Fotbal international

Florin Andone, martor la prima victorie afară a lui Gatasaray în derby-ul cu Fener de la Hagi și Popescu încoace. VIDEO

23.02.2020 | 20:44
Florin Andone martor la prima victorie afara a lui Gatasaray in derbyul cu Fener de la Hagi si Popescu incoace VIDEO
ADVERTISEMENT

Etapa a 23-a din Superliga Turciei a programat derby-ul dintre Fenerbahce și Galatasaray. ”The Intercontinental Derby”, așa cum este numit meciul celor două mari rivale din Istanbul, s-a încheiat cu victoria echipei lui Fatih Terim, scor 3-1.

Florin Andone a asistat de pe bancă la prima victorie afară a lui Gatasaray în derby-ul cu Fener de la Hagi și Popescu încoace

Partida disputată duminică pe ”Ulker Stadyumu” din Istanbul a avut de toate: goluri, faze de poartă, răsturnări de situație și multă, foarte multe tensiune.

ADVERTISEMENT

Încleștarea dintre cele două mari rivale s-a soldat și cu trei eliminări, însă înainte de fazele de arbitraj ar trebui să vorbim despre victoria istorică a celor de la Galatasaray.

Gruparea ”CimBom” nu s-a mai impus pe terenul celor de la Fenerbahce de nu mai puțin de 21 de ani.

ADVERTISEMENT
  • 25 de meciuri pe terenul celor de la Fenebahce s-au jucat în ultimii 21 de ani fără ca Galata să se impună

Pe 22 decembrie 1999, Galatasaray obținea ultimul succes pe terenul celor de la Fenerbahce. A fost un meci cu trei români pe teren: Gică Hagi și Gică Popescu la Galata și Viorel Moldovan la Fenerhace.

ADVERTISEMENT

Golurile acelui meci au fost marcate de Hasan Şaş (Min. 20) și Marcio dos Santos Mandinga (30) pentru Galatasaray, respectiv Viorel Moldovan (62) pentru gazde.

Fener – Galata, meci cu patru goluri și trei ”roșii”

Meciul de duminică, încheiat cu scorul de 3-1 pentru Galatasaray, a început bine pentru gazde. Max Kruse a deschis scorul în minutul 21 din penalty și jocul părea că merge în favoarea lui Fener.

Cu cinci minute înainte de pauză, Donk a restabilit egalitatea, iar după pauză avea să urmeze războiul la toate capitolele.

ADVERTISEMENT

Mai întâi Yanal de la gazde a văzut roșu în afara terenului de joc, iar nervii gazdelor au cedat. Aceștia au oferit Galatei un penalty cadou în minutul 80 și Radamel Falcao nu a iertat.


Meciul a continuat să fie unul tensionat, iar Deniz Turuc și Belhanda au văzut cartonașe roșii în minutul 84. Finalul a aparținut oaspeților și Onyekuru a stabilit scorul final, 1-3 în minutul 90+6.

Florin Andone, revenit recent după o mai lungă perioadă cauzată de accidentare, a fost rezervă neutilizată la Galatasaray.

  • 2 este locul ocupat de Galatasaray după victoria de duminică, cu 45 de puncte
  • 6 este locul ocupat de Fenerbahce după eșecul de duminică, cu 38 de puncte
ADVERTISEMENT