Florin Andone vorbeşte despre decizia din vară: “Acum îmi pare rău”

Florin Andone a acordat un interviu pentru ziarul spaniol AS spunând că regretă multe decizii pe care le-a luat în vară, inclusiv ofertele de la echipe de Premier League.
17.11.2017 | 18:33
Florin Andone vorbeste despre decizia din vara Acum imi pare rau
ADVERTISEMENT
Atacantul naţionalei României şi a lui Deportivo La Coruna, Florin Andone, a vorbit în AS despre situaţia delicată de la echipa de club, acolo unde a pierdut locul de titular, deşi în stagiunea trecută a fost cel mai bun jucător al echipei. 
 
– Te doare că nu mergi la Mondial?
– Mi-ar fi plăcut să fiu acolo. E o competiţie foarte frumoasă. Am fost trist, pentru că am luptat mult şi toată ţara avea speranţe, dar nu am reuşit.
 
– Cum revii după meciurile de la naţională?
– Bine. Fizic sunt bine, pentru că am intrat pe parcurs în ambele meciuri şi nu am prins multe minute. Sunt concentrat pentru meciul cu Malaga, care e foarte important pentru noi.
 
“Regret multe lucruri, dar nu trebuie să fiu trist şi să plâng, nu e o soluţie” 
 
– Te vezi titular cu Malaga?
– Nu ştiu, depinde de antrenor. În ultima vreme nu prea am intrat în planurile lui. Cu Cristobal am jucat puţin, nici 30 de minute pe meci. Nu ştiu ce intenţionează, dar eu sunt pregătit dacă e nevoie de mine. Nu am vorbit cu antrenorul 
 
– În sistemul lui joacă un singur atacant…
– Da, aşa este. În această echipă suntem doi atacanţi pursânge, Lucas şi eu, iar antrenorul joacă momentan cu el. Trebuie să muncesc şi să-mi aştept rândul.
 
– Asta a zis şi Lucas de curând, când a vorbit despre tine…
– Nu am altă variantă. E un moment dificil. Am multe sezoane în spate, de la 18 ani, în care nu am trăit aşa ceva. Am 4-5 sezoane consecutive în care am jucat constant. Acum nu mai sunt protagonist, joc puţin, stau pe bancă mult… e o situaţie incomodă. Nu mă aşteptam să nu conteze pe mine, după tot ce s-a vorbit în vara asta. Aveam multe speranţe pentru a face un sezon bun, mai bun ca cel trecut, să ajut echipa… pentru asta am rămas. Am avut oferte foarte bune şi nu am vrut să plec, dar am vrut să joc şi să mă simt important.
 
– Regreţi unele lucruri?
– Da, multe. Dar nu trebuie să fiu trist şi să plâng, nu e o soluţie. Voi munci şi voi da totul pentru a se conta din nou pe mine peste o lună şi jumătate vom vedea ce va fi.
 
“Vreau să continui la Deportivo, dar trebuie să se schimbe ceva” 
 
– Va fi o perioadă-cheie pentru tine în iarnă?
– Nu ştiu dacă va fi cheie sau nu, dar vreau să joc. Am multe echipe care mă caută. Când e bine, e normal, dar când e rău eşti recunoscător că lumea are încredere în tine. Dacă aici nu sunt apreciat şi nu găsesc această încredere… Cred că anul trecut am câştigat-o prin goluri, am fost golgeter, am jucat cele mai multe meciuri din lot… nu ştiu ce s-a întâmplat. Poate este şi vina mea. Dar faptul că am fost lăsat deoparte atât de repede nu-mi place. Ştiu că sunt cuvinte dure, dar spun ceea ce simt. Nu pot să mint sau să mă ascund.
 
– Clubul a respins o ofertă de 20 de milioane pentru tine…
– Mereu mi-au dat încredere. Ştiu că preşedintele se bazează pe mine şi mi-ar plăcea să-mi duc contractul la capăt, poate chiar mai mult. Sunt fericit la Depor, îi place oraşul, fanii mă iubesc… Nu vreau să-mi fac iar bagajele, vreau să rămân, dar vreau şi să joc. Am 24 de ani şi nu accept să fiu rezervă. Ştiu că sunt multe lucruri la mijloc, că antrenorul decide. Nu spun că sunt eu mai bun ca toţi şi nu mă refer la Lucas, dar nu voi sta un an întreg rezervă. Dacă aveam 33 de ani, da, dar la 24 nu. Ideea mea e să-mi câştig locul într-o echipă, vreau să fiu titular şi să ajut.
 
– Îţi afectează moralul toate astea?
– E complicat, o presiune în plus când joc. Nu evoluasem mai deloc, am fost titular cu Eibar, am făcut 0-0 şi apoi au venit 4-5 meciuri fără să mai joc. E ca şi cum ar fi fost vina mea, ca şi cum eu am fost mult sub colegii mei… Nu sunt protagonist, nu am minute… Vreau să profit când intru, dar e complicat când joci un sfert de oră. În 90 de minute da, poţi să zici că n-ai avut o zi bună.
 
– Preşedintele ştie ce simţi?
– Am vorbit cu el acum 3 săptămâni, l-am întâlnit întâmplător la un eveniment. I-am zis ce ţi-am spus şi ţie. Eu vreau să continui la Depor, dar lucrurile trebuie să se schimbe. Nu mă simt bine, nu sunt fericit cu mine însumi. Încerc să mă izolez, dar în zilele de meci aproape că nu pot, îmi vine să plâng. Cu Las Palmas n-am jucat nici un minut după 49 de meciuri… Să treci de la a fi titular indiscutabil şi de la o mulţime de echipe care te vor la a nu juca deloc. Mă simt foarte rău.
 
 
Tags: