Sport

EXCLUSIV. Dărâmat după ratarea transferului. Ce salariu a pierdut

Deşi, pe ansamblu, atmosfera în cadrul lotului naţional înaintea meciului cu Armenia era una extrem de pozitivă şi relaxată, FANATIK.RO a aflat că unul dintre "tricolori" nu se simţea chiar...
01.09.2017 | 18:32
EXCLUSIV Daramat dupa ratarea transferului Ce salariu a pierdut

Deşi, pe ansamblu, atmosfera în cadrul lotului naţional înaintea meciului cu Armenia era una extrem de pozitivă şi relaxată, FANATIK.RO a aflat că unul dintre “tricolori” nu se simţea chiar în apele lui. Este vorba despre atacantul Florin Andone, jucător care a fost la un pas de un transfer în Anglia, datorită căruia ar fi putut deveni cel mai scump jucător român din istorie.

Astfel, Brighton, echipă care nu a obţinut decât un singur punct în primele trei etape din Premier League a oferit clubului la care Andone este acum legitimat, Deportivo La Coruna, suma de 20 de milioane de euro! Şi salariul era extrem de atrăgător pentru atacantul român, fiind vorba de circa 1 milion de lire sterline.

Din păcate, în “ecuaţia” tranzacţiei s-a aflat şi argentinianul de 26 de ani, Guido Carillo, de la AS Mocano, pe care SuperDepor l-ar fi dorit pentru a suplini plecarea lui Andone. Acesta n-a acceptat, însă, să plece din Franţa, iar cei de la Deportivo au fost obligaţi astfel să nu-i mai dea drumul românului în Anglia.

De aici şi dezamăgirea lui Florin Andone, care este la al doilea transfer ratat în ultimele luni, după ce şi Galatasaray îi promisese în vară un salariu de 1 milion de euro. La momentul respectiv, mutarea a picat din cauza atentatelor din Turcia, românul preferând să rămână în Spania.

*******************************************************************************************

Florin Andone putea deveni de joi seară un fotbalist de Premier League! Mutarea a fost foarte aproape de realizare, dar nu s-a concretizat tocmai ca urmare a modului în care a procedat clubul la care este legitimat, Deportivo La Coruna. Spaniolii au fost cei care doreau să îl vândă, însă tot ei s-au opus, după ce nu au primit suma pe care o doreau.

Concret, la început a fost Burnley, care a început de la 14 milioane euro şi s-a oprit la 18 milioane, dar clubul care s-a luptat până în ultima clipă să îl transfere pe internaţionalul român a fost nou promovata Brighton. Brighton a venit cu o ofertă de 20 de milioane de euro, una foarte înaltă şi care, în mod normal, nu avea cum să nu convină galicienilor, care au dat 5 milioane de euro în vara lui 2016 pentru a-l cumpăra de la Cordoba.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Florin Andone poate deveni a doua opţiune la Depor

Deportivo îşi făcuse însă socotelile sale, ştiind că urmează să dea 30 la sută din transfer celor de la Cordoba, conform contractului făcut vara trecută. Şi, cum galicienii doreau să rămână în conturi cu 18 milioane de euro, asta ar fi însemnat că Brighton trebuia să ridice oferta la 24 de milioane de euro. Ceea ce englezii nu au făcut şi împotriva transferului sau a continuării tratativelor inamic a fost şi timpul, pentru că mai erau puţine ore până la încheierea perioadei de transfer în Anglia.

Florin Andone a ratat in ultimul moment transferul in Premier League (2)

Deportivo s-a decis foarte târziu să îl vândă pe omul care a marcat 12 goluri în ediţia precedentă, la primul lui sezon de Primera Division. Galicienii au acceptat discuţiile pentru Andone abia după ce au fost siguri că au obţinut revenirea lui Lucas Perez de la Arsenal, care, foarte probabil, va fi prima opţiune de vârf. Dacă Depor ar fi acceptat cele 20 de milioane, acum am fi avut un internaţional în Premier League, cu mari şanse de a fi titular. Aşa, Florin Andone rămâne pe Riazor şi va avea de luptat din greu pentru titualarizare cu idolul lui Depor, Lucas Perez.

Brighton este clubul care a făcut ofertă cu puţin timp în urmă şi pentru Denis Alibec, dar Gigi Becali a respins-o, considerând-o insuficientă, pentru că era de 7 milioane euro şi patronul FCSB ar fi vrut 10 milioane.