Sport

A venit deja ”călit” la FCSB. Ultimul transfer al lui Gigi Becali s-a pregătit din timp pentru criticile patronului. Foto

Fundașul dreapta de la FCSB, Florin Achim, s-a pregătit temeinic pentru criticile patronului Gigi Becali, chiar dacă nu a apucat să debuteze în Casa Pariurilor Liga 1 pentru bucureșteni.
10.03.2022 | 22:50
A venit deja calit la FCSB Ultimul transfer al lui Gigi Becali sa pregatit din timp pentru criticile patronului Foto
Gigi Becali trebuie să achite 300.000 de euro către FC Botoșani de pe urma transferului lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul lui Florin Achim la FCSB, însă jucătorul venit de la Academica Clinceni nu a apucat încă se debuteze în echipa lui Toni Petrea.

Florin Achim a făcut mental coaching înainte să semneze cu FCSB

Fundașul dreapta în vârstă de 30 de ani adus de Gigi Becali pentru a pune presiune pe Valentin Crețu este pregătit în cazul în care patronul îl va critica.

ADVERTISEMENT

Florin Achim a postat o fotografie pe pagina lui de Instagram, de o sedință de mental coaching cu Bogdan Gribincea, psiholog sportiv.

Florin Achim la o ședință de mental coaching. Sursă foto: captură Instagram Florin Achim
Florin Achim la o ședință de mental coaching. Sursă foto: captură Instagram Florin Achim

Transferul lui Florin Achim la FCSB a surprins pe toată lumea, iar Gigi Becali a dezvăluit că l-a adus pe jucătorul care se pregătea cu Gaz Metan Mediaș pentru a-i face concurență lui Vali Crețu.

ADVERTISEMENT

Florin Achim nu a avut să joace niciun meci la FCSB

Florin Achim a semnat cu FCSB pe data de 10 februarie, însă până acum nu a făcut nici măcar rezervă la nicio partidă din Casa Pariurilor Liga 1, deși a trecut o lună.

Gigi Becali a explicat și de ce a făcut acest transfer considerat de mulți unul ciudat: „Achim a semnat. Nu v-am spus după meciul cu FC U Craiova că iau fundaș dreapta? Ce să facem cu Crețu? Când l-am adus m-am bucurat, ce jucător am luat, dar parcă își schimbă profilul. I-am luat dublură, să-i zbârnăie picioarele”, a declarat patronul roș-albaștrilor la Pro X.

ADVERTISEMENT

Împrumutul lui Denis Haruț la FC Botoșani a facilitat venirea lui Achim la FCSB, patronul fiind nemulțumit de evoluțiile lui Valentin Crețu: „L-am luat pe Achim! Păi ce să fac? Să stau să mai dea Crețu un autogol? Stai să vedem acum cum e cu presiunea.

Păi dacă nu avem un înlocuitor pe bancă ne dăm autogol. Îl aveam pe Haruț, dar pe Haruț l-am dat la Botoșani că trebuia să le fac un avantaj ca să îl iau pe Edjouma”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Florin Achim este prieten foarte bun și cu antrenorul secund al FCSB, Mihai Pintilii, ceea ce cu siguranță a contat în transferul său la vicecampioana României.

Florin Achim este apropiat de antrenorul secund al FCSB, Mihai Pintilii
Florin Achim este apropiat de antrenorul secund al FCSB, Mihai Pintilii.

Florin Achim a fost aproape să semneze cu Gaz Metan Mediaș

Florin Achim și-a depus memoriu pentru a veni jucător liber de contract, fiind neplătit de luni bune la Academica Clinceni și se antrena cu Gaz Metan Mediaș.

FCSB a profitat de faptul că ardelenii aveau interdicție la transferuri și nu l-au putut legitima și au reușit în cele din urmă să îl transfere fără a plăti nicio sumă de bani.

Achim a jucat 15 meciuri în acest sezon la Academica Clinceni, în 11 dintre ele fiind integralist și este evaluat conform Transfermarkt la 200.000 de euro.

O explicație pentru faptul că fundașul de bandă nu a fost folosit până acum la FCSB e faptul că a jucat ultima oară un meci oficial pe data de 19 decembrie 2021, în urmă cu aproape trei luni.

  • 3 luni au trecut de la ultimul meci oficial al lui Florin Achim în Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Farul Constanța: 2,22 este cota pentru „1 și peste 1,5 goluri în meci”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT