ADVERTISEMENT
News

Florian Tudor, alias Rechinul, arestat în Mexic. Românul, considerat liderul unei periculoase grupări mafiote

Florian Tudor, cunoscut drept Rechinul, cel mai vânat român din Mexic, a fost arestat.
Autor: Adrian Baciu | 28.05.2021 | 07:41
Florian Tudor, alias Rechinul, arestat în Mexic. Românul, considerat liderul unei periculoase grupări mafiote
Florian Tudor, alias Rechinul, arestat în Mexic. Românul, considerat liderul unei periculoase grupări mafiote. Sursa foto: newsweek.ro

Florian Tudor, zis ”Rechinul”, anchetat în România pentru mai multe infracțiuni deosebit de grave, fost reținut, joi, de autoritățile mexicane, potrivit portalului oficial al Procuraturii Generale din Mexic.

ADVERTISEMENT

Alături de el au fost reținuți și un agent al Ministerului Public Federal și avocatul interlopului, care au încercat să împiedice reținerea acestuia. În ultimii doi ani, acesta era căutat de FBI, DEA şi DIICOT. Interlopul urmează să fie extrădat, conform unui mandat acordat de un judecător de supraveghere.

Florian Tudor, zis ”Rechinul”, arestat în Mexic

Florian Tudor este acuzat în România de fapte de șantaj, constituire de grup infracțional organizat și instigare la tentativă de omor.

În informarea emisă de Procuratura generală a Mexicului se arată că un bărbat, numit doar ”Florian T” a fost arestat în Ciudad de Mexico, în conformitate cu o cerere de arestare şi extrădare din partea guvernului român.

ADVERTISEMENT

Actul oficial mai precizează că bărbatul este căutat pentru crimă organizată, șantaj şi tentativă de omucidere în formă agravată. Arestarea românului a fost posibilă în urma unor eforturi comune ale Ministerului Justiției, ambasadei României din Mexic și ale celor de la cooperare internațională.

”Agenții FGR au executat un mandat de arestare provizorie în scopuri de extrădare acordat de un judecător de control împotriva lui Florian T”, au precizat autoritățile mexicane, într-un comunicat.

Cine este Florian Tudor. Acuzat de prejudicii de miliarde de dolari

Originar din Craiova, Florian Tudor ar fi șeful unei grupări infracționale româno-mexicane, care a produs pagube de zeci de milioane de dolari prin clonarea de carduri.

ADVERTISEMENT

El e suspectat că a dus la un alt nivel afacerile în domeniu: implementarea în propriile bancomate ale companiei a unor dispozitive de skimming în plăcile de bază pentru a copia datele de pe cardurile utilizatorilor, fără a mai fi astfel nevoie să acționeze asupra bancomatelor altor firme.

Prin aceste bancomate, cardurile turiștilor erau fost clonate pentru a li se fura bani. Înșelătoria, pusă la cale în 2014, a durat până la mijlocul anului 2019, astfel încât suma furată prin aceste bancomate ar însuma 1,2 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Cunoscut ca El Tiburon (Rechinul), acesta este unul dintre cei vizați de Operațiunea Caraibe, la care participă și FBI, și care i-a avut ca victime colaterale, recent, pe românii veniţi în scop turistic la Cancun.

Presa din Mexic a scris în dese rânduri că gruparea lui El Tiburon ar fi demarat afaceri cu cartelul condus, în trecut, de celebrul Joaquin ”El Chapo” Guzman, condamnat între timp la închisoare pe viaţă şi deţinut într-un penitenciar din SUA.

ADVERTISEMENT

Cu sumele uriașe de bani obținute ilegal în Mexic, ”Rechinul” şi-ar fi construit un imperiu imobiliar la Craiova, Cancun şi în Brazilia. Gruparea acestuia este considerată una foarte periculoasă.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT