Sport

Florin Andone e out de la Cadiz: „Nu ne poate ajuta aşa cum şi-ar dori”

Atacantul român Florin Andone va avea parte de sărbători nu tocmai fericite, deoarece a fost anunțat de președintele lui Cadiz să nu mai revină la echipă după Crăciun.
23.12.2021 | 10:56
Florin Andone e out de la Cadiz Nu ne poate ajuta asa cum siar dori
ADVERTISEMENT

Președintele clubului spaniol Cadiz FC, Manuel Vizcaino, a confirmat faptul că, după reluarea campionatului, atacantul român Florin Andone nu va mai face parte din lot, informează lavozdigital.es.

Preşedintele lui Cadiz a anunţat plecarea lui Florin Andone

Șeful echipei aflată pe locul 19, penultimul, în LaLiga Santander, a explicat și motivele pentru care Andone nu se va mai întoarce la echipă după Crăciun. „Este serios. Comportamentul și nivelul pe care le are la antrenamente nu ridică îndoieli.

ADVERTISEMENT

Este un băiat care dă totul, dar deocamdată nu ne poate ajuta așa cum sigur și-ar dori. Muncim mult pentru ca toți cei din cadrul lotului să aibă un potențial de 100 %”, a declarat Manuel Vizcaino.

Florin Andone a marcat golul victoriei în ultimul meci jucat pentru Cadiz

Pe cale de consecință, ultimul meci jucat de atacantul român pentru Cadiz a fost cel din 16-imile de finală ale Cupei Spaniei (Copa del Rey), împotriva lui Albacete, partidă care a avut loc pe 16 decembrie.

ADVERTISEMENT

În respectivul meci, Andone a fost titular și a marcat singurul gol al meciului. Oaspeții au beneficiat de un corner în minutul 20, Martin Calderon a trimis mingea în careu, iar Florin Andone a înscris cu capul.

Florin Andone nu a fost în lot la meciul cu Real Madrid de pe Santiago Bernabeu

După meci, românul a dat declarații pentru site-ul oficial al clubului. „Știam că este un meci foarte important. Am întâlnit un adversar foarte dur, care are o posesie foarte bună.

ADVERTISEMENT

Îi felicităm pentru ceea ce au realizat. Ne-au pus probleme, dar noi am jucat bine. Am obținut o victorie care ne duce în următoarea fază a competiției”, a declarat Florin Andone.

Îi mulțumesc antrenorului pentru că mi-a dat ocazia să evoluez, și am încercat să fac tot posibilul ca să joc bine. Am avut șanse. Cel mai important este că ne-am îndeplinit obiectivul.

ADVERTISEMENT

Am meritat să câștigăm, ne-am calificat și acum trebuie să mergem pe aceeași linie. Acest meci s-a terminat, acum ne gândim la partida din campionat cu Real Madrid”, declara Florin Andone pe 16 decembrie. Numai că la meciul de pe Santiago Bernabeu, românul nici măcar nu a fost inclus în lotul lui Cadiz.

Atacantul român s-a referit și la situația pe care o traversează. „Nu am mai jucat de mult, deoarece am suferit două accidentări la genunchi. Acum a fost un moment de eliberare. Încerc să fac tot posibilul să joc cât mai mult, să fiu în planurile antrenorului.

Faptul că am jucat împotriva lui Albacete mi-a dat un sentiment de ușurare și o dorință de a continua să lucrez pentru a crește ritmul ca să-mi ajut echipa”, a mai spus atacantul român.

Florin Andone vrea să stea singur în cameră, pentru că așa face la toate echipele la care a jucat

Renunțarea de către Cadiz la serviciile lui Florin Andone nu este doar rezultatul faptului că românul a jucat puțin din cauza accidentărilor. Florin Andone a avut, nu cu mult timp în urmă, un conflict cu managerul clubului, Alvaro Cervera.

Concret, la una dintre deplasările echipei, Andone a cerut să doarmă singur în cameră, pentru că așa a făcut la majoritatea cluburilor pe la care a trecut și știe să-și organizeze programul.

Atacantul român a ajuns la Cadiz în vară, fiind împrumutat de la echipa engleză Brighton, dar nu s-a ridicat niciodată la nivelul pe care l-a avut când a evoluat la alte echipe spaniole, Cordoba sau Deportivo la Coruna.

Atacantul născut pe 11 aprilie 1993 a ajuns prima dată în Spania în 2011, când a semnat cu Castellon. Ulterior, a mai evoluat la Villarreal C, Atletico Baleares, Cordoba și Deportivo de la Coruna.

A debutat în prima divizie spaniolă pentru Cordoba, în 2014, marcând 6 goluri. În sezonul 2018/19 a semnat cu Brighton FC din Premier League, fiind împrumutat sezonul trecut la Galatasaray din Turcia. Interesant este că el nu a jucat niciun meci în Liga 1.

ADVERTISEMENT