Sport

Florin Andone dorit din nou în La Liga. Antrenorul lui Brighton a lămurit situația atacantului

Florin Andone este complet refăcut după seria de accidentări care l-au ținut departe de gazon o perioadă îndelungată. Internaționalul român este dorit în Spania. Englezii au așteptări de la fotbalist.
13.08.2021 | 22:46
Florin Andone dorit din nou in La Liga Antrenorul lui Brighton a lamurit situatia atacantului
ADVERTISEMENT

Florin Andone a traversat doi ani extrem de dificili, după transferul în Anglia, la Brighton and Hove Albion.

Românul nu s-a adaptat în Premier League și a primit puține șanse să joace. A fost împrumutat în Turcia, unde s-a accidentat. A revenit după aproape un an și s-a accidentat din nou.

ADVERTISEMENT

Ce club din Spania a pus ochii pe Florin Andone

Internaționalul român și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Spania, acolo unde a ajuns de copil, însoțindu-și părinții plecați la muncă.

A făcut junioratul la Castellon, de unde a fost achiziționat de Villareal și ulterior de Cordoba. Cel mai bun sezon în a Liga a fost 2015/2016 la capătul căruia a fost golgheterul Cordobei, cu 21 de reușite.

ADVERTISEMENT

A urmat transferul la Deportivo La Coruna și de acolo mai departe în Anglia. După doi ani în care nu se poate lăuda cu vreo reușită semnificativă, Florin Andone a intrat pe radarul formației Cadiz.

Presa din Spania scrie că și fotbalistul român și-ar dori să se întoarcă în La Liga, dar este sub contract, pentru încă doi ani cu Brighton Albion, iar acest lucru ar putea îngreuna un eventual transfer.

ADVERTISEMENT

”Florin Andone este aşteptat înapoi. Atacantul român care a jucat la Cordoba şi Deportivo se află pe lista lui Cadiz. El joacă pentru Brighton şi mai are contract încă doi ani, dar nu şi-a ascuns dorinţa de a reveni în La Liga”, scrie Mundo Deportivo.

Cum a reacționat managerul lui Brighton la ideea unui transfer a lui Andone

Deși nu s-a impus la gruparea britanică, Florin Andone se bucură în continuare de încrederea managerului Graham Potter. În primul sezon a jucat în 23 de partide și a înscris 3 goluri.

ADVERTISEMENT

A fost împrumutat la Galatasaray Istanbul unde a suferit o accidentare gravă la genunchi și nu a mai jucat 10 luni. A revenit anul acesta, în luna aprilie, într-un meci al echipei de tineret, dar a rezistat doar 13 minute, accidentarea recidivând.

După luni de recuperare, fotbalistul român este pregătit pentru un nou început, iar antrenorul lui Brighton pare dispus să-l reintegreze în echipă.

”Mă bucur că Florin este apt de joc. Vine după o absență îndelungată, a avut o accidentare urâtă la genunchi. Acum voi vedea câte minute pot să-i acord pe teren.

S-a antrenat, arată bine, este în lot, singura incertitudine este cât ar putea rezista la revenirea în Premier League”, a declarat Graham Potter.

Andone a evoluat de-a lungul carierei sale la CD Castellon, Villarreal B, Atletico Baleares, Cordoba, Deportivo La Coruña, Brighton și Galatasaray.

ADVERTISEMENT
Tags: