În prezent acesta este senator PSD.

Florian Bodog este acuzat de abuz în serviciu, 12 acte materiale, fals intelectual, în formă continuată, tot 12 acte materiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată, trei infracțiuni.

ADVERTISEMENT

Florian Bodog, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc fostului ministru al Sănătății

La data săvârșirii infracțiunilor, Florian Bodog ocupa funcția de ministru al Sănătății. În același dosar a fost trimisă în judecată și Marcu Olivia Andreea, fostă Baciu.

Aceasta este acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz, 12 acte material. La momentul respectiv, femeia ocupa funcția de consilier personal al ministrului Sănătății.

ADVERTISEMENT

În rechizitoriu, procurorii au notat că, în calitate de ministru al Sănătății, inculpatul Bodog Florian Dorel ar fi acționat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract.

Mai mult, pentru că femeia nu se afla la locul de muncă, Bodog a și semnat în locul ei o serie de documente.

ADVERTISEMENT

Faptele s-au petrecut în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018. Inculpatul a recunoscut că angajata sa nu s-a prezentat la serviciu și nu și-a îndeplinit sarcinile.

Prejudiciu de 75.656 lei pentru Ministerul Sănătății

Cu toate acestea, Florian Bodog a atestat în mod nereal că femeia a venit la locul de muncă, a semnat foile de prezență și nu a luat măsuri disciplinare. Consiliera ministrului ar fi încasat asftel drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei.

ADVERTISEMENT

În plus, în aceeași perioadă, fostul ministru al Sănătății ar fi falsificat semnăturile consilierei sale pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere. Acestea sunt demersuri care sunt menite să producă consecințe juridice.

„Ministerul Sănătății a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei,” a anunțat Direcția Naționață Anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, având în vedere că, la data săvârșirii faptelor, inculpatul Bodog Florian Dorel avea calitatea de ministru în Guvernul României, iar faptele aveau legătură cu atribuțiile de serviciu ale acestuia,” a adăugat.

ADVERTISEMENT
Tags: