Sport

FCSB l-a prezentat oficial pe Florin Achim. Fanatik a anunțat în premieră transferul noului fundaș dreapta al roș-albaștrilor. Update exclusiv

Gigi Becali pune presiune pe Valentin Crețu. Finanțatorul FCSB a găsit un fundaș dreapta care să creeze concurență și pe care îl va transfera după partida cu Academica Clinceni.
10.02.2022 | 18:00
FCSB la prezentat oficial pe Florin Achim Fanatik a anuntat in premiera transferul noului fundas dreapta al rosalbastrilor Update exclusiv
Florin Achim, noul fundaș dreapta de la FCSB. FOTO: Facebook FCSB
ADVERTISEMENT
10-02-2022
16:01

Florin Achim, prezentat oficial la FCSB

Florin Achim (30 de ani) este oficial fotbalistul lui FCSB. Transferul fundașului dreapta a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK, încă de miercuri, 9 februarie, înaintea meciului cu Academica Clinceni. Achim a fost prezentat la gruparea roș-albastră, acolo unde va îmbrăca tricoul cu numărul 21.

„Bine ai venit, Florin Achim! FCSB anunță că Florin Achim este noul jucător al echipei noastre. Fundașul în vârstă de 30 de ani a semnat joi contractul și va purta tricoul cu numărul 21. Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!

Florin Achim este un jucător născut la 16 iulie 1991, în Baia Mare. Acesta a început fotbalul la Minaur Baia Mare și a trecut, de-a lungul carierei, pe la FC Maramureș, Astra 2 Ploiești, Săgeata Năvodari, Universitatea Cluj, Hapoel Petah Tikva (Israel), Bregalnica Stip (Macedonia de Nord), Hapoel Ramat haSharon (Israel), Olimpia Satu Mare și Academica Clinceni. Pentru ultima echipă a evoluat de 128 de ori, reușind 4 goluri și 5 pase de gol”, a scris FCSB, pe Facebook.

10-02-2022
10:45

Gigi Becali, despre transferul lui Achim: „I-am luat dublură lui Crețu, să-i zbârnăie picioarele”

Nemulțumit de evoluțiile din ultima perioadă ale lui Valentin Crețu, Gigi Becali l-a adus la FCSB pe Florin Achim, din dorința de a crea concurență pentru postul de fundaș dreapta. Transferul a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK.

Achim a semnat. Nu v-am spus după meciul cu FC U Craiova că iau fundaș dreapta? Ce să facem cu Crețu? Când l-am adus m-am bucurat, ce jucător am luat, dar parcă își schimbă profilul. I-am luat dublură, să-i zbârnăie picioarele”, a declarat patronul roș-albaștrilor la Pro X.

09-02-2022
20:46

Gigi Becali a confirmat transferul lui Florin Achim

După meciul Academica Clinceni – FCSB 0-3, Gigi Becali a confirmat informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia roș-albaștrii îl transferă pe Florin Achim, pentru a îi crea concurență la postul de fundaș dreapta lui Valentin Crețu.

„L-am luat pe Achim! Păi ce să fac? Să stau să mai dea Crețu un autogol? Stai să vedem acum cum e cu presiunea. Păi dacă nu avem un înlocuitor pe bancă ne dăm autogol. Îl aveam pe Haruț, dar pe Haruț l-am dat la Botoșani că trebuia să le fac un avantaj ca să îl iau pe Edjouma”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

 

FCSB își betonează defensiva în finalul sezonului regulat din Casa Pariurilor Liga 1. Nemulțumit de ultimele evoluții ale lui Valentin Crețu, Gigi Becali a găsit un fundaș dreapta care să se lupte pentru titularizare cu fotbalistul în vârstă de 33 de ani.

FANATIK a aflat în exclusivitate că vicecampioana României îl va transfera pe Florin Achim (30 de ani), care în ultimele cinci sezoane a evoluat pentru Academica Clinceni. Apărătorul născut la Baia Mare este liber de contract după despărțirea de ilfoveni și va semna până în vară cu roș-albaștrii.

ADVERTISEMENT

Florin Achim, noul fundaș dreapta de la FCSB. Semnează după meciul cu Academica Clinceni

După ce a plecat de la Academica Clinceni, Achim s-a pregătit până săptămâna trecută cu Gaz Metan Mediaș, echipă cu care trebuia să semneze în această iarnă. El nu a mai putut fi însă legitimat din cauza problemelor financiare cu care se confruntă formația antrenată de Ilie Poenaru.

Din informațiile noastre, fundașul dreapta se află în prezent la București și va semna contractul cu FCSB, joi, 10 februarie, la câteva ore distanță de la meciul vicecampioanei cu „lanterna roșie” din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Valentin Crețu l-a enervat pe Gigi Becali după FCSB – FC U Craiova 1948 2-2

Principalul motiv al aducerii lui Achim la FCSB îl reprezintă inconstanța lui Valentin Crețu. Fundașul dreapta nu are concurență după ce Denis Haruț a fost cedat sub formă de împrumut la FC Botoșani, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, iar acest lucru s-a văzut mai ales la meciul cu FC U Craiova 1948, încheiat cu scorul de 2-2.

Atunci, Crețu a greșit grav la primul gol al oltenilor, când a trimis o pasă greșită către Vinicius, care a dus la reușita lui Claudiu Bălan. Enervat de eroarea fundașului venit de la Gaz Metan, Gigi Becali i-a cerut lui Mihai Stoica să îi găsească un concurent, iar cea mai la îndemână a fost varianta Florin Achim.

ADVERTISEMENT

„Crețu ne-a curățat iar. Chiar am vorbit cu Meme și i-am spus că ne trebuie alt fundaș dreapta, trebuie să găsim altul.

A greșit Crețu, dar noi am luat gol doi contra patru. Șut era acolo. Oaidă a jucat inter și a dat toate pasele numai în spate, în spate, în spate, în spate.

ADVERTISEMENT

Noi ne-am dat două autogoluri, autogol Crețu, autogol Vlad”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport, după FCSB – FC U Craiova 1948 2-2.

Valentin Crețu joacă la FCSB din august 2019, atunci când roș-albaștrii au plătit 125 de mii de euro pentru transferul său de la Gaz Metan Mediaș. De atunci și până în prezent, fundașul dreapta a oferit șase assist-uri și a bifat și două selecții în echipa națională a României.

La fel ca Vali Crețu, care a jucat pentru Energie Cottbus, Florin Achim are și el experiența unor echipe din străinătate. Între 2015 și 2017, viitorul transfer al lui FCSB a îmbrăcat tricourile lui Hapoel Petah Tikva (Israel), FK Bregalnica Stip (Macedonia) și Hapoel Nir Ramat HaSharon (Israel).

  • 200 de mii de euro este cota lui Florin Achim, conform transfermarkt.com
  • 4 goluri și 5 pase decisive a reușit fundașul dreapta în cei patru ani petrecuți la Clinceni

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 1,50 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT