Fotbal intern

Florin Bratu, despre transferul lui Dan Nistor la FCSB: “L-am simţit dinamovist”

24.08.2018 | 19:13
Florin Bratu despre transferul lui Dan Nistor la FCSB Lam simtit dinamovist

Antrenorul lui Dinamo, Florin Bratu, a vorbit la conferinţa de presă dinaintea partidei cu FC Hermannstadt, din etapa a 6-a a Ligii 1 Betano, despre posibila mutare a lui Dan Nistor la FCSB.

Florin Bratu i-a asigurat pe fanii dinamovişti că Dan Nistor va rămâne în Ştefan cel Mare, în ciuda unei oferte foarte bune care a venit din partea lui Gigi Becali: “Din punctul meu de vedere, Nistor este căpitanul echipei, cel mai important jucător al nostru și așa trebuie să fie și în continuare. Mă bazez pe el și pe calitățile lui, e un lider. A avut o perioadă mai agitată, dar l-am văzut mai motivat și mai concentrat să tragă echipa după el și să avem rezultate împreună. Pe Nistor l-am simțit dinamovist. Îl văd într-o dispoziție bună, ceea ce înseamnă că e bucuros. Le mulțumim suporterilor că s-au gândit la Dan Nistor, dar nu cred că e cazul să se facă o chetă. Trebuie să ne mobilizăm noi, așa cum suntem, pentru a se rezolva aceste discuții”, a declarat Bratu.

Cât despre duelul din etapa viitoare, în compania celor de la Hermannstadt, Bratu a spus: “Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă care același parcurs ca noi. Alexandru Pelici e un antrenor bun, cu experiență, s-au făcut transferuri interesante acolo. Trebuie să dovedim atitudine și să fim pregătiți mental la ora meciului. Dacă mâine vom câștiga, ne vom menține în plutonul fruntaș, nu vrem să pierdem contactul cu prima parte a clasamentului”. 

Sergiu Hanca, despre trecerea lui Nistor la FCSB: “E cu noi, aici”

Alături de Florin Bratu, la conferinţa de presă de vineri a fost şi Sergiu Hanca. Fostul căpitan dinamovist nu a mai evoluat în ultimele două partide, cu Viitorul, câştigată cu 1-0 şi cu CFR Cluj, înfrângere cu scorul de 1-3. Acesta a preferat să nu ofere un răspuns direct cu privire la acest lucru: “Sunt momente și momente, dar eu încerc să dau totul la fiecare meci. Nu poți mulțumi pe toată lumea și cred că cel mai important e să mă antrenez, să fiu sănătos și să-mi ajut echipa”, a spus Hanca.

Fostul căpitan dinamovist a comentat şi plecarea lui May Mahlangu, dar și posibilul transfer al lui Nistor la FCSB:“Suntem în continuare la fel de uniți și motivați. În locul lui Mahlangu va intra un jucător care va evolua la fel de bine. Nistor e în regulă, e același Nistor de când îl știu. E concentrat, motivat și sunt sigur că mâine va face un meci bun. E un jucător important, e cu noi, aici, și asta înseamnă că nu își doreşte să plece”, a mai spus mijlocaşul lui Dinamo.

Dan Nistor a fost la un pas să ajungă la FCSB, după ce Gigi Becali anunţase că e decis să-i ofere lui Ionuţ Negoiţă suma de 750.000 de euro, plus un jucător adus în această vară, pe Kamer Qaka. “Decarul” a rămas la FC Dinamo Bucureşti pentru că patronul “câinilor” voia 1.000.000 de euro, iar Becali nu a fost de acord.  L-a luat în schimb pe Hristo Zlatinski, bulgarul care a evoluat timp de 3 ani de zile la Universitatea Craiova, după cum a anunţat chiar înainte de meciul cu Rapid Viena.