News

Florian Coldea, totul despre cazul Koveși! Cum a fost implicat SRI-ul în localizarea și aducerea în țară a lui Nicolae Popa

16.05.2019 | 14:32
Florian Coldea totul despre cazul Kovesi Cum a fost implicat SRIul in localizarea si aducerea in tara a lui Nicolae Popa

Florian Coldea a relatat totul despre cazul în care a fost implicată Laura Codruța Koveși! Fostul prim-adjunct al SRI a precizat la ieşirea de la audierile ținute la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor, că nu a deținut niciodată informații despre posibile infracțiuni realizate de cea care a ocupat cea mai înaltă funcție în DNA. “În ceea ce o priveşte pe doamna Laura Codruţa Kovesi, personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoştinţă de vreo activitate care să fie o infracţiune şi nici la nivelul instituţiei nu am obţinut niciun fel de informaţii cu privire la posibile infracţiuni sau cu privire la posibile date în acest sens. (…)

Florian Coldea, totul despre cazul Koveși!

Sper din tot sufletul că ar fi important să discutăm şi consider că era important să discutăm despre toţi cei care nu s-au implicat în aducerea lu’ Popa în ţara noastră, toţi cei care după mai bine de zece ani nu au contribuit decisiv, aşa cum a făcut-o Serviciul Român de Informaţii, pentru a contribui, prin posibilităţile pe care le are, la efectuarea unui act de justiţie pentru cei peste 155.000 de persoane care au fost păgubite cu mai mult de 300 de milioane de ron”, a afirmat Coldea.

De altfel, Coldea a fost audiat aproximativ patru ore în dosarul privind extrădarea fostului director FNI, Nicolae Popa, în care este anchetată Laura Codruţa Kovesi. Coldea a recunoscut că Serviciul Român de Informații a fost implicat în identificarea, localizarea şi aducere în ţară a acestuia. Mai mult de atât, acesta a precizat că operaţiunea a fost una considerată de succes şi reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi autorităţile de aplicare a legii.

Florian Coldea, totul despre cazul Koveși! Kovesi
Laurei Codruța Koveși i s-a ridicat controlul judiciar. Sursă foto – Hepta

SRI-ul, implicare totală în localizarea lui Nicolae Popa

“În ceea ce o priveşte pe doamna Laura Codruţa Kovesi, personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoştinţă de vreo activitate care să fie o infracţiune şi nici la nivelul instituţiei nu am obţinut niciun fel de informaţii cu privire la posibile infracţiuni. Pot să vă informez că SRI a fost implicat în această operaţiune de identificare, localizare şi aducere în ţară a domnului Nicolae Popa, a fost considerată o operaţiune de succes, reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi autorităţile şi instituţiile de aplicare a legii.

Cooperare pe care am constatat, în timp, că deranjează foarte mult pe foarte multe persoane şi din acest punct de vedere toată lumea face eforturi disperate ca, practic, această cooperare să afecteze, într-un fel sau altul, capacităţile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România ca ţară de frontieră a NATO şi UE”, a declarat Florian Coldea, la ieşirea de la audieri de la Secţia de investigarea a infracţiunilor din justiţie”, a mai adăugat Florian Coldea.