Premier League

Florin Andone ratează startul Premier League! Atacantul român este accidentat

09.08.2018 | 17:51
Florin Andone rateaza startul Premier League Atacantul roman este accidentat

Florin Andone ratează startul Premier League! Este oficial – antrenorul echipei Brighton, Chris Hughton, a declarat că atacantul român nu va evolua în meciul cu Watford, din prima etapă a campionatului englez Premier League.

“Andone nu este refăcut. Ne aşteptăm să se antreneze mâine sau luni”, a declarat Hughton înaintea primului meci din sezon despre atacantul român pe care l-a transferat în această pauză competițională.

Florin Andone ratează startul Premier League!

De remarcat că de la sosirea în Anglia, Florin Andone a jucat doar o repriză pentru Brighton&Hove Albion, în meciul amical cu OGC Nice, scor 1-0, din 31 iulie. A fost suficient pentru ca antrenorul Chris Hughton să-și facă o impresie bună despre atacantul român. Particularitatea amicalului cu Nice a fost faptul că s-a disputat fără spectatori, Hughton dorind să îi vadă la lucru pe cei doi atacanţi pe care i-a achiziţionat în această vară, Florin Andone şi iranianul Alireza Jahanbakhsh, fiecăruia acordându-le câte o repriză.

Hughton a decis să înceapă cu Andone şi după pauză l-a scos şi l-a înlocuit cu Jahanbakhsh pentru a vedea în primul rând la ce nivel de pregătire se aflau în acel moment cei doi, care oricum erau în urmă din punct de vedere fizic faţă de ceilalţi jucători din lot.

A fost un meci de pregătire bun pentru ei, ei fiind la alt nivel de pregătire faţă de restul lotului. A fost o repriză mai dificilă pentru ei ţinând cont că au fost primele 45 de minute jucate şi sunt convins că au mult mai multe de oferitE un mare semn de întrebare dacă ambii vor putea juca din primul minut din prima etapă a sezonului pentru că nu au suficiente minute jucate în pregătiri. Dar ambii (Andone şi Jahanbakhsh) sunt jucători de calitate şi foarte probabil vor intra pe parcurs”, a declarat antrenorul lui Brighton

Bani mulţi pierduţi de Deportivo la Coruna

Florin Andone a fost transferat în această vară de la Deportivo La Coruna, formaţia galiciană retrogradând din Primera Division şi hotărând să vândă jucătorii cu contracte mai mari. Andone fusese dorit de Brighton şi în vara lui 2017 şi în iarna acestui an, fiind un jucător pe care antrenorul Chris Hughton l-a vrut cu insistenţă, pentru că a identificat în el tipul de atacant care corespunde perfect tiparului Premier League: extrem de bătăios, greu de doborât şi redutabil în jocul aerian. În vara lui 2017 Brighton pusese pe masă 15 milioane de euro, însă Deportivo a vrut să joace tare şi a anunţat că românul nu pleacă decât pe baza clauzei de eliberare, care era de 30 de milioane. Această sumă însă nu a vrut să o ofere nimeni şi Florin a rămas pe El Riazor, unde nu a mai avut un sezon la fel de bun, ca în primul, când a marcat 12 goluri, la debutul său în Primera Division, depăşindu-l, ca eficacitate, pe vârful lui Real Madrid, Karim Benzema, care a avut 11 realizări.

Florin Andone a fost indisponibil mai mult timp din cauza unei accidentări la muşchii inghinali. În vârstă de 25 de ani, Andone a fost transferat, în această vară, de la Deportivo La Coruna la Brighton, pentru şase milioane de euro. Meciul Watford – Brighton va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00.

18 goluri a marcat Florin Andone pentru Deportivo la Coruna