Premier League

Florin Andone s-a destăinuit englezilor. “Nu îmi place să fac promisiuni”

17.07.2018 | 13:17
Florin Andone sa destainuit englezilor Nu imi place sa fac promisiuni

Florin Andone va debuta în curând, pe 11 august, în Premier League, unde va juca pentru echipa Brighton and Hove, formaţie aflată la al doilea sezon în eşalonul de elită al fotbalului englez, după promovarea reuşită vara trecută. Este o uriaşă provocare în cariera internaţionalului român, transferat la final de sezon de la retrogradata din Primera Division Deportivo La Coruna. Pentru că are 25 de ani jurnaliştii de publicaţia The Argus îl compară pe Florin Andone cu Jamie Vardy, internaţionalul englez de la Leicester, prezent la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia.

Vardy a ieşit campion cu Leicester la 29 de ani,dar în fotbalul mare a ajuns abia la 25 de ani. Spre deosebire de vârful “vulpilor” Andone are însă deja un important avantaj, faptul că până la această vârstă are la activ două sezoane de Primera Division, dintre care primul, la debut, chiar foarte reuşit, cu 12 goluri marcate. “A plecat din România la 12 ani să i se alăture mamei sale din Spania, după ce tatăl său a murit într-un accident de maşină. A jucat pentru echipe obscure precum  Vinaros, CD Castellon, juniorii lui Villareal şi Atletico Balerase, înainte de pasul spre Cordoba şi apoi transferul notabil la Deportivo la Coruna”

Florin Andone s-a destăinuit englezilor. Românul e încântat de şansa ivită

Florin s-a destăinuit celor de la The Argus asupra modului în care vede el noua provocare. Spune că nu promite nici un număr de goluri fanilor, pentru că nu vrea să pună presiune pe el însuşi: Am văzut atât de mulţi foşti colegi care nu au ajuns la nivel înalt. Nu sunt obsedat de asta, însă ştiu că în acest sport avem o şansă imensă să ne demonstrăm valoarea. Trebuie să fii extrem de competitiv, însă eu nu concurez cu nimeni, ci doar cu mine! Încerc să dau 100% în fiecare zi. Sunt acel gen de jucător care se luptă întotdeauna cu el însuşi!Ştiu că nu au fost mulţi români care să fi jucat în Anglia, dar Premier League e principalul motiv pentru care am ales să vin.

Am fost foarte aproape vara trecută, dar nu era vorba doar de dorinţa mea. Trebuia şi ca Deportivo să-şi găsească alt atacant.  Nu l-au luat (n.r. pe Guido Carrillo) şi de asta n-am putut veni atunci. Au fost discuţii şi în iarnă, însă preşedintele nu m-a lăsat să plec pentru că eram într-o poziţie dificilă în campionat. A vrut să ţină toţi jucătorii, în încercarea de a ne menţine.

Florin Andone s-a destăinuit englezilor. Nu promite goluri fanilor, pentru a nu pune singur presiune pe el
Florin Andone s-a destăinuit englezilor. Nu promite goluri fanilor

Preţul era atunci mai mare decât a fost acum, deci pentru Brighton a ieşit bine. Nu îmi place să-mi stabilesc ţeluri vorbind despre numărul de goluri marcate, să pun presiune pe mine. Ţinta mea e să joc cât mai multe meciuri cu putinţă şi să-mi ajut echipa. Calităţile mele sunt viteza şi modul în care atac spaţiile libere. Muncesc foarte mult”.