Fotbal international

Florin Andone nu mai joacă în 2020. Antrenorul lui Brighton a dezvăluit viitorul atacantului

14.09.2020 | 16:23
Florin Andone nu mai joacă în 2020. Antrenorul lui Brighton a dezvăluit viitorul atacantului
Florin Andone nu mai joacă în 2020. Antrenorul lui Brighton a dezvăluit viitorul atacantului. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Florin Andone nu mai joacă în 2020. Ajuns la Brighton în vara lui 2018, Andone nu a impresionat în tricoul echipei din Premier League și a fost împrumutat la Galatasaray în toamna anului trecut. În Turcia, vârful român în vârstă de 27 de ani a prins doar 12 meciuri pentru Galata înainte de a se accidenta.

La mijlocul lunii iunie, atacantul român a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat, una dintre cele mai grave accidentări cu care se poate confrunta un fotbalist. Tot în sezonul precedent, Andone a mai suferit o accidentare gravă care l-a ținut departe de teren aproape trei luni, între noiembrie 2019 și ianuarie 2020.

ADVERTISEMENT

Atacantului i-a expirat împrumutul la Galatasaray și trebuie să se întoarcă la Brighton, formația de Premier League antrenată de Graham Potter. Andone a semnat în 2018 cu Brighton și mai are contract până în 2023 cu englezii, care au anunțat ce urmează pentru vârf.

Florin Andone nu mai joacă în 2020. Când revine la Brighton

După accidentarea din iunie, Andone a anunțat că nu va mai evolua pentru Galatasaray și că se va întoarce la clubul de care aparține, Brighton & Hove Albion. Aflată în Premier League, formația antrenată de Graham Potter nu se va putea baza însă pe serviciile vârfului român înainte de finalul anului.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să se întoarcă în Brighton și o să se alăture echipei în următoarele zile, din câte știu. O să îl ajutăm să își revină din punct de vedere fizic. De abia așteptăm să îl revedem și să îl ajutăm să fie din nou sănătos și puternic. E jucătorul nostru și are contract cu clubul“, a spus Potter conform The Argus.

De asemenea, antrenorul lui Brighton a vorbit și despre motivele pentru care Andone a fost împrumutat la Galatasaray și a lăsat să se înțeleagă că nu se pune problema ca acesta să fie finalul carierei vârfului român la echipa sa.

„A fost împrumutat pentru a putea să joace mai mult, dar pentru viitorul apropiat obiectivul nostru este să îl ajutăm să își revină și să ne concentrăm pe a lucra în vederea revenirii sale pe gazon în cel mai scurt timp posibil. E foarte devreme să ne pronunțăm. Perioada sa de refacere e de abia la început, iar la ce tip de accidentare a suferit, nu cred că putem discuta despre o revenire pe teren înainte de noul an“, a adăugat managerul Graham Potter.

ADVERTISEMENT

Cum au reacționat fanii lui Brighton: Poate va conștientiza că e ultima sa șansă!

Anunțul lui Potter a stârnit imediat reacțiile fanilor lui Brighton. Chiar dacă Florin Andone nu mai joacă în 2020, unii suporteri încă au speranțe în vârful român. Deși au existat și comentarii critice la adresa atacantului, majoritatea fanilor englezi încă speră ca vârful să mai evolueze pentru echipa lor și să devină marcatorul la care visau atunci când l-au adus de la Deportivo la Coruna.

„Cred că dacă Andone își revine din punct de vedere fizic și va fi antrenat de Potter și educat din punct de vedere al temperamentului, el va putea să aducă un mare plus liniei noastre de atac. Are viteză și știe să o bage în poartă“, a comentat un fan.

„Dacă își revine din punct de vedere fizic și conștientizează că e ultima sa șansă, s-ar putea să ne alegem cu un jucător foarte bun!“, a spus un alt suporter.

ADVERTISEMENT

Nu toți fanii lui Brighton sunt optimiști în ceea ce îl privește pe Florin Andone. „Nu cred că îl vom mai vedea jucând pentru echipa noastră vreodată“, a comentat unul dintre suporteri, în vreme ce altul l-a criticat pentru ieșirile sale nervoase:  „În caz că nu reușim să aducem alt atacant, iar el își revine după accidentare, atunci ar putea fi util. Oricum, trebuie să demonstreze că e dedicat clubului și că își poate controla ieșirile nervoase. S-ar putea să fie cam multe condiții. Trebuie să înțeleagă, de asemenea, că nu are vreun drept divin să joace“.

Brighton & Hove Albion debutează în noua ediție de Premier League în această seară, începând cu ora 22:15, când o va întâlni acasă pe Chelsea. În sezonul precedent, Brighton s-a clasat pe locul 15, la șapte puncte deasupra primului loc retrogradabil.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri