ADVERTISEMENT
News

Florian Coldea, audiat de procurorii Secție Speciale în cazul Negulescu. Ce e declarat acesta la ieșirea de la SIIJ

Autor: Adrian Baciu | 08.09.2020 | 15:33
Florian Coldea, audiat de procurorii Secție Speciale în cazul Negulescu. Ce e declarat acesta la ieșirea de la SIIJ
Florian Coldea, audiat de procurorii Secție Speciale în cazul Negulescu. Ce e declarat acesta la ieșirea de la SIIJ. Sursa foto: hepta.ro

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI) s-a prezentat, marți, la sediul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

ADVERTISEMENT

La ieșirea din interiorul instituției, acesta a transmis presei că a fost audiat ca martor în dosarul fostului procuror Mircea Negulescu, care a activat la DNA Prahova.

Dacă în momentul intrării nu a oferit nicio reacție, Coldea a fost mult mai vocal la părăsirea SIIJ, atunci când a ținut să facă unele precizări legate de fostul procuror prahovean.

ADVERTISEMENT

Florian Coldea, audiat de Secția Specială în cazul dosarului procurorului Negulescu

Mulți ani o figură importantă și influentă în cadrul Serviciului Român de Informații (SRI), Florian Coldea s-a prezentat, marţi, la sediul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru a fi audiat de procurori într-un dosar.

După audierile din fața procurorilor, Florian Coldea a declarat că nu s-a întâlnit niciodată cu procurorul Mircea Negulescu și a sugerat că nu există nicio dovadă că acuzațiile privind implicarea sa în ancheta lui Sebastian Ghiță ar fi adevărate.

ADVERTISEMENT

”Am fost audiat în calitate de martor, într-un dosar al Secţiei speciale. Este vorba despre un magistrat, după cum probabil ştiţi. Cu ocazia asta am discutat şi aspecte ale cooperării interinstituționale dintre SRI şi Ministerul Public, în speţă DNA Prahova.

Nu l-am întâlnit niciodată pe domnul procuror, nici în context personal, nici în context instituțional, și nu am luat vreodată legătura cu dânsul pe perioada mandatului la DNA Prahova.

ADVERTISEMENT

Pot să vă spun, totodată, că odată cu acest prilej am încercat să răspund tuturor întrebărilor adresate de procuror într-o manieră clarificatoare și am reiterat faptul că instituția noastră a acționat întotdeauna cu legalitate, cu curaj și cu corectitudine”, a spus Coldea, la ieșirea din sediul SIIJ, conform Digi24.

Ce spunea Negulescu de Coldea

Recent, fostul procuror Mircea Negulescu relata, la Realitatea Plus, că Florian Coldea s-ar fi implicat în ancheta care îl viza pe fostul deputat Sebastian Ghiţă.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Mircea Negulescu este cercetat penal de SIIJ pentru că ar fi falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două cauze instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul ”Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi pe fostul premier Victor Ponta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!