Interviu

Florin Bratu, ironie sau adevăr? „E posibil ca Mircea Rednic să cumpere și să patroneze Dinamo!”

21.11.2018 | 14:47
Florin Bratu ironie sau adevar E posibil ca Mircea Rednic sa cumpere si sa patroneze Dinamo
ADVERTISEMENT

Florin Bratu a acordat un interviu pentru FANATIK.RO chiar la Bacău, unde fostul antrenor al lui Dinamo pregătește acum divizionara secundă Aerostar Bacău, singura echipă din Moldova aflată în Liga 2.

În prima parte a discuției, Bratu a vorbit mai mult despre despărțirea de Dinamo, despre greșelile pe care crede că le-a făcut, despre „cazul Nistor”, care, spune Florin, „poate trebuia lăsat să plece la Steaua”. Continuăm cu un nou episod al interviului, axat pe o eventuală vânzare a clubului Dinamo. Cine dă mai mult? Că Ionuț Negoiță sigur e dispus…

ADVERTISEMENT

Florin Bratu: „Poate la televizor liga a doua nu pare periculoasă, dar e un campionat imprevizibil”

Ce ai găsit aici, în vestiarul de la Bacău?

– Am jucători în marea majoritate care au promovat din liga a treia anul trecut. O echipă cu mulți localnici, dar și jucători din Iași, Rădăuți, Suceava. O echipă care își dorește mult să iasă din această situație.

Aerostar Bacău e singura echipă din Moldova în Liga a doua…

– A mai fost Miroslava, dar a retrogradat. Suntem noi în liga a doua, Iași și Botoșani în prima ligă. Sunt bucuros că am început bine cu echipa, mai ales că am găsit-o demoralizată. Era normal după o serie de eșecuri. Am ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Nu pare foarte dificil având în vedere că ai început cu trei victorii la rând…

– Ba este, să știi. Eu am simțit nivelul ligii a doua. Poate de la televizor nu pare periculos, dar este un campionat imprevizibil, unde oricine poate bate pe oricine, așa că trebuie să fii foarte concentrat, organizat.

Cum stați cu banii?

– Aici nu există nicio zi de întârziere și le mulțumim domnilor Damaschin și Voicu care se ocupă de echipă. Din punctul ăsta de vedere, nu avem nicio problemă. Există stabilitate din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

„Negoiță a dorit tot timpul să vândă clubul, dar nu a venit nimeni”

Se vinde Dinamo? Ar putea reveni Borcea? Crezi că Rednic ar putea prelua echipa? Sunt multe întrebări actuale…

– Eu cred că, pentru un preț corect, se vinde Dinamo. Dacă în viitor se va face stadion în complexul Dinamo, sunt șanse mult mai mari ca echipa să fie cumpărată. La ce știu eu, domnul Negoiță a dorit tot timpul să aibă pe cineva alături sau să vândă clubul, dar nimeni nu a venit cu o ofertă concretă de a-l cumpăra.

ADVERTISEMENT
Ionuț Negoiță a anunțat în mai multe rânduri că vrea să vândă Dinamo, dar nu s-a înțeles cu nimeni la bani
Ionuț Negoiță a anunțat în mai multe rânduri că vrea să vândă Dinamo, dar nu s-a înțeles cu nimeni la bani

Adică Negoiță vrea să vândă, dar și să lase Dinamo pe mâini bune…

– El poate lasă o impresie proastă din exterior, dar e foarte preocupat. A venit într-un moment dificil. Atât poate în momentul de față, nu îl putem incrimina pentru asta. Dinamo supraviețuiește, normal că există loc de mai bine și e posibil ca pe viitor, dacă se vor strânge mai mulți oameni potenți pe lângă dânsul, să facă performanță.

Ar putea ajunge Dinamo pe mâna suporterilor? Că și suporterii vor să cumpere clubul…

– Nu știu, ca să fii majoritar e complicat. E posibil, dacă fanii sunt deschiși la orice colaborare.

„Am vorbit cu Borcea, mi s-a părut entuziast, dar nu cred că e disponibil”

Mircea Rednic, patron la Dinamo? Cum îți sună?

– E posibil. Nu știu exact ce resurse are Mircea Rednic, dar dacă el a anunțat că a vrut să cumpere clubul, e posibil ca în viitor el și familia să cumpere și să patroneze Dinamo. Sau poate o altă echipă… Dacă tot are bani…

Cu Cristi Borcea ai vorbit?

– O singură dată am vorbit de când a ieșit. Mi s-a părut foarte entuziast. Abia ce ieșise din închisoare. Am vorbit de Dinamo, eram antrenor atunci la echipă. I-am zis că îl așteptăm la meciuri. Momentan, nu cred însă că el e disponibil să vină la Dinamo.

Poate împreună cu Patrick…

– Poate. E posibil să se schimbe ceva la Dinamo în următorii ani. Urmează să vedem. De fapt trebuie să se schimbe pentru că e Dinamo. Un brand!

„Cea mai mare problemă a lui Dinamo este mentală. Cînd ești apăsat, nu te mai țin nici picioarele”

Te deranjează înțepăturile pe care ți le aruncă Rednic vizavi de pregătirea echipei?

– Știi ce se întâmplă? Nu aș vrea să îl incriminez foarte mult pentru că majoritatea antrenorilor care vin la o echipă încearcă să se lege de ceva. Am observat că antrenorii mai în vârstă pun bazele în primul rând pe factorul fizic. Încearcă să dea vina pe vechii antrenori, că din punct de vedere fizic nu merge echipa. Ceea nu mi se pare nici normal, dar nici anormal, pentru că fiecare antrenor are strategia sa și de a-și pregăti echipa și fizic. Probabil că adevărul este undeva la mijloc. Însă, dacă vedem evoluția echipei Dinamo în ultimele minute sau în repriza secundă, am văzut la Voluntari, eu cred că echipa arată că poate alerga. Nu cred că aici e problema. Cea mai mare problemă a lui Dinamo este mentală. Pentru că atunci când ești încărcat mental, ești apăsat, nu te mai țin nici picioarele.

Dar au fost și zile cu un singur antrenament?

– Nu, el a spus că nu aș fi făcut antrenament fizic separat cu jucătorii nou-veniți. Ceea ce nu s-a întâmplat, pentru că am făcut, iar colaboratorii cu care lucrează acum domnul Rednic au lucrat și cu mine.

„Nu am primit niciun telefon de la Rednic”

Mircea Rednic a dezvăluit că a vrut să cumpere Dinamo cu Nicolae Badea, dar a și precizat că pe viitor fiica sa Luana va fi patroană de club
Mircea Rednic a dezvăluit că a vrut să cumpere Dinamo cu Nicolae Badea, dar a și precizat că pe viitor fiica sa Luana va fi patroană de club

Dar pe tine te-a sunat Rednic să te întrebe ce ai lucrat la echipă?

– Nu, nu m-a sunat. Nu am avut nicio discuție cu el.

Când va fi responsabilitatea totală a lui Rednic pentru rezultate?

– Deja el a prins prima perioadă cu echipa națională, care a avut două săptămâni. Poți să pregătești în două săptămâni echipa, da? Acum mai are două săptămâni în perioada aceasta. Eu las la atitudinea oamenilor din fotbal să spună dacă poți să pregătești echipa în câteva săptămâni, așa cum îți dorești tu. Eu cred că poți să faci asta. Și cred că Mircea Rednic are potențial… Acum au venit și câțiva jucători noi cât să își pună echipa fizic așa cum vrea el.

ADVERTISEMENT