Sport

Florin Andone, la un pas de revenirea în La Liga. Va face cuplu de atacanți cu un campion european

Revenit după o accidentare teribilă, Florin Andone este foarte aproape de întoarcerea în La Liga, acolo unde este dorit de Cadiz.
21.08.2021 | 17:39
Florin Andone la un pas de revenirea in La Liga Va face cuplu de atacanti cu un campion european
ADVERTISEMENT

Internaționalul român s-a accidentat la genunchi când încă evolua la Galatasaray, echipă la care a fost împrumutat în sezonul trecut de la Brighton.

Revenit la formația din Premier League, atacantul de 28 de ani are șanse minime să prindă un loc în primul ”11” și din această cauză ar putea pleca.

ADVERTISEMENT

Revenirea lui Florin Andone în La Liga e tot mai aproape

În aceste condiții, presa din Spania scrie că revenirea lui Florin Andone în La Liga s-ar putea produce chiar în această vară, Cadiz intensificând tratativele pentru transferul românului.

Conform publicației locale El Desmarque, oficialii clubului andaluz s-au decis să-l aducă pe atacantul de la Brighton pentru a rezolva problemele ofensive cu care se confruntă antrenorul Alvaro Cervera Diaz.

ADVERTISEMENT

Cadiz a început sezonul din La Liga cu două remize, 1-1 cu Levante și Betis, iar Alvaro Cervera anunța că își mai dorește doi atacanți în lot. ”Dacă nu intervine ceva neașteptat, unul dintre ei va fi Andone”, a scris sursa citată.

Românul se potrivește perfect stitlului de joc al lui Cadiz

Florin Andone, care a mai evoluat în campionatul spaniol la echipele Cordoba și Deportivo La Coruna, ar urma să ajungă la Cadiz sub formă de împrumut până la finalul sezonuluio, el mai având contract cu Brighton până în vara lui 2023.

ADVERTISEMENT

”După mai multe zile de analiză, Cadiz este convinsă că Andone poate aduce atacului un plus de calitate și de viteză. Faptul că a jucat în câteva amicale ale lui Brighton îl ajută, iar Cervera îl vede la un nivel fizic corespunzător.

Accidentarea de lungă durată a fost depășită, iar Cadiz pariază pe un jucător care se poate potrivi perfect stilului de joc. Viteza sa și capacitatea de a destabiliza defensivele adverse vor fi niște arme pentru noul sezon”, au mai notat jurnaliștii spanioli.

ADVERTISEMENT

Andone, cuplu de atac cu Negredo

În cazul în care Cadiz va ajunge la o înțelegere cu Brighton, Florin Andone va face cuplu în atacul formației andaluze cu celebrul Alvaro Negredo (36 de ani), campion european cu naționala Spaniei în 2012.

Pentru un loc în primul ”11” al formației pregătite de Alvaro Cervera Diaz, internaționalul român se va ”bate” cu Alvaro Jimenez, Choco Lozano și Alberto Perea.

Andone, care a evoluat de-a lungul carierei sale la CD Castellon, Villarreal B, Atletico Baleares, Cordoba, Deportivo La Coruna, Brighton și Galatasaray, a mai fost dorit în această vară și Mallorca, dar salariul mare al românului a făcuit ca transferul să nu se realizeze.

ADVERTISEMENT