News

Incredibil! Se întâmplă în România! Medicii de la Municipal i-au greșit diagnosticul lui Florian Walter! EXCLUSIV. Fiul miliardarului, plângere penală la adresa medicilor

20.05.2019 | 12:43
Florian Walter e un bun prieten al lui Gigi Becali, cei doi duelându-se în celebrele Clasice Dinamo - Steaua. Sursa foto: sportpictures.eu

Florian Walter, 56 de ani, fostul conducător al celor de la Dinamo, U Cluj și Petrolul, a suferit un șoc în cursul după-amiezii de joi și a fost transportat de urgență la Spitalul Municipal din București. Aflat în moarte clinică, Walter a fost mutat ulterior la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost operat noaptea trecută de celebrul cardiolog Șerban Brădișteanu. FANATIK vine cu detalii incredibile ale acestui caz, lui Walter greșindu-i-se diagnosticul la Municipal, pierzând astfel ore importante și micșorându-i-se considerabil șansele de supraviețui. Se întâmplă în România!


UPDATE 20 MAI / Fiul lui Florian Walter a depus o plângere penală. Acesta acuză, în mod oficial, faptul că medicii i-au greșit diagnosticul tatălui său, informează Antena 3. Mai mult de atât, fiul fostului investitor dinamovist aduce acuzații grave privind ”un grup de criminalitate organizat” care prin operațiunile făcute au dus la decesul lui Florian Walter. Acum, Cosmin Alexandru Walter le solicită organelor de cercetare penală să efectueze o anchetă cu privire la condițiile în care a survenit moartea tatălui său.


UPDATE 19 mai, 23:00 / Florian Walter a murit în această seară la Spitalul Floreasca.


Ştirea iniţială, 17 mai

Florian Walter, diagnostic greșit al medicilor de la Spitalul Municipal! Au crezut că e accident vascular cerebral, era disecție de aortă!

FANATIK a aflat că Florian Walter se afla acasă când s-a declanșat criza. S-a prăbușit din senin, brusc, speriindu-i pe cei din jur. A avut norocul de a-i avea alături pe apropiați, care au chemat imediat Salvarea. Aceasta l-a dus la Spitalul Municipal, o primă mare greșeală, pentru că acolo nu existau specialiști pentru problemele urgente ale lui Walter.

Și chiar s-a dovedit asta prin evoluția ulterioară a cazului. Doctorii de gardă de la Municipal i-au pus diagnosticul de accident vascular cerebral (AVC) și au demarat procedurile ulterioare. Nu i-au făcut însă un computer tomograf (CT) și au pierdut zeci de minute încercând să-l stabilizeze. Nicio șansă! Walter suferise o disecție de aortă abdominală!

Florian Walter, diagnostic greșit. Operație de 4 ore. Detalii incredibile
Florian Walter a mai avut probleme medicale majore și în 2015, când s-a operat la Viena

Transportat după câteva ore la Urgență, la Floreasca! Chirurgul Șerban Brădișteanu a venit special de acasă. De gardă era adjunctul său!

Întârzierea de la Spitalul Municipal i-a diminuat foarte mult lui Walter șansele de a supraviețui. Sângele îi invadase o parte importantă din creier, dezvăluie surse medicale de la Floreasca, acolo unde pacientul a fost transportat de la Municipal în speranța unei minuni.

De gardă la Spitalul Floreasca era Marian Broască, adjunctul renumitului cardiolog Șerban Brădișteanu. Brădișteanu a fost chemat de urgență de acasă și a ajuns undeva aproape de miezul nopții, timp în care lui Walter i s-a făcut CT-ul, a fost stabilizat și a fost pregătit pentru intervenția chirurgicală.

Șerban Brădișteanu l-a operat pe Walter timp de 4 ore și jumătate. Ce a transmis cardiologul familiei și ce legătură are Gabriel Cotabiță

Înainte de a intra în operația extrem de complicată care a durat mai bine de patru ore, de la 1:00 la 5:30 dimineața, în noaptea de joi spre vineri, Șerban Brădișteanu a discutat cu familia lui Florian Walter. Medicul cardiolog le-a spus apropiaților acestuia că, dacă nu era „cazul Gabriel Cotabiță”, el credea că șansele de supraviețuire ale lui Walter ar fi fost ZERO. Având în vedere însă precedentul, „încercăm să-l salvăm”!

Surprinzător, inima și corpul lui Florian Walter au rezistat foarte bine operației delicate. După peste 4 ore, la ieșirea din sală, Brădișteanu le-a transmis rudelor și celor aflați la spital un singur cuvânt privind prognosticul: REZERVAT! Florian Walter a mai avut astfel de probleme în 2015, când a suferit tot o disecție de aortă și a fost operat în Austria, la Viena.

Florian Walter, diagnostic greșit. Operație de 4 ore. Detalii incredibile
Celebrul cardilog Șerban Brădișteanu, care l-a operat de urgență pe Florian Walter, s-a declarat rezervat în privința șanselor

Familia lui Florian Walter va cere, OFICIAL, deschiderea unei anchete pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal

În acest moment Florian Walter luptă pentru viața sa. Sunt extrem de importante următoarele ore pentru a vedea ce șanse sunt să își revină. Oricum, din informațiile FANATIK, familia fostului om de fotbal va cere oficial deschiderea unei anchete cu privire la ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal.

Florian Walter a fost extrem de stresat în ultima perioadă din cauza problemelor cu justiția. Aceasta ar putea fi și cauza șocului pe care l-a avut, cu atât mai mult cu cât pe 11 iunie îl așteaptă un nou proces. În acea zi are termen la Cluj, într-un proces în care este acuzat de constituirea de grup infracțional, alături de Dan Capră și Marius Nicolae, foștii săi colaboratori de la Petrolul.

Florian Walter, diagnostic greșit. Operație de 4 ore. Detalii incredibile
Florian Walter a colaborat la U Cluj cu Claudiu Niculescu, și ca jucător, și ca antrenor. Sursa foto: sportpictures.eu

Ce este disecția de aortă abdominală și de ce e urgență MAJORĂ medico-chirurgicală

Disecția de aortă este o patologie potențial fatală produsă de separarea straturilor peretelui aortic. Se rupe intima aortei și sângele pătrunde în tunica medie, conform newsmed.ro. Această problemă afectează în principal pacienții de sex masculin, cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani. Florian Walter are 56 de ani. Disecția de aortă este o complicație care apare frecvent la pacienții cu hipertensiune arterială severă și anevrism de aortă.

Debutul disecției de aortă este brutal, dramatic, cu dureri toracice intense, ca o lovitură de pumnal și posibil deces imediat! Tomografia computerizată (CT) confirmă diagnosticul și poate evalua gradul progresiei disecției. Disecția de aortă este o urgență majoră medico-chirurgicală. Necesită o echipă medicală complexă formată din medic cardiolog, chirurg cardiovascular, cardilog interveționist, medic anestezist.